Германска нова медицина - 8 тема

• 119 332
  • 884
  •   1
Отговори
# 795
Подготовката на детето трябва да е насочена към това какво се случва по време на хим.терапята-опадане на коса,вежди,мигли...,умора,гадене.Т.е. трябва да е наясно,че това трябва да се изтърпи...
За Германия съм попадала в нета на една частна болница,която съчетава химиотерапията с алернативана медицина,вкл. и аюрведа,акупунктура,йога,арт терапия,танци и пр.Сигурно има и в Англия такива.Но кое се прави по време и след химиотерапията трябва да се назначи от специалисти дето наблюдават хода на терапията,а не от обикновени практикуващи.
Иначе за след това може да се направи изчистване в домашни условия доколкото е възможно.Мои познати пиха Лувос-нещо като хума е,сокове от цвекло с моркови и разни др.неща-не съм питала подробно.Но това,което им помогна най-много беше,че бяха изключително силни духом-просто вярваха,че това е техният път и няма друго спасение.
Пожелавам сили на детето и родителите му да се справят с това трудно препятствие.
А второ и трето мнение търсено ли е?

# 796
Благодаря ви за отговорите.

Операция вече е направена: Диагнозата е ембрионалет рабдомиосарком, намирал се в ръката, в областта на трицепса, дясна ръка.

Ако имате някакви предположения за възникването на конфликтта, ще съм ви благодарна.

До колкото разбирам е решен конфликт.Конфликт на обезценяване?!
Невъзможност да прегърнеш някого или невъзможност да отхвърлиш някого. А вече можеш??

Права ли съм?

# 797
Трицепс(мускул разгъвач)-намира се на външната страна-следователно нещо иска да отхвърли.
Разрешен конфликт не е ли ако туморът е спрял да расте преди да го извадят? Но да кажат по-запознатите с темата.

# 798
Здравейте!
Искам да попитам какъв конфликт да очаква човек, който в продължения на една година се е борил за живота на майка си, направил е дори и невъзможното и въпреки всичко тя издъхва в ръцете му след една година борба? През тази година, оптимизмът му и за миг дори не спадна, дори и през последните дни от живота й. Но след загубата - рухна! Какъв конфликт може да се очаква? И може ли да си помогне някак?

# 799
Таня М, няма да замени сегашната медицина, защото конвенционалната медицина не търси начини да се срещне с другите алтернативни такива. Тя е бизнес и религия. Само малка част от нея помага на хората да живеят по-добре. В повечето случаи вреди и печели. Виждате, че в България неотложната мед. помощ е в най-окаяно състояние, а тя спасява. Аптеките просперират обаче. Хората са по-болни и умират по-млади от когаго и да е било преди.

Ани, лоша работа... Оптимизмът не помага. Няма да споря. Да, ще кажете позитивното мислене... да, добре, но ГНМ ни казва "живейте в реалността,"поне аз така я разбирам... Ако човекът е живял в реалността тази последна година, въпреки оптимизма му, може би нищо сериозно няма да му се случи. Напълно нормално е да изпадне в депресия например, това мнение противоречи на съвременните психиатри, но те са едни дилъри на фармация, така, че не винаги е добре да им се вярва.
Има и много други варианти, но е важно как той възприема смъртта на майка си. Аз не съм от най-добре запознатите с ГНМ, но си мисля, че първо трябва да се анализа как точно възприема смъртта й. И от там да се тръгне. От друга страна аз си мисля, че смъртта е временна раздяла. В това вярвам и хората, които обичам и ми липстват вярвам, че един ден пак ще се срещнем, т.е. смъртта е смърт само за този свят, в който сме сега. Това е лесно възприемчиво от вярващите хора, за материалистите ще е трудно. Peace

# 800
Не се ли пораждат огнищата в мозъка от внезапни, неочаквани конфликти или загуби, да речем. В този случай смъртта не е неочаквана, сиреч не би следвало да има проблем. Така поне разбирам аз прочетеното. Просто с времето тъгата ще отмине.

# 801
Благодаря ви много! Значи нищо лошо няма да му се случи! Не е материалист и точно така възприема смъртта - като временна раздяла. Вярва че майка му е някъде около него.

# 802
Здравейте!
Много хубава е темата,за съжаление много късно я открих,тепърва започвам да чета от самото начало.
Имам следният въпрос: Мъжът ми е в болница,има бързоразвиваща се инфекция на единия крак(меките тъкани).Направиха му една операция,има рецидив,сега очакваме втора....
Всички в семейството сме много уплашени и паднали духом,само плачем и ходим като замаяни....Не знам какво да очаквам,нито къде да търся помощ...След разрешаване на конфликта белодробно заболяване ли да очаквам?

# 803
Съвсем добронамерено питам ако на детето ви( на 9) се наложи да премине курс по химиотерапия( нямате възможност да я откажете по ред причини) Как бихте го подготвили?
Има ли начини да се намали негативния и е ефект?
Познавам хора, които оцеляха след химиотерапия чрез няколко неща:
1. сокове от морков и червено цвекло и други зеленчуци
2. Кортикостероиди при падане на левкоцитите
3. Спиране на сладкишите /някои се отказват от бяло брашно, мая , месо/
4. Чайове за прочистване като коприва например, тинктура от зелени орехчета
Подробности в други форуми...
А моята лична препоръка е детето да пие глина http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/04/blog-post_20.html?m=1 която абсорбира тежки метали, отрови, патогени и т.н

Нека детето да бъде здраво и силно!

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 19:37 от Mislq

# 804
За качване на левкоцитите моя приятелка яде по 1л чубрица всеки ден. Маже я на филийка с малко зехтин. Казано й е от някаква сестра в онкологията.
Много късмет и сили ви пожелавам  Hug

# 805
Имате ли представа гърчът, който се получава при продължително държана температура, дали е поради някакъв конфликт реално или наистина тялото реагира вследствие на тази температура... ?

# 806
А н и, за нищо. За съжаление не съм от разбиращите, които уви много рядко пишат в темата. Не исках да прозвучи сякаш има значение да ли е вярващ или невярнащ относно ГНМ. Надявам се да ви върви в живота и без сътресения в здравето. Peace

# 807
 Здравейте. Синът ми се разболя от диабет тип 1. Къде мога да намеря повече информация за това заболяване според ГНМ? Лечимо ли е според нея? Какъв е конфликта, който трябва да се разреши? Ще съм благодарна, ако някой запознат ми даде насоки по тази тема.

# 808
  • София
Здравейте, от няколко години, благодарение и на този форум знам за ГНМ. Огромно благодаря на тези, които преведоха и направиха сайта на български език! Безценен е!
Твърдо подкрепям теорията на д-р Хамер.
Много хора разбират принципа  конфликт – физическо проявление, но не разбират как от физическо проявление да стигнат до конфликт (корен), особено ако не е конкретно написано в материалите описани в литературата с тяхната диагноза, а след това търсят и как да се справят защото не винаги самото узнаване на конфликт води до бързо "оздравяване".
Говори се за нелекарствени алтернативи– като билки, хранителен режим и подобни, психотерапия, физеотерапевтични процедури...
Аз пък, искам да насоча вниманието ви към т.н. методи на енергийната психология. Това са техники които съчетават знанията на китайците за енергийната система на тялото – меридиани и аку-точки и знанията на западната психология. Наричат тези техники и техники на потупването, но както знам има и такива без потупване, само с докосване, дишане, визуализиране, но ефектът е също толкова добър. Та имената на такива техники, които всеки може да научи веднага и от интернет – сайтове, книги, клипчета... напълно безплатно, и от семинари, лекции и подобни, и от книги – с някаква напълно достъпна цена, са:
 ТЕС – техника за емоционална свобода,
 ПМ – пренареждане на матрицата,
ПЕАТ – първични енергии – активация и трансформация,
ЕТ – енергийна трансформация,
КС – квантова синхронизация,  
Възстановяване на връзката,
ЛК – лечебни кодове,
ТАТ – Тапас акопресурна техника,
техника на прозявката,
холотропно дишане,
семейни констелации
регресивна терапия.... много са.
Всеки може да си намери и хареса своята и да си ги прилага. Тези техники позволяват много да разберете и по- бързо да  възстановите  емоционалния и физически баланс, да промените нагласите си(убежденията си) породили конфликта и следствие от конфликта или физическите последствия.
А най-ценното на този род техники е, че употребата им води и до справяне или поне подобрение с т.н нелечими заболявания – диабет, лупус, множествена склероза, "рак" и други. Разбира се зависи и от фазата до която се е стигнало, защото може да е станало твърде късно, но както аз казвам поне човек да си отиде в мир, защото се е справил с гнева, мъката, страха, разочарованието... от факта че е болен, безпомощен, умира...

Искрено се надявам да съм полезна с тази информация, защото четейки навсякъде  по страници, форуми, сайтове все се стига до въпроса – "А как да разбера конфликта?" и "как да се справя с физическото му проявление?", "как да помогна на детето си, майка си..."
Между другото  този род техники са ефективни в помощ и на животинки – домашни любимци пернати или мустакати! И те си имат конфликти и болежки.
Идва месец март – на здравето и възраждането за живот, та приемете това като мартеничка от мен.
До скоро!

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 20:26 от DARYYG

# 809
Здравейте,
Присъединявам се към вашата тема, радвам се, че ви открих. Синът ми на 3 г. започна да прави гнойни ангини, вследствие на конфликт. Наблюдавам, че емоциите го удрят в гърлото. Знам за конфликта, и разбирам идеята за физическото проявление, но не знам как да му помогна.

Общи условия

Активация на акаунт