Германска нова медицина - 8 тема

• 119 349
  • 884
  •   1
Отговори
# 750
  • Обетованата земя
Ами, мога да кажа, че да. Има рядко моменти, в които леко се усеща, но като цяло си говори добре детето. Логопедите са на мнение, че до 7-мата година това ранно заекване изчезва. При нас може би причината е, че братчето му порасна и той се успокои. Вече има време и за него и така.  Но като цяло през тези години на заекване от 2 год и 8 мес. до сега 6 год и 7 мес. бяхме на приливи и отливи.  2 месеца, в които говори гладко и после рязко влошаване и после пак подобрение, докато сега има вече трайно подобряване в говора.
При нас заекването започна след тръгване на ясла (аз изобщо не исках да го пускам) и веднага го спрях, после с градината нямаше проблем, но заекването си остана и е на периоди, може би и ние ще посетим логопед. И аз съм с две деца с малка разлика, но не мисля че при нас е заради малката, определено си беше яслата причината, и най-вече спането там, сигурно се е почувствал изоставен. Благодаря ти за отговора, пожелавам ви всичко да е в миналото вече.  Hug

# 751
Аз не съм го водила на логопед, само се консултирах и всички казваха да изчакам, докато стане на 7 год. Иначе ги бях разучила и се бях спряла на логита. Тава ми беше варианта и все още е, ако отново се появи проблем. Иначе и с капки на Бах пробвахме. Последно това пи, дали от тях, дали съвпадение беше не знам , но в момента е добре. Според мен не е лошо да опитате и вие хомеопотия или капки на Бах. При нас хомеопата не можа да помогне, но хомеопатията помага при такива случаи. Просто трябва да се намери хомеопат, който до се справи с намирането на точното лекарство.  Капките на Бах със сигурност ще помогнат  да се справи детето с притесненията и страховете си.

# 752
  • Обетованата земя
Ние сме на хомеопатия от една година, точно по това време се появи и заекването, справихме се с основния проблем, който беше друг, но пък със заекването не. Както и да е, спирам да спамя, че темата е за друго, благодаря ти още веднъж Смайл!  Hug Ако реша нещо за баховите капки, може да ти пиша на лични. Simple Smile

# 753
За заекването: Може да не е по темата. Някъде четох че причината е : "Говоря , но не ме чуват или не ме разбират" , затова се налага да се повтаря /заеква/ няколко пъти. При моя малкия се получи като започна в англоговорящо училище без да знае английски. Започна да заеква - няколко месеца продължи. Според мен беше страх , че остава неразбран и се получава някаква празнина в общуването.  Дойдохме си в Бг и се оправи.

# 754
Здравейте,
можете ли да ме посъветвате какво да се направи при уплаха.
Майка ми преди два дена станала от следобеден сън, излязла на двора и видяла огромна змия. Много се е уплашила и каза, че все още не може да се съвземе.
Някакви идеи?

Благодаря

# 755
Zdraveite!
Iaz da se zapisha v temata.
Blagodarq,shte q sledq s interes!  bouquet

# 756
Здравейте,
можете ли да ме посъветвате какво да се направи при уплаха.
Майка ми преди два дена станала от следобеден сън, излязла на двора и видяла огромна змия. Много се е уплашила и каза, че все още не може да се съвземе.
Някакви идеи?
Благодаря

За уплаха веднага първата помощ е да се превърти човек 2-3 пъти(не знам дали е удачно за майка ти)-по този начин се обръща кръвообращението и уплахата се "разнася".Иначе "засяда" в определени части(крака,сърце,глава) и може да направи поразии.Другото е лeeне на куршум.
Също връщане към ситуацията(не са минали много дни и ще бъде лесно) вече по-спокойно,преживяване отново като силата на преживяното отслабва.
Има и други начини,но предполагам майка ти няма да се съгласи,а и не знам дали може да намери иглотерапевт-поставят се игли в областта на третото око и слепоочията.Евентуално да пробва с масаж в тези области със затоплено сусамово олио.

# 757
Аз знам, че най-простият начин е да си намокриш ръката и изненадващо да пръснеш капки вода в лицето на уплашения. Обикновено човекът вдишва дълбоко и стресът излиза. уплахата може да остане, но вече не вреди.

# 758
Благодаря ви за отговорите.
И аз знаех за прескундането(от нея), но майка вече не може да го прави. Предложих и за леене на куршум, но не вярвам да се съгласи. Ще е пиша да се върне към случката по-спокойно.

Много благодаря   bouquet

# 759
Аз имам още един въпрос, който не е директно свързан с ГНМ.
Синът ми е на 8 и понякога му прилошава в кола, а скоро ни предстои пътуване с ферибот за една нощ. Имате ли идеи какви предпазни мерки мога да взема/ какво да направя за да му помогна?

# 760
Чай от джинджифил помага в такива случаи.Недостатък е,че не се харесва на децата...Другото е чай от мента,или пък ментови капки във вода или капнати върху малко захар(така по- се харесват Simple Smile).По принцип целта е да се действа на храносмилането, така че би трябвало и бебешките чайове с копър и кимион да свършат работа.Всички тези изброени билки имат свойството да затоплят организма и по-този начин се противодейства на влагата и студа,които съпътстват пътуване по вода.А за да реагира така организма значи вече ги има и в него и пътуването само би ги увеличило и естествена реакция е повръщането.В деня на пътуването и дори ако може предния се изключват всички млечни продукти и се набляга на топли зеленчукови супи или такива с пилешки бульон-без месото(от пиле,а не кубче).Т.е. всичко топло,леко,изушаващо срещу студеното и влажното(водата)-това са прости принципи,иначе си имат и други обяснения.Топлината кара човек да се чувства спокоен и защитен,студа го сковава,свива и напряга.Aко ще имате каюта резервирайте по-към средата,където не клати толкова.Даже най-добре ще бъде ако сложите детето да си легне преди да потеглите.Ако започне да му прилошава да диша дълбоко( през носa) с корема-да речем поставя си едната ръка и наблюдава как корема се издига и спада-така хем се разсейва,хем се успокоява,хем дишането си върши работата.Във всеки случай дано не ви клати много,щото понякога драйфането е неизбежно.

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 23:13 от Оr

# 761
Благодаря много за отделенето време и изчерпателния отговор. Аз четох за джинджифилови бисквитки, както и за някакви гривни, които притискат определени точки на китката, на принципа на акупресурата и помагат при прилошаване.

Моето момче е със заушка. Мислехме, че е зъб, но се поду и под гърлото. На антибиотик е. Хапва здраво кисело мляко.
Не сме били на лекар още, дано не тръгнат да ме натискат да ваксинирам малкия.

Мерси, че ме изслушахте

# 762
Моето момче е със заушка. Мислехме, че е зъб, но се поду и под гърлото. На антибиотик е. Хапва здраво кисело мляко.
Не сме били на лекар още...

Заушка е според кого?

# 763

Заушка е според кого?

А антибиотика ?/???/ Не сте ходили на лекар????? Какъв е този АБ?

# 764

Заушка е според кого?

А антибиотика ?/???/ Не сте ходили на лекар????? Какъв е този АБ?
А с какво ще го ваксинират против заушка?

Общи условия

Активация на акаунт