Земетресение

• 193 892
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Хора, бъдете хора и ако видите изпаднало пиле/гълъбче/гарванче или каквото и да е - помогнете му!
И то си има майчица, и тя трепери за него. Ама няма ръце, да го вдигне. Помогнете й!
Чери, преди години ревнах така заради едно малко чайче или корморанче или някакво друго гларусоподобно пиле, хич ме няма в орнитологията. Майка му кръжеше отгоре, а то се беше смушило в един ъгъл. Случайно до мене се намираше и един биолог и ме предупреди в никакъв случай да не го пипам, защото майка му можела да го гони и кълве до смърт после.  Shocked По-голям шанс имало да го оставим само да се опита да се справи. Моето пиле беше явно горе-долу способно да литне.

# 1 441
Аз само се моля тази нощ да е спокойна, че да се наспим и поуспокоим  Hug

# 1 442
Аааа вечер е по страшно.В филма който споменах по назад в темата всичко се случи през ноща в следната последователност земетресение после избухнаха пожари и накрая заваля .Знам че това е просто филм беше в Япония но  там това се случва често горките хора и не само те и онези в Хаити .Не стига че са едни от най бедните ами да им се случи и това.В един миг това което си градил с толкова труд може да ти бъде отнето нишката на живота е толкова тънка в такива моменти разбираш че в природата деистват закони и пред тяхната сила човекът е нищо.И колко сме смешни всички ние дето хвърляме толкова усилия уж да контролираме това което се случва във всяка минута от жиота си .Дааа песъчинки сме ние дето се мислят за скали . Hug Hug Hug Hug Време е да слагаме престилките и да спретнем нещто за вечеря   chef

# 1 443
Цитат
Останах си вкъщи, не сметнах за нужно да будя и да плаша малката. Спеше си спокойно и нищо не разбра. Иначе почти всички от блока бяха навън, направи ми впечатление, че представителите на "силната" половина бяха по-паникьосани от жените.

Не се прави на героиня, много е лесно да се говори след края на даден инцидент, щеше да ми интересно какво щеше да говориш ако имаше по големи последствия, земетресението е непредвидимо явление и всички тези приказки за ,аз прецених, аз не сметнах за необходимо,  са неуместни .В началото  труса може да е слаб, нo има които продължават 40сек до 1 мин ,при което може да се усили ,така че човек никога не знае какво го очаква при такова явление.

И какво точно може да направи героинята в случая за 40 сек. или минута? Да прелети до съседния парк за 10 секунди? Заедно с детето/децата. Най-важното е да не се паникьосва човек, особено ако трябва да се погрижи за деца. И аз не съм извеждала децата навън - не смятам че стълбите са по-безопасно място в случаите когато нямаш шанс да се изнесеш бързо.

Само накарах децата да се преоблекат с анцузи и ги върнах в леглата. И да бяхме истерясали всички, това нямаше да помогне особено.

# 1 444
Не знам за вашите блокове, но в нашия нещо се случва с асансьора  Rolling Eyes Преди не скърцаше толкова. Апартаментът ми е до асансьора точно и просто не ги знам хората как може да са толкова смели и на такова скърцащо и задирящо нещо да се качат.

# 1 445
Хора, бъдете хора и ако видите изпаднало пиле/гълъбче/гарванче или каквото и да е - помогнете му!
И то си има майчица, и тя трепери за него. Ама няма ръце, да го вдигне. Помогнете й!
Чери, преди години ревнах така заради едно малко чайче или корморанче или някакво друго гларусоподобно пиле, хич ме няма в орнитологията. Майка му кръжеше отгоре, а то се беше смушило в един ъгъл. Случайно до мене се намираше и един биолог и ме предупреди в никакъв случай да не го пипам, защото майка му можела да го гони и кълве до смърт после.  Shocked По-голям шанс имало да го оставим само да се опита да се справи. Моето пиле беше явно горе-долу способно да литне.
В тръбите на тоалетната ни преди години от покрива падаха малки гарджета(или де да знам там едни черно-сиви пилета). Извадихме едно и го изнесохме на терасата за да си го потърсят родителите,, защото не беше малко и сигурно можеше и да полети с тяхна помощ. Е, накълваха го до смърт и просто го довършиха...

# 1 446

четвъртък, 22 март 2012 - за тази дата е ставало дума!

Стига вече с тая паника!
Няма да ни удари 9-ка, никой не може да го прогнозира това. Само онея с ХАРП, ама те последно се целиха към Япония, ние не сме им интересни поне за сега.

Всичко е нормално. Усмихнете се...

# 1 447
Не заспивайте! Днес ще ни удари земетресение от 9-а степен
Етикети: 22 март, днес, земетресение, земя

Страшни прогнози вещаят разрушително земетресение до края на деня
Земетресение с магнитуд до 9-та степен по скалата на Рихтер ще удари Земята днес, съобщават редица информационни агенции.

Страшно земетресение ще удари земята днес - на 22 март!

Прогнозите, че на 22 март 2012 г. планетата ни ще се разлюлее от опустошително природни бедствие, от месеци всяват паника в сърцата на хората, които са свикнали да вярват на най-страшното.
В прогнозите обаче са склонни да вярват и не чак дотам наивните хора, защото те стъпват на логична научна основа.
Става дума за това, че катастрофалното земетресение се предрича въз основа на 188-дневен цикъл. Теорията за този цикъл гласи, че през предишните две години на всеки 188-189 дни Земята е била разтърсвана от мощно земетресение, в резултат на което е настъпвало значително изместване на земната ос, допълва електронното издание mаrica.bg.
И за да е звучат без покритие въпросните твърдения, привържениците на теорията посочват зловещи примери – опустошителния трус с магнитуд от 8,8, който на 27 февруари 2010 г. порази Чили.
Точно 188 дни по-късно – на 3 септември 2010 г. Нова Зеландия се разлюля от трус с магнитуд 7 по скалата на Рихтер.
Следващата черна дата във върволицата е точно след 189 дни – страшно земетресение удря Япония. Степента е 9-та, а последващото цунами – смъртоносно.
След Фиджи и земетресение с интензитет 7,3.
И ако черната поредица последва своя страшен ритъм, днес Земята ще се люлее от мощно земетресение.

# 1 448
  • Русе

Не заспивайте! Днес ще ни удари земетресение от 9-а степен
Етикети: 22 март, днес, земетресение, земя

Днес е 22 Май, а не 22 март.

# 1 449
  • Някъде там...
Ами 22 март мина вече.  Laughing Вече сме май.

# 1 450
22 март мина преди 2 месеца. Стига сте изтрещявали и стига сте всявали излишна паника!

# 1 451
Е, печатна грешка! Mr. Green Стига с тия глупости, народа хептен ще изтрещи!

# 1 452
То вярно свобода на словото, ама такива информатори заслужават присъда. Само всяват паника.

# 1 453
Ами 22 март мина вече.  Laughing Вече сме май.

И аз това казвам - май сме, няма нужда да се постват линкове, които са пълна глупост!

# 1 454
Аааа вечер е по страшно.В филма който споменах по назад в темата всичко се случи през ноща в следната последователност земетресение после избухнаха пожари и накрая заваля .

И ако беше през деня нямаше да има пожари и дъжд ли?  Laughing Не разбрах каква е разликата, освен в осветлението. Шокът събужда много бързо.

Дългичък беше първият трус снощи, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт