Земетресение

• 193 923
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 855
10 етаж София  Овча Купел - Разтресе ни бая,  бях сама с децата, добре, че беше съседа до нас който  ми помогна да излеза с децата пред блока. Събудих се от силното лаене на кучето и от падащи предмети. След земетресението, чак блока се разскърца и пропука. Ужас. Не мисля, че ще мога да заспя днес или довечера. До към 9 часа бяхме с дечица навън пред блока. Все още ме е много шубе а сърцето ми подскача.

# 856
Гледам най-много проблеми има по панелките и ЕПК-та, има и снимки за пукнатини в ново строителство. Сега ме хваща яд на тези които агитираха да се купуват панелки и епк-а. Даже дълго време съжалявах, че не съм си купила ЕПК. Сега съм в тухла на 3 етаж от последните години на соца, доста и се нервех заради кофти шумоизолация откъм съседите над мен, ама вече си я заобичах. Сега за себе си знам, че ако ми се наложи да си сменя жилището няма да си купя никога панел или ЕПК. Съжалявам за офтопика, но държа да споделя.

А, не съм много съгласна  Naughty Ние сме в блок на 4 години и е с изпопадали мазилки, усетих трусовете ужасно и доста неща изпопадаха, а майка ми в панелката на 6 километра от нас все в София изобщо няма поражения.

Сигурно има и здрави панелки, честно казано не съм очаквала това за ЕПК. За мен бяха най-здравите конструкции от четено по форумите. Явно всичко са социалистически митове. Лично аз преживях трусовете от 2009 май, бяха на 13 етаж в ЕПК. Тогава ми настръхна косата, а сега тези които сте били нависоко не знам как сте го преживели. Махайте се от високите етажи, кофтите земетресения вероятно тепърва предстоят. Четох, че сеизмолозите очаквали трус от 7 по Рихтер, ама то тогава и ние в ниското няма да оцелеем...Пази Боже, никога повече да не се повтаря.

# 857
  • I want it all and I want it now.
Събудихме се когато приключи първият трус и пак си легнахме  Wink Сега ми казаха ,че на Околовръстното имало магазини с изпочупени витрини.

# 858
Мен мъжът ми ме събуди, изкара ми акъла, то беше спряло вече, обаче той така ме тресеше, че главата ме заболя и сигурно ще ме цепи цял ден.

Ние да нямаме един и същи мъж  Mr. Green Ако земетресението беше 6, за мен беше поне 12 защото моя така скочи и започна да ме тресе жестоко, после скочи целия върху мен, явно инстинкт да ме защити, ама... такъв красив отпечатък направих на меморито, че не е истина  Laughing
И моят реагира по същия начин, че и ме задърпа към врата. Но този в 4 блажено го приспа и аз бях тази която се хвърли върху него.

# 859
Ние имаме папагал.Когато скочихме, то милото се мяташе в клетката като полудяло.
Но не знам дали е започнало преди земетресението или по време....

Имаме чинчила http://agronet.bg/images/stories/zaici/4in4ila.jpg  хич и не се трогваше  Crazy много спокойно си седеше в клетката  Whistling

# 860
  • В страната на бурите
Мен пък ме събуди котката, която спи до нас. Изведнъж скочи неистово и се пъхна в гардероба, буквално секунди след това, още преди да имам време да й викна, ни разлюля първият трус. Беше наистина стряскащо - още сънен не можеш да мислиш, камо ли да реагираш... Паднаха някакви неща от гардероба в хола.
С приятеля ми станахме и се облякохме, тогава се усети второ разтърсване, но много слабо. Застанахме под рамките на вратите за десетина минути. През това време кучето си спеше необезпокоявано и изобщо не реагира... Само се беше наврял под един диван, така че решихме, че там му е безопасно.
После си легнахме и опитахме да спим, усетихме по-силно още 2 труса, вторият към 4.30, но не сме ставали. Между другото котката реагира и на другите трусове.
Иначе в центъра в София сме и с тези стари кооперации доста ме е страх. Тук няма и как да излезеш навън, защото сградите са твърде близо и няма открито пространство поне на 500 метра.

# 861
....
Не знам дали беше някакво усещане, но вечерта към 10 бяхме на фитнес и изведнъж ми стана много лошо, започна да ми се вие свят и да ми се повръща, задушавах се и си тръгнахме по-рано... а следобеда изпитах необяснимо желание да се обадя на най-близките си - на наще, на баба ми... Просто някакъв вътрешен порив беше, сега даже ми е малко плашещо...  Cry Rolling Eyes Още малко ще звънна на баба, защото къщата им беше напукана от едно наводнение (с. Петърч) и то доста сериозно, сега се надявам да са добре!

Treisy, баба ти добре ли е все пак? Kaк са хората в Петърч?
Иначе, не ми се сърди и не го приемай твърде лично, но не вярвам да ти е прилошало по време на фитнес в 10 вечерта заради предстоящото след 5 астрономически часа земетресение.  Peace

За протокола - София, 9ти етаж (от общо 12) , усетихме всички трусове, не е имало изявена паника сред обитателите на блока.

Сутринта по радиото много се изложиха с едно интервю от Студентски град - 51ви блок.

# 862
А сега дават някаква ясновидка по БТВ Rolling Eyes

# 863
  • София
Аз се надрусах с успокоителни, така че вече ми е все тая.
Към 3,10 ч. слязохме пред блока и се качихме в колата. Детето спа на задната седалк, мъжът ми на предната, а аз се разхождах из квартала със съседи. Към 7,30 ч. се прибрахме вкъщи, облякохме се по-прилично и детето го заведохме на градина, а ние сме си на работа.

В детската градина директорката даваше нареждания на доста висок глас, цареше невероятна суматоха. Моето дете го ситуираха на едно столче във фоайето заедно с други деца от групата, защото учителката отсече, че е страх да качи децата на втория етаж.

# 864
Сградите в България са осигурявани до 9 степен, но по скалата на Медведев- Шпонхойер-Коперник, което си е равносилно на 7 степен по Рихтер. Заблуда е , че се подсигуряват да издържат до 9 степен по Рихтер. Гледам някаква гледачка пак се прави на ясновидец и предрича ново силно земетресение ( за бтв става въпрос). Според мен земетресението има връзка със затъмнението и циклите на луната. В замунда има едно доста информативно филмче на Нешънъл Джиографик по темата. Да отбележа за сградите в Перник, срутените, освен че са неподдържани, са строени с единички. Строителството с тухли единички откъм 60-те години е без стоманобетонни шайби и колони. Тоест стените са носещи. Казват, че тези сгради са осигурявани до 6 степен. Тук до нас има ниска кооперация от 60-те години с единички, повече и се люляха лампите от на нашата, но се държа много добре.

# 865
  • Бургас
Събудих се, но тук беше по-слабо сякаш.

# 866
  • Linz
Ние имаме папагал.Когато скочихме, то милото се мяташе в клетката като полудяло.
Но не знам дали е започнало преди земетресението или по време....

Имаме чинчила http://agronet.bg/images/stories/zaici/4in4ila.jpg  хич и не се трогваше  Crazy много спокойно си седеше в клетката  Whistling
Ние сме с 4 папагала, които бяха като обезумели, изпобутали са кацалките. Ама то кога клетката се е тресла така...

# 867
  • София
Току-що комшииката отгоре ми сервира, че започват къртене, за да махнат металната каса на банята, да не съм се плашела. Е баш днеска ли!

# 868
Мен мъжът ми ме събуди, изкара ми акъла, то беше спряло вече, обаче той така ме тресеше, че главата ме заболя и сигурно ще ме цепи цял ден.

Ние да нямаме един и същи мъж  Mr. Green Ако земетресението беше 6, за мен беше поне 12 защото моя така скочи и започна да ме тресе жестоко, после скочи целия върху мен, явно инстинкт да ме защити, ама... такъв красив отпечатък направих на меморито, че не е истина  Laughing

Joy Joy Joy Joy

Странно.....Много хора са чувствали неразположения миналата седмица......И аз съм в този отбор, виене на свят, тежест, подуване..........

Друго - доста хора са се събудили секунди преди земетръса......Мен определено Някой ме събуди за представлението.......И да.....писах вече.......И двата ни папагала бяха като луди, особено единия.........И все спят някъде по клетката, заедно......А сега - това буйното за първи път го видях да спи на пода, само........Уличните кучета лаеха доста, чуваха се и други домашни животинки.......

А за балкона........По време на пика - само гостите в темата бяха над 300......Има го в мое мнение...

Много ми се спи на мен......

# 869
Току-що комшииката отгоре ми сервира, че започват къртене, за да махнат металната каса на банята, да не съм се плашела. Е баш днеска ли!

Хахаха... сладури! Може ли пък точно след земетресение да прави ремонти на касата... луди има всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт