Земетресение

• 193 918
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 1 110
Всеки по различен начин изразява емоциите си. В крайна сметка какво толкова ви дразни, че някой го е страх?

Когато се взривиха складовете в Челопечене бях на линия 45 минути по-късно, първа писта с оператора и микрофончето. И макар тогава детето ми да падна, повалено от ударната вълна и да ми замина един прозорец, бях определено ербап. Сега си признавам, че паниката ме завладя- сама с две деца и истерично тичащи по стълбите съседи.

# 1 111
Ох, казаха че вече всичко е утихнало и приключило. На напористите журналисти, който ги притискат едва ли не с "Закълнете се, че няма!" какво да кажат, освен че няма как да кажат на 100%, но го твърдят с огромна доза увереност. Паниката започва да е излишна и никак полезна  Peace

Касита паниката е абсолютно разбираема в този момент, разбира се че и мен ме тръшна сериозно. А ако бях сама с 2 деца щеше да е по 10 най-малкото. Няма как да не изпиташ страх, несигурност, ужас... Но близо 12 часа по-късно да се продължава да се очаква апокалипсиса и да се твърди, че най-лошото предстои и всички ще умрем... ми айде нема нужа  Stop

# 1 112
Пак разлюля, явно ще люлее следващите няколко дни...

# 1 113
  • София
кога сега ли? нищо не съм усетила...

но ей това си егадничко http://news.ibox.bg/news/id_539601201

# 1 114

При положение, че учени от БАН съобщих, че са изненадани от това земетресение,

Е как са изненадани учените от БАН, като на 4 май предупреждаваха за земетресения около София с магнитут 7? Или някой е писал прогнозите, докато се е черпил с колеги, може би.

Ето една от статиите от тази дата. Сложих я и няколко страници по-назад?

http://republika.bg/index.php?id=43909

Ами те го казаха, двама души, изненадани са, че се случва в Пернишката област, а не Витошката. И само човекът каза, че сеизмологията е постигнала много, но уви, все още има изненади и не може да се предвидят много неща. Стана ли ясно. Мисля, че го гледах по телевизията, а не съм чула или прочела.

# 1 115
Около Плиска нищо не се усети  Rolling Eyes
Не се натискам да усещам  Embarassed

# 1 116
Мен ме беше страх, от 3 часа не съм заспивала. Ама сега да се вайкам за бъдещи събития, и какво предсказала врачката... Ако учените можеха да ги предвиждат, дали нямаше да предупредят. Или това е част от световната конспирация.

# 1 117
  • София
Всеки по различен начин изразява емоциите си. В крайна сметка какво толкова ви дразни, че някой го е страх?
Аз се дразня ужасно на онези, които не ги е страх! Всъщност зверски им завиждам.
Мъжът ми като ми се накара сутринта - какво толкова станало, ако не било детето, изобщо нямало да си направи труда да става от леглото.  ooooh!

Мен ме люлее нон стоп от 3 ч. нощес насам.  Mr. Green

# 1 118
  • до най-прекрасния мъж
Аз бях будна по време на труса. Точно се бях върнала от посещение във WC-то и се гушнах в кревата до милото полусънена. И вече се бях отпуснала да заспивам, когато чух гардероба да пука и усетих люлеенето. Разкрещях земетресение, земетресение и започнах да бутам милото. А той, горкият, нищо не е усетил, пробуди се, когато беше свършило и ми каза, че съм сънувала и да заспивам. Аз взех да се гуша в него с биещо до припадък сърце и да повтарям, че има земетресение, което вече го накара да погледне към полюлея и да види, че се люлее. Тогава възкликна - а, верно, бе, лампата се клати.  Laughing Не беше ужасно силно, сравнявам го с това, което беше преди години на Крумово, може би малко повече, но доста кратко ми се стори. Да е било не повече от 5-10 сек. или аз съм била тотално ошашкана и ми се е сторило, че бързо е преминало. Ние сме на първи етаж, панелка в Пловдив.
Успокоих се и заспах, когато си дадох сметка, че го усетих будна и не е имало буботене. Помислих за Турция, но после ми се стори, че идва откъм посока София.
Второ не съм усещала, спяла съм вече, но тук, където работя - на 30 км източно от Пловдив - казват, че са усетили и второто към 4.30.

# 1 119
Паниката е излишна, това е ясно, но в моменти като тези човек трудно може да владее емоциите си, страхува се, което е нормално и вложено в човешкия ...въпрос на перцепция е и също на сетивност....важното е всичко да е добре и да няма продължение ...

# 1 120
  • София
thorn birds, благодаря за разяснението Peace.

Диди, аз се сещам в кой блок сте, защото в района е един от 88-ма. Чудно ми е в Перун какво е било. Моят свекър го е строил, кадърен е, но сигурно на последният етаж е било ужас.

Да,ние сме точно до Перун...излезнах на балкона и го погледнах как се извисява над нас и за части от секундата ми мина мисълта как пада това огромно нещо...
Офтопик:Дали пък не се и познаваме с теб?

# 1 121
  • София
Аз се дразня ужасно на онези, които не ги е страх! Всъщност зверски им завиждам.
Мъжът ми като ми се накара сутринта - какво толкова станало, ако не било детето, изобщо нямало да си направи труда да става от леглото.  ooooh!

Ми прав е, Тони  Grinning

# 1 122
Усетих специфичното движение на стола напред назад, като залюляване, но много слабо. Просто леко клатене напред назад. В Лозенец.

# 1 123
Чукай на дърво, че няма /най-малкото/ да ти се наложи да хвърлиш няколко хиляди непланирани разходи за ремонти.

Както винаги, драматизираш и преувеличаваш Sunglasses
Какви са тези щети за няколко хиляди  newsm78
Да не ти се е счупила китайска ваза от династията Мин, подарена ти от някой кръстник-дипломат, кум-милионер или осемнайсета братовчедка-английска аристократка  Joy

ooooh!
Сигурно преувеличавам, но написах какви са щетите: у дома - една наплъно напукана стена в спаляната /на 2 места отгоре-додолу и на още 3 места частично - стената е носеща/ + тавана; в детската стая - тавана е паднал на големи парчета. Това означава цялостни ремонти в тези стаи - няма как да залепя стените със скоч - иска измазване, укрепване и т.н.
В новия апартамент: напукана стена на единия балкон, паднали мазилки на таваните във всички стаи, напукана на няколко места стена в хола, таваните в кухнята и в коридора са на вълни. Единственото изцяло оцеляло в него е банята. Няма как да се измажат и възстановят стените и таваните, без да се налага цялостно да се вземат мерки.
И парите няма кой да ми ги подари за ремонта.
Изключително цинично е отношението ти по темата.

Комшиите по високите етажи са далеч по-зле. Разбира се, не във всички части на София се е усетило днакво. В нашата част се е устило най-силно. Казаха го и сеизмолозите.

# 1 124
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз съчувствам на хората, които ги е страх, но да ви кажа, тук човек повече се плаши, отколкото по време на земетресението. Не забравяйте, че шансът да пострадате при такова е десетки пъти по- малък от шансът да пострадате при нападение /обир, изнасилване, побой/ или катастрофа. А и тези земетресения освобождават напрежението в земните недра и ни пазят от по- силните.

Сега, вместо да четете тук, хапнете шоколад, направете малко йога, разходете се, пуснете си някой комедиен сериал или почетете Удхаус.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт