Германска нова медицина - 8 тема

• 119 457
  • 884
  •   1
Отговори
# 630
Ми добре.Ще се върна на животните щото това ти е интересно и не оспамва  Simple Smile.Какво е общото между избягването на отровните храни при дивите животни и непоносимостта към миризми в начална бременност при човека?

# 631
Ми добре.Ще се върна на животните щото това ти е интересно и не оспамва  Simple Smile.Какво е общото между избягването на отровните храни при дивите животни и непоносимостта към миризми в начална бременност при човека?

Какво да кажа освен, че като те чета имам чувството, че не съм човек...  Laughing  Да прибавим и че съм с автоимунно заболяване, което по принцип би трябвало да означава, че ако успея да забременея, то трудно ще износя дете (поне така твърдят някои)... Не само че забременявам без никакви проблеми, непланувано, но и без да го желая, т.е. въпреки че се пазя... Никакви непоносимости към нищо не съм имала... Единствените по-странни неща, които са ми се случвали по време на бременностите ми са, че няколко пъти ми се дояждаха ястия, които по принцип не обичам, започвам да качвам килограми още преди да ми закъснее цикъла и да разбера, че съм бременна и 9 месеца ми расте корема...  Laughing  Загуба на апетит не съм имала, дори напротив, ядях здраво... Не са ми се прияждали разни неща, за които някой говори, разнася или са ми замирисали и много се дразнех, когато някой много държи да ми даде част от това, което дъвче...  Laughing  Да добавя и че с първото дете пиех фолиева киселина и др. витамини по препоръка на АГ, с второто изобщо нямах намерения да приемам подобни неща... Всичко си ми беше ок и не разбирам защо трябваше да се чувствам зле за да ми се наместят хормоните и да изкарам бременностите си нормално...  Rolling Eyes

# 632

От известно време много се пише и за пренаталното възпитание,как бебето още от зачатието долавя всяка емоция и чувство на майката,как именно през тези девет месеца се оформя характера на бебето.Много ми е интересна тази тема. Hug

не вярвам много в оформянето на характерите пренатално  Peace
за пренатална връзка,чувства,конфликти ...съм сигурна ,че има и мога да дам лични примери даже,но възпитание...тц!!
инъче моите двете,като са износени заедно трябваше и да си приличат все по нещо,...а вместо това те са си две съвсем различни деца  Mr. Green

# 633
Изчетох всичко  що има по темата с голям интерес ,още древните ни предци са го знаели отлично.Древните гърци например са изолирали бременните жени в специално подготвени селища за тях,трябвало да е гледат красиви природни картини,да пеят песни и тн.Много древни народи са били убедени са го правили.
Моята приятелка беше абослютен нервак през бременността ,избухлива и гневна,детето и е същото от годинката си,бащата пък изключително спокоен.Аз не вярвам в теориите ,че бебето е личност след като се роди и едва след това започва възпитанието му,мисля,че вече е късно.Бременността според мен и според прочетеното от мен е най-важния период от психическото развитие на детето.Може би бебето запаметява най-често изпитваните чувства от нас през бременността,даваме му основата и после се дооформя като характер.Все повече започна да се пише за това,виждам вече,че дори  и медицината започва да признава пренаталното възпитание.Естествено всеки си вади изводи и си има мнение,което уважавам.

Ако някой се интересува малка част по темата
http://www.beinsadouno.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/ … %D0%B8%D1%8F-r243
http://www.hera.bg/s.php?n=2167
http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p18324.html

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 10:28 от mari:)

# 634
mari:) ,виж в спиралата-"Биология на еволюцията"-има писано потемата,която те интересува,към края на книгата е,но по-добре е да я прочетеш без да прескачаш.
Древните гърци са взаимствали от аюрведата,същитe неща се срещат и при китайската медицина,а сигурно и на други места.

Стелт,аз не казвам,че това,което се е случило при теб не е възможно,случва се при много жени.
При автоимунните има първоначално проблем с хормоните,нали така? А това пазене и забременяване,не знам как точно да го тълкувам,но може да означава и, че овулацията не е когато си мислиш,че трябва да бъде,а по друго време,т.е. изместена пак от хормони.Автоимунните се облекчават по време на бременност,точно защото някои хормони започват да се отделят по естествен начин и облекчават страданията.Така че може да си коригирала хормоните си с ядене  на определени храни,които по принцип не обичаш,но със сигурност нещо си набавяла от тях,след като си имала влечение.

Непоносимостта към миризми в начална бременност и избягване на отровни треви при дивите животни е свързано с обонянието-това е  инстинкт за предпазване от неподходящо храни и напитки.Носа е свързан хипоталамуса.А хипоталамуса заедно с хипофизата са отговорни за  всички хормони в тялото.Ако има повръщане,има и още по-голямо изостряне на обонянието-освен това се прочисват дихателната и храносмилателна система,засилва се слънчевия сплит,където се преплитат много нерви,тялото става устойчиво физически и психически,освен  ako прекомерното повръщане не доведе до изтощение и черни мисли..Затова и древните са полагали грижи за бременната,за да намалят прекалените безпокойства при неразположенията.Защото всяка неподходяща емоция води други след себе си,както и  до трудности през бремнността,развитието на детето,раждането...(не е задължително всичко да е накуп).

# 635
Оr ,благодаря ти,ще прочета книгата  задължително. HugЗа съжаление с първите две бременности карах малко по инерция,не съм се замисляла над тези неща,както и не подозирах и за Гнм,но смятам ,че човек се учи докато е жив,радвам се,че попаднах на тази тема,която имаше ефекта на домино/подтикна ме и към други знания/ за цялостното ми развитие,или поне пътя по който съм поела.
 Може ли да вземете отношения и по друга за мен актуална тема.Защо толкова трудно раждат европейките например ,и не само те.Замислих се след един прочетен материал,френска акушерка описва бременността и ражданията при етиопките.Безпроблемни бременности ,леки раждания ,сами в усамотение.Дали обездвижването,приемането на бременността повече като болест отколкото като нормално състояние,притесненията,прекалените медицински прегледи спомагат за трудните ни бременности и раждания?newsm78

# 636
Стелт,аз не казвам,че това,което се е случило при теб не е възможно,случва се при много жени.
При автоимунните има първоначално проблем с хормоните,нали така? А това пазене и забременяване,не знам как точно да го тълкувам,но може да означава и, че овулацията не е когато си мислиш,че трябва да бъде,а по друго време,т.е. изместена пак от хормони.Автоимунните се облекчават по време на бременност,точно защото някои хормони започват да се отделят по естествен начин и облекчават страданията.Така че може да си коригирала хормоните си с ядене  на определени храни,които по принцип не обичаш,но със сигурност нещо си набавяла от тях,след като си имала влечение.

Не зная какво има при автоимунните, не ме интересува... Не се смятам за болна, симптоматиката ми се появява рядко и е лека, не ми създава проблеми... Отбелязах само за протокола, защото в друга тема твърдяха, че се забременявало трудно... Може би е така при някои, но не е правило, т.е. не го приемам за вярно... Зная кога ми е овулацията, но не е там въпросът, защото се пазя не по календарния метод... Казах, че няколко пъти ми се е дояло нещо, което не обичам, не че съм коригирала нещо с ядене на такива неща... Половин паничка леща за последните 30 години не ми е коригирала хормоните...

Непоносимостта към миризми в начална бременност и избягване на отровни треви при дивите животни е свързано с обонянието-това е  инстинкт за предпазване от неподходящо храни и напитки.Носа е свързан хипоталамуса.А хипоталамуса заедно с хипофизата са отговорни за  всички хормони в тялото.Ако има повръщане,има и още по-голямо изостряне на обонянието-освен това се прочисват дихателната и храносмилателна система,засилва се слънчевия сплит,където се преплитат много нерви,тялото става устойчиво физически и психически,освен  ako прекомерното повръщане не доведе до изтощение и черни мисли..Затова и древните са полагали грижи за бременната,за да намалят прекалените безпокойства при неразположенията.Защото всяка неподходяща емоция води други след себе си,както и  до трудности през бремнността,развитието на детето,раждането...(не е задължително всичко да е накуп).

Можеше да приема горното за вярно, но има един проблем... Проблемът е, че според написаното, само бременните имат привилегията да умеят да се пазят от отровни храни и напитки, а в това няма логика... Дивите животни да са се изтровили още преди да забременеят... За мъжките екземпляри пък да не говорим - те са обречени... Освен това, също според горното, на бременност, през която на бременната не й се гади и няма непоносимост към миризми, би трябвало да се гледа като на патология... Нали така? Бременната и поколението й са застрашени, защото тя няма непоносимост към отровни храни и напитки... Между другото, имам почти ежедневен достъп до отрови, но нито по време на бременност, нито по друго време ми е минавало през ума да ги ям или пия...

Имаше някакви теории, че за бременната жена плода е паразит/чуждо тяло, което организмът й се опитва да изхвърли... Поради тази причина, имунната й система се потискала за да не изхвърли плода... Това за мен също са нелепости...

mari, прабаба ми е родила 11 деца у дома си (тогава не е имало болници, поне не в малките населени места)... От тях е починало само едно и това не се е случило по време на раждането... Сигурна съм, че начина на живот оказва влияние... За съжаление както положително, така и отрицателно... По стечение на обстоятелствата, баба ми е страдала от недохранване с първото си дете, яла е малко и еднообразна храна, не е имала достъп до неща, които са й се яли и са имали, но на нея не са позволявали да яде... Първото й дете се е родило с увреждания и е починало за броени дни... При другите й деца обстоятелствата са били различни и те са се родили живи и здрави...

# 637
Непоносимостта към миризми в начална бременност и избягване на отровни треви при дивите животни е свързано с обонянието-това е  инстинкт за предпазване от неподходящо храни и напитки.Носа е свързан хипоталамуса.А хипоталамуса заедно с хипофизата са отговорни за  всички хормони в тялото.Ако има повръщане,има и още по-голямо изостряне на обонянието-освен това се прочисват дихателната и храносмилателна система,засилва се слънчевия сплит,където се преплитат много нерви,тялото става устойчиво физически и психически,освен  ako прекомерното повръщане не доведе до изтощение и черни мисли..Затова и древните са полагали грижи за бременната,за да намалят прекалените безпокойства при неразположенията.Защото всяка неподходяща емоция води други след себе си,както и  до трудности през бремнността,развитието на детето,раждането...(не е задължително всичко да е накуп).

Можеше да приема горното за вярно, но има един проблем... Проблемът е, че според написаното, само бременните имат привилегията да умеят да се пазят от отровни храни и напитки, а в това няма логика... Дивите животни да са се изтровили още преди да забременеят... За мъжките екземпляри пък да не говорим - те са обречени...
......................
 Между другото, имам почти ежедневен достъп до отрови, но нито по време на бременност, нито по друго време ми е минавало през ума да ги ям или пия...

Не,нямат само те привилегията,но тях обсъждахме.В ГНМ-то  миризмите се явяваха шина...
 А дивите видове се водят от инстинктите си при всякакви обстоятелства.Между другото не знам какво става с възрастните животни,защото при човека обонянието и други сетива отслабват с годините.

Ще ти дам пример-аз например развих непоносимост към кафе малко преди да разбера,че съм бременна, и спрях да го пия.Други жени обаче нямат този проблем.Също така ми се гадеше от някакъв парфюм,който съвсем скоро си бях купила,но явно имаше някоя съставка,която ми пречеше.Това означава,че аз или моето дете бихмe имали проблем с тези неща,a не че са "отровни" за всички.
Освен това веднага след като родих кафето пак започна да ми харесва.

На никой няма да му дойде наум да пие отрова,защото има съзнание и това го различава от животното.
Освен ако не е умопомръкнал. Laughing

Цитат
Освен това, също според горното, на бременност, през която на бременната не й се гади и няма непоносимост към миризми, би трябвало да се гледа като на патология... Нали така?Бременната и поколението й са застрашени, защото тя няма непоносимост към отровни храни и напитки..

Не,не е така. С гаденето е сигурно,че нещата се развиват добре, с негаденето не е толкова сигурно.
Oфициалната медицина казва,че гаденето се дължи на завишените нива на hCG.Има ли нещо в излишък,излишъка се изхвъря (в случая с повръщане).Понякога обаче нивата нарастват бавно.

# 638
Нищо сигурно няма...

Също така на мен темата за пренаталното възпитание ми се струва доста преувеличена напоследък. Вярвам, че бебето усеща някои неща и може да изживява някакви конфликти преди да се роди, но няма как 'природата' да не се е погрижила да го защити от всички глупости, които биха могли да са в главата на майка му, по същия начин, по който, доколкото може, го защитава от проблемите в/с тялото на майка му.

# 639
С гаденето е сигурно,че нещата се развиват добре, с негаденето не е толкова сигурно.

Laughing

Така де, така... На която й се гади да знае, че всичко е наред... Глупости на търкалета...
По-хубаво от безпроблемна бременност няма... Изпитала съм го нееднократно и говоря от собствен опит... Напълно съм съгласна, че ако ни става гадно от миризми, храни, определени звуци или друго, трябва да го избягваме, не само по време на бременност... Но липсата на неудобства не е и не може да бъде индикация, че може би има проблем... Както и обратното...

Иначе в кръга на шегата, подуването на краката по време на бременност вероятно е знак от "природата", че трябва да си седим на задниците и да не фиткаме много много за да не "изсипем" бебето...

# 640
Иначе в кръга на шегата, подуването на краката по време на бременност вероятно е знак от "природата", че трябва да си седим на задниците и да не фиткаме много много за да не "изсипем" бебето...

Знак на природата е,че има задържани течности,което може да е в резултата на повече кг и липса на достатъчно движение,може да е от топло времe,може също така и да доведе до прeeкламсия,което си е доста сериозно.

Цитат
Изпитала съм го нееднократно и говоря от собствен опит...
Собственият ни опит няма как да изчерпи всички възможни ситуации.Нещо като с темата за шарките...

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 10:10 от Оr

# 641
Благодаря ви за коментарите по темата .
За гаденето,моето определено не беше нормално,хипер гадене от всичко по около 5пъти на ден повръщане ,три месеца ,и минус осем кг,/45 при ръст 168/  и почти само лежах,интересното е обаче ,че кръвните ми изследвания бяха сравнително добри.

# 642
Само да кажа, че твърде много повръщане в първия тримесъър се свързва с повишен риск от отлепване на плацентата
Нещо, добре известно на гинеколозите, но много малка част от тях се сещат за този факт, когато имат такава пациентка, за съжаление

# 643
Това сигурно е за по-късно време.В първия може да се отлепи плодния сак,плацентата се изгражда все още.Освен това отлепянето не е ли придружено с кървене?

# 644
Не винаги Ог, за съжаление
Имам такива случаи около мен
Ненормално много повръщане в началото е свързано не само с отлепяне на плодния сак, но и с отлепване на плацентата в късни месеци и именно това повръщане било ев. симптом за такъв проблем

И кървенето може изцяло да липсва тогава или да е само една капка
И резултатът е често трагичен за съжаление

Та конфликт или не, има си и друга причина, която си има симптом и не трябва да се пренебрегва

Общи условия

Активация на акаунт