Майчинството счетоводно - 49

• 47 283
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, искам да попитам какво ще се случи с моите майчинства ако се регистрирам като земеделски производител. Имам намерение да упражнявам такава дейност, голямото ми дете навършва 2 години Ноември 2012, а малкото навършва 1 год. през Март 2013г.
Предварително ви благодаря!

# 541
Шана, благодаря за отговора! Да, подала съм прил.1 Изтеглих си прил.2 и ще съм подготвена преди разговора с човешките ресурси по повод изтичането на болничния.
  bouquet    bouquet    bouquet    bouquet    bouquet    bouquet    bouquet    bouquet    bouquet

# 542
Здравейте,
Имам следния казус. От началото на февруари съм болничен общо заболяване заради проблемна бременност и така ще съм до края, терминът ми е на 15 Октомври. Август обаче трябва да си взема отпуск защото надвишавам 180 дена, които се полагат.
Имам два въпроса
-Как ще се отразят на майчинството ми всичките тези болнични от началото на бременността?
-Има ли разлика дали ще съм през цялото време болничен или ще имам накъсване с този 1 месец отпуск след който директно излизам в болничен 45 дена преди термин. Мога и да отида на ТЕЛК, ако това ще намали, ама не ми се занимава.

От 7 години работя на едно и също място, като последните 4 години заплатата ми е една и съща.

Много благодаря предварително

# 543
  • София-Младост
Здравейте,
Имам следния казус. От началото на февруари съм болничен общо заболяване заради проблемна бременност и така ще съм до края, терминът ми е на 15 Октомври. Август обаче трябва да си взема отпуск защото надвишавам 180 дена, които се полагат.
Имам два въпроса
-Как ще се отразят на майчинството ми всичките тези болнични от началото на бременността?
-Има ли разлика дали ще съм през цялото време болничен или ще имам накъсване с този 1 месец отпуск след който директно излизам в болничен 45 дена преди термин. Мога и да отида на ТЕЛК, ако това ще намали, ама не ми се занимава.

От 7 години работя на едно и също място, като последните 4 години заплатата ми е една и съща.

Няма да се отрази болничният.
Отпуска също няма да намали обезщетението за бременност и раждане.

# 544
Здравейте,
Имам два въпроса

Няма да се отрази болничният.
Отпуска също няма да намали обезщетението за бременност и раждане.

Много ти благодаря, и аз останах с такова впечатление.

# 545
За съжаление не мога да се включа с отговори, а само с въпроси в тази тема  Whistling
На 27.07 излизам в 45 дневен болничен, следващия ми болничен от болницата трябва да е от 11 септември (термина ми).
Въпроса ми е кога приблизително следва да получа превод от НОИ, при положение, че фирмата плаща заплатите към 15то число, но нямам представа кога представя болничните.
И след това болничните по едно и също време ли се получават или зависи.
Важно ми е тъй като ще имам вноски по кредит, овърдрафт и т.н., та се опитвам да предвидя до колкото е възможно нещата.
Предварително благодаря!
  bouquet

# 546
За съжаление не мога да се включа с отговори, а само с въпроси в тази тема  Whistling
На 27.07 излизам в 45 дневен болничен, следващия ми болничен от болницата трябва да е от 11 септември (термина ми).
Въпроса ми е кога приблизително следва да получа превод от НОИ, при положение, че фирмата плаща заплатите към 15то число, но нямам представа кога представя болничните.
И след това болничните по едно и също време ли се получават или зависи.
Важно ми е тъй като ще имам вноски по кредит, овърдрафт и т.н., та се опитвам да предвидя до колкото е възможно нещата.
Предварително благодаря!
  bouquet
До два дена след внасяне на осигуровки трябва да се представят болничните в НОИ. До 15 раб. дни е изплащането. За следващите месеци болничните се изплащат до 15 раб. дни след представяне на декларация обр. 1 за съответния месец в НАП. Мисля, че болничния от болницата може да го изплатят на веднъж. След изтичане на трите болнични се подава приложение 2. За първия месец парите са до 15 раб. дни. За следващите месеци се плаща до 5то число за предходния.

# 547
Не знам дали е по темата: На 03.07. подадох документи за детски. Да очаквам ли този месец 35 лв. или ще започнат да ги изплащат през месец август?
Втори въпрос: на 03.07 подадох документи за еднократна помощ. Кога мога да очаквам превод  newsm78

# 548
Здравейте мами,  Simple Smile
моля за инфо по следният казус. Ако съм във втората година от майчинство си, но забременея отново и второто дете се роди преди първото да е навършило 2 години какво и как се изчислява обезщетението и какво ще е ако се роди след втората годинка. Rolling Eyes
Благодаря предварително.

# 549
Здравейте мами,  Simple Smile
моля за инфо по следният казус. Ако съм във втората година от майчинство си, но забременея отново и второто дете се роди преди първото да е навършило 2 години какво и как се изчислява обезщетението и какво ще е ако се роди след втората годинка. Rolling Eyes
Благодаря предварително.
На първа страница е обяснено всички - и за застъпените майчинства и за не застъпените.

Не знам дали е по темата: На 03.07. подадох документи за детски. Да очаквам ли този месец 35 лв. или ще започнат да ги изплащат през месец август? ще започнат от август
Втори въпрос: на 03.07 подадох документи за еднократна помощ. Кога мога да очаквам превод  newsm78 най-рано след 15.08.

# 550
Здравейте!
Съжалявам, че ставам банална, но ако е удобно да напомня отново за моя въпрос за майчинските и земеделския производител:(
Благодаря ви!

# 551
Здравейте,
бих искала да попитам дали 45-дневния болничен (преди термина) се изплаща от НОИ наведнъж или в рамките на 2 месеца (30 дни юли плюс 15 дни август)
Благодаря!   bouquet

# 552
Здравейте, 2 г майчинство приключи ползвах полагащата ми се платена отпуска и сега съм неплатена,все още не са ми платили  отпуската,зная че се изчислява по последния отработен месец,за мен това е 10.2009 г, тогава ме осигуряваха  на 335 лв,но сега проверих за април и май осигурителния  доход ми е 426 и 450 лв.Как мога да изчисля колко да очаквам да получа?

# 553
  • София-Младост
Здравейте,
бих искала да попитам дали 45-дневния болничен (преди термина) се изплаща от НОИ наведнъж или в рамките на 2 месеца (30 дни юли плюс 15 дни август)
Благодаря!   bouquet
Месец за месец, в рамките на два месеца поне.

# 554
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, 2 г майчинство приключи ползвах полагащата ми се платена отпуска и сега съм неплатена,все още не са ми платили  отпуската,зная че се изчислява по последния отработен месец,за мен това е 10.2009 г, тогава ме осигуряваха  на 335 лв,но сега проверих за април и май осигурителния  доход ми е 426 и 450 лв.Как мога да изчисля колко да очаквам да получа?

Заплащането на платения отпуск не зависи от осигурителния доход, а от основното възнаграждение+добавките в него-удръжките, т.е. чистото възнаграждение, което си получила в последния месец, в който имаш отработени поне 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт