Земетресение

• 187 295
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 2 670
  • Там, където ме обичат
Ей, пак люля Shocked

# 2 671
Бойко да открие епицентъра с прерязване на лентичка ли:)
Joy
То не е хич за бъзик, ама аз точно си мислех как вече може да кръстят центъра на Перник Епицентър и бате Бойко да го открие Joy

# 2 672
  • София
И аз съм сред онези с половинката-непукист до тях. Онзи ден след второто земетресение той само стана, свали плазмата на пода и каза "погрижил съм се за най-ценното - лека нощ", докато аз мерех с педи касата на вратата и ми се виждаше тясна да стоя под нея Crazy за протокола - на 2-рия етаж сме, без деца, 4-годишен брак  ooooh!
Дано няма повече...

hahaha

# 2 673
Ау, ма те всичките мъжове са големи куражлии  Laughing Моят и в онази нощ непукистничи, и сега спи. (Добре, че поне единият от двама ни е по-хладнокръвен... но няма да му казвам, че да не се възгордее Mr. Green)

Но пък зайката полудя! И преди последния трус дивя като луда - отесня й клетката направо! После миряса, сега пак се раздивя - не ми харесва!  Crossing Arms

# 2 674
БТВ  пусна лента със съобщение за земетресението

# 2 675
Досега не ме беше страх.Вярно, в нощта на земетресението се изнесохме навън, но вчера хич не ми пукаше вече.Обаче днес се чувствам много лабилна.Цялата се треса от нерви.НЕ зная защо.Вероятно трябва да ми се спря достъпът до информация с призиви да се молим на Бог Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

Абсолютно по същия начин и при мен...снощи спах, а сега ми е по-притеснено и от оная вечер.Направо се треса и надали ще си легна. Децата и мъж ми спят, на кантар бях да ги събудя, ама се удържах, да не ги стресирам и тях. Имам чувството, че мъжете са по-спокойни в тази ситуация.Как си мечтая да имах и аз това спокойствие.

# 2 676
# 2 677
Вече имам фобия. Щом нещо мръдне, мисля, че е земетресение.

# 2 678
Добре бе, ама как така все нощно време стават тия трусове? Все едно някой нарочно ги програмира. Ще умра от безсъние и нерви. Вече си мразя леглото.
И аз така! Направо цялата къща си мразя, ще взема да се изнеса при майка ми в Шумен, мислех да не пътувам сега, ама... тук ще откача! Всяка вечер ме хваща параноята. Даже сама в стаята не смея да остана. Аз и без това не съм добре с нервите, сега съвсем. Имам един куп успокоителни от психиатър, ама защо да ги пия, да заспя и след някой друг час пак да си изкарам акъла?! Rolling Eyes

# 2 679
Приъединявам се. Здравейте. Много се смях в тази тема. И аз като вас. Детето спи. Събудих мъжо, а той само: "Абе, кво земетресение? Абе, няма земетресение." и заспа Simple Smile Та така. Аз 20 тина минутки преди земетресението се събудих. И само го чаках, даже в тоалетната бързах, че викам да не ме свари там Simple Smile Гадното е, че сега под напрежение не мога да ги усещам. Ще ме вземете за ненормална, ама няма и да сбъркате много. Simple Smile

# 2 680
Сънчо, наздраве!
И аз ще си сипя вино, дано се опиянча и да събера смелост да си легна! Но не се надявам. Тоя пусти адреналин не ме пуска, непрекъснато настръхвам и треперя. Не смея даже да изляза да пуша... не за да не ми срути терасата, а се притеснявам, че ако тресне пак няма да мога да стигна на време до детето...
Егати!

Аз минах на твърд алкохол. С още няколко приятелки, които също са сами с децата в момента, си казваме "Наздраве!" във фейса и така. Вземам до мен пиенето, фенер, свирка и якетата и лягам при децата. И се отказах да с къпя. Утре, евентуално. Sick

# 2 681
  • Fort Worth, TX
Лейди се изкъпа и проспа труса.

# 2 682
Съчувствам ви от далеч.

Ако позволите, няколко изпитани рецепти в подобни случаи :

1. Подгответе се - чисто физически, помислете какво може да направите и приготвите за извънредни ситуации - фенерче под ръка, запас от вода в къщи, храни за трайна употреба, жизнено важни лекарства, чифт очила... Направете фотокопия на документи (паспорти, ЛК, нотариални актове и прочее) и ги дръжте в чантичка до врата. Откровенно казано от това няма да има кой знае каквоа практическа полза, но ще ви подейства много добре психически. Ще сте направили каквото можете и ще се чувствате по-спокойни и под контрол. Помага!

2. Намислете си сценарий "ами ако" - имайте си план, съгласуван с половинката -ако недай Боже къде отиваме и какво правим. Примерно - по най-бързия начин се изселваме при стринка ми в Айтос. Обадете се на стринка си и й кажете за плановете.  Разберете се с децата и мъжа къде да се търсите, ако нещо се случи докато сте извън дома. Това е доста важно!

3. Реално, дори да се случи наистина силно земетресение, вероятността да загинете е много малка. Ако имате добър план за евакуация и запас от жизнено необходими неща - това е всичко от което имате нужда. Може да спите спокойно.

Hug

# 2 683
Налях си една кола поради липсата на вино, имам усещането, че не спирам да се люлея  Shocked !

# 2 684
Добре бе, не мога да разбера на тия хора как им се прави секс...комшиите пуснаха пружините, ама като са два етажа над нас и аз само боботене чувам и пак подскачам като подплашен заек  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт