Земетресение

• 193 925
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 870
Беше ужасно!

# 871
Нашата котка доста се беше изплашила.
Не смееше да помръдне и гледаше към тавана, милата.
Но след това, при затихващите трусове нищо и нямаше, спеше като пън.

Току-що комшииката отгоре ми сервира, че започват къртене, за да махнат металната каса на банята, да не съм се плашела. Е баш днеска ли!

Хахаха... сладури! Може ли пък точно след земетресение да прави ремонти на касата... луди има всякакви.

Е, животът не е спрял, няма жертви (слава Богу), не е нужно да продължава паниката.
Най-страшното мина.
Особено, щом започнаха да показват и врачките по телевизията...

# 872
  • I want it all and I want it now.
. Гледам някаква гледачка пак се прави на ясновидец и предрича ново силно земетресение ( за бтв става въпрос).
За коя дата  го предрича? Laughing

# 873
  • софия
....Гледам някаква гледачка пак се прави на ясновидец и предрича ново силно земетресение ( за бтв става въпрос). Според мен земетресението има връзка със затъмнението и циклите на луната. В замунда има едно доста информативно филмче на Нешънъл Джиографик по темата. Да отбележа за сградите в Перник, срутените, освен че са неподдържани, са строени с единички. Строителството с тухли единички откъм 60-те години е без стоманобетонни шайби и колони. Тоест стените са носещи. Казват, че тези сгради са осигурявани до 6 степен. Тук до нас има ниска кооперация от 60-те години с единички, повече и се люляха лампите от на нашата, но се държа много добре.
Теодора не помня-коя-си. Била пресказала и това земетресение. Щяло да има и големи наводнения  newsm43
Колкото повече време минава, аз повече се панирам. Главата ми е изпразнена, краката кашкавалени и почти нито приемам, нито предавам.
Изобщо не се чувствам недоспала. Чудя се довечера как ще легнем и ...

# 874
  • Fort Worth, TX
Гледам най-много проблеми има по панелките и ЕПК-та, има и снимки за пукнатини в ново строителство. Сега ме хваща яд на тези които агитираха да се купуват панелки и епк-а. Даже дълго време съжалявах, че не съм си купила ЕПК. Сега съм в тухла на 3 етаж от последните години на соца, доста и се нервех заради кофти шумоизолация откъм съседите над мен, ама вече си я заобичах. Сега за себе си знам, че ако ми се наложи да си сменя жилището няма да си купя никога панел или ЕПК. Съжалявам за офтопика, но държа да споделя.

А, не съм много съгласна  Naughty Ние сме в блок на 4 години и е с изпопадали мазилки, усетих трусовете ужасно и доста неща изпопадаха, а майка ми в панелката на 6 километра от нас все в София изобщо няма поражения.

Сигурно има и здрави панелки, честно казано не съм очаквала това за ЕПК. За мен бяха най-здравите конструкции от четено по форумите. Явно всичко са социалистически митове. Лично аз преживях трусовете от 2009 май, бяха на 13 етаж в ЕПК. Тогава ми настръхна косата, а сега тези които сте били нависоко не знам как сте го преживели. Махайте се от високите етажи, кофтите земетресения вероятно тепърва предстоят. Четох, че сеизмолозите очаквали трус от 7 по Рихтер, ама то тогава и ние в ниското няма да оцелеем...Пази Боже, никога повече да не се повтаря.
Това къде го чете???Навсякъде тръбят, че страшното отминало!Пак ли няма да спи тази нощ???

# 875
....
Не знам дали беше някакво усещане, но вечерта към 10 бяхме на фитнес и изведнъж ми стана много лошо, започна да ми се вие свят и да ми се повръща, задушавах се и си тръгнахме по-рано... а следобеда изпитах необяснимо желание да се обадя на най-близките си - на наще, на баба ми... Просто някакъв вътрешен порив беше, сега даже ми е малко плашещо...  Cry Rolling Eyes Още малко ще звънна на баба, защото къщата им беше напукана от едно наводнение (с. Петърч) и то доста сериозно, сега се надявам да са добре!

Treisy, баба ти добре ли е все пак? Kaк са хората в Петърч?
Иначе, не ми се сърди и не го приемай твърде лично, но не вярвам да ти е прилошало по време на фитнес в 10 вечерта заради предстоящото след 5 астрономически часа земетресение.  Peace

Добре са, излезли са на улицата, не е уплашена, тя е корава бабка  Heart Eyes Ама каза, че хич не ще и да знае разширила ли се е пукнатината  Wink Иначе как ще се сърдя за подобно нещо - аз само си споделям, далеч съм от мисълта, че съм следващата сеизмологична гадателка  Mr. Green

# 876
Две баби си говорят
- Леле, да знаеш, страшно лаеше кучето тази нощ. И ето , чета във вестника - в Тайланд имало земетресение.

# 877
На четвъртия етаж в центъра на София го усетихме много силно. Добре, че детенце си спа непробудно, но аз умрях от страх и имах чувството, че ще ми се пръсне сърцето. След първия трус започна да ми се мае главата и до сега усещам неразположение (може би от недоспиването). Дано не се повтаря  Praynig

# 878
  • София
Онази врачка на Берлускони , дето и го говори извънземното Laughingслед малко ще говори по БТВ , според нея ще има 2ро силно  земетресение.

# 879
Някой казал, че при 4.8 задължително трябвало да се бяга...А как да прецени човек newsm78

# 880
Онази врачка на Берлускони , дето и го говори извънземното Laughingслед малко ще говори по БТВ , според нея ще има 2ро силно  земетресение.

Ох, как може да ги пускат в ефир тия малоумници, само да всяват допълнително паника сред хората?!

# 881
  • Mars Hotel
От фейсбук: "След 3 часа тази нощ, хората се поздравявали по улиците с "Христос разтресе!"  Joy

# 882
  • В най - голямото село
8ми етаж, жк. Илинден, София - беше много страшно.
Дано не се повтаря.

# 883
Е, аман от врачки. Само насаждат истерия в недоспалите домакини...  #2gunfire

# 884
  • софия
Онази врачка на Берлускони , дето и го говори извънземното Laughingслед малко ще говори по БТВ , според нея ще има 2ро силно  земетресение.
Тя вече говори. За второто каза около 4, което на фона 5.9 си е полъх.

Общи условия

Активация на акаунт