Германска нова медицина - 8 тема

• 119 504
  • 884
  •   1
Отговори
# 645
Цитат
Изпитала съм го нееднократно и говоря от собствен опит...
Собственият ни опит няма как да изчерпи всички възможни ситуации.

Точно така е и не твърдя, че моя опит изчерпва всички възможни ситуации... Интересно е защо ти твърдиш, че липсата на неудобства по време на бременност може да означава проблем, а наличието на слаби такива според теб означава, че всичко е наред... Това от опит ли го знаеш?

Иначе в кръга на шегата, подуването на краката по време на бременност вероятно е знак от "природата", че трябва да си седим на задниците и да не фиткаме много много за да не "изсипем" бебето...

Знак на природата е,че има задържани течности,което може да е в резултата на повече кг и липса на достатъчно движение,може да е от топло времe,може също така и да доведе до прeeкламсия,което си е доста сериозно.

Значи наличието на подуване е знак за възможен проблем? Тогава как тълкуваш липсата на подуване? Липсата на гадене и повръщане вече разбрах как тълкуваш...

# 646
Ненормално много повръщане в началото е свързано не само с отлепяне на плодния сак, но и с отлепване на плацентата в късни месеци и именно това повръщане било ев. симптом за такъв проблем

"ев." говори за това,че е преположение.Плодният сак може да се отлепи без да има каквото и да е повръщане.

Точно така е и не твърдя, че моя опит изчерпва всички възможни ситуации... Интересно е защо ти твърдиш, че липсата на неудобства по време на бременност може да означава проблем, а наличието на слаби такива според теб означава, че всичко е наред... Това от опит ли го знаеш?

Писах многократнo,не е мой проблема,че не разбираш написаното.

Значи наличието на подуване е знак за възможен проблем? Тогава как тълкуваш липсата на подуване?

Подуването на корема го тълкувам като наличие на бременност ако жената e в репородуктивана възрат, или прекомерно отдаване на ядене,в резулта на неспокоен ум,а липсата на подуване или като ранна бременност ,или като човек,който държи на себе си и се  грижи за тялото си.

Друго мога да ти го изтълкувам от гледна точка на физиката-при наличие на топлина един балон ще се надуе,при студ ще се свие.

Виж,че и на мен ми се отдава спаменето.Мога и още. Grinning

# 647
Здравейте.
Интересуваме как се тълкува според ГНМ бактериалният менингит и какво е обяснението за тази болест?

# 648
Да се похваля, вече сме с варицела. Според доктора да си почивам и да не се тревожа много.

# 649
  Хора, моля помогнете. Моля да ме насочите да намеря конфликта или конфликтите на моята щерка. На 4 години е и още продължава да се напишква денонощно. Нощните памперси не сме ги махнали още, а през деня само когато спинка ги слагаме. През останалото време просто сменяме гащите постоянно. Вече втори път има ешерихия коли, първия път, преди три месеца, я "излекувахме" с хомеопатия. Забелязвам, че има дни в които не напишква гащите през деня, така няколко дни. Докато не преживее явно съответния конфликт и всичко започва наново с пълна сила. Гърнето й е на разположение постоянно и често го ползва за по капки понякога, но често не се усеща как подмокря гащите. Чета от месеци за ГНМ-то, но май не мога добре да интерпретирам проблема на дъщеричката ми. Дали тези бактерии в урината са лечебната фаза? Да ги лекувам ли пак с хомеопатията или да ги оставя този път,може ли да й стане нещо непоправимо от това? Като допълнение щерка ми е и закръглена, на килограмите на батко си е вече. Това пак май е свързано с бъбреците... Моля, помагайте, че се разболявам вече от притеснения две години какво става и как да оправя проблема...  На градината вече почти не се напишква, а в момента, в който я вземем се започва... Значи е в семейството това, което я тормози, въпреки, че сме родители, които не се карат за щяло и не щяло и отглеждаме в любов... С брат й са в една стая, старая се играчките им да са общи, за да няма караници и дърпаници, дали в това ми е грешката?...
  Друго, което се сещам е, че тя проходи на 2 години. При всичките прегледи всичко си беше в норма, само многото й килограми, за които ми се караше педиатърката й, защото я кърмех на поискване до 2 години и месец. След навлизане в ГНМ си мисля, че напълняването й е било вследствие конфликтите й, които са и причината за късното й прохождане и напишкването й  и бактериите и до днес... Може би е важно и това, че от както я помня, когато заспи, започва да се поти по главата и вратлето доста, това пак беше свързано с бъбреците, ако не се лъжа...
  Два месеца я лекуваме с хомеопатия, назначена от хомеопат, но промяна няма и колкото повече чета, толкова повече си мисля, че всичко ще се оправи когато премахна конфликта на детето... Оххх, зациклих сериозно. Моля за помощ. Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 14:09 от Обичаща

# 650
Обичаща, при класически хомеопат ли лекувате?

# 651
  • Варна
Обичаща, синът ми също се изпускаше до почти 4 г.
Помогна класическата хомеопатия, но не веднага - след 3-4 месеца, и не изведнъж.

# 652
Да, при класически хомеопат се лекуваме. Но ме притеснява какъв е конфликтът, искам да го премахна или поне да го смекча някак...

# 653
Трудни са "разнищванията" на конфликтите. В нашия случай ми трябваше доста време да проумея, че проблемът до голяма степен е у мен. Децата особено като малки са много зависими от майките си и всеки стрес или негативна емоция изживяни от майката им се отразява.
Доверете се на хомеопата си, имайте търпение и дано скоро се похвалите с добри резултати  Peace

# 654
...  На градината вече почти не се напишква, а в момента, в който я вземем се започва... Значи е в семейството това, което я тормози...

А дали не е обратното? Ако напишкването е решената фаза, може да се приеме, че конфликтът е в градината и прибирайки се вкъщи го разрешава. Ако помня правилно, за напишкване един от конфликтите, които се дискутираха, беше маркиране на територия - т.е. в ДГ не може да си защити територията (звучи логично).
Иначе във връзка с напишкването са се споменавали още воден конфликт (обаче не помня как точно се интерпретираше това) и ревност (това пък не помня по ГНМ ли беше или просто някой беше писал, че в неговия случай това е било причината).

# 655
А детето дали приема достатъчно вода докато е в ДГ или не им дават да пие и си събира течности за след това? След като главата и се поти,краката и студени ли са?
Да намериш конфликта-надали,но може да направиш така,че да стане устойчива на ситуациите,които я притесняват.Не знам дали помага,но народната медицина препоръчва отвара от бабини зъби за отводняване(ако те интересува ще намеря рецептата-знам само че се дава до 16 ч.,но тя като е на ДГ май няма как да стане),масаж на стъпалата-има важна точка за бъбреците,приемане на сусуамов тахан,преди лягане-ч.л. мед с канела или мед със синап.
А най добре намери специалист китайска медицина,това с хомеопатията е губене на време и надежди.

# 656
Аз също залагам на детската градина.

Между другото, голямото дете, когато се върне от градина си взима играчките и започва да си играе като пресъздава какво се е случило през деня. Подслушването на играта ми дава много интересна информация, която детето няма как да сподели по друг начин.

# 657
За напишкването аз помня единствено, че е свързано с ревност и в случая трябва да е към баткото... Дали на нея не ѝ се карате повече, а на него да му разрешавате повече неща?!?

Иначе може да ползвате всякакви алтернативи за лечение - Бах, хомеопатия, разговор с детски психолог или каквото смятате, че би помогнало.

# 658
 Мисля, че проблемът не е в детската градина, но знам ли, мога да гадая само. Тя се напишкваше така още преди да тръгне на детска градина. Предното лято го отдавах на това, че не може лесно да свикне без памперс, при условие, че толкова време ги е носила. Въпреки, че баткото за 10 дни ги махна и дневните, и нощните. Казах си "всяко дете е различно и има нужда от различно време за всяко нещо". Докато не дойде и тази пролет, с новите опити за премахването на пампитата. Но... напишкването не спря. И есента се появиха и първите бактерии... Мислила съм върху отношенията й с брат и, и ми се струва логично причината  да е там, защото постоянно се карат за играчки, въпреки моите непрестанни обяснения, че са брат и сестра и трябва да си говорят нежно и да си делят играчките. Или всеки да играе с това, с което не играе другият в момента. Обаче все едно нищо не съм казвала Simple Smile  Иначе ревност не би следвало да има помежду им, защото се старая да се "карам" справедливо, но само едно дете знае как възприема всичко.
  Вода май наистина не им дават в градината достатъчно, защото когато се върне вкъщи и пишка в гърнето, урината й е тъмно-жълта, понякога към оранжева. И то въпреки, че и на нея казвам да си иска вода, и на учителките, и съм ги и предупредила, че има проблеми детето, които налагат въпреки напишкването й да пие вода нормално... Не знам каква е причината да не й се дава вода.  Но е факт, че често веднага след като отидем да я вземем от градината и в момента, в който застане до шкафчето си, се напишква. И то въпреки, че не й дават достатъчно вода... Точно това ме кара да мисля, че някъде в мен се крие разковничето. Тези дни гледам да я гушкам повече от обикновено и не се е напишквала, но се събират на едно и хомеопатията, и не ходенето на градина понеже сме болни всичките вкъщи, и повечето гушкане и внимание... Да видим как ще се развият нещата.

# 659
  Но е факт, че често веднага след като отидем да я вземем от градината и в момента, в който застане до шкафчето си, се напишква. И то въпреки, че не й дават достатъчно вода...

Някъде за бъбреците пишеше,че при непозната обстановка организма си съхранявал вода.А като не и дават достатъчно да пие в градината,явно го възприема като опастност да остане на сухо и  се запасява.Прочети на сайта,сигурно по-добре е обяснено.

Общи условия

Активация на акаунт