Филми по романите на Джейн Остин и други с подобна тематика - тема 5

• 71 162
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
# 451
Suriyotay щом от това ти се е завил свят не знам какво ще ти се случи в новата тема newsm48.
Може би няма да е лошо да спомена заглавията на темите в които са подредени филмите.Естествено можеше и по други критерии,но така ми беше по лесно,защото се водих по вече готов списък.
   Екранизации по английски класики(по автори)
   Френска класика(по автори)
        Европейска класика(по автори)
   Екранизации от САЩ,Канада,Авсралия(по автори)
   Costume dramas(по автори)
   Costume dramas(по оригинален сценарий)
        Екранизирани биографии
        Античност и митология
        Епос и легенди
   Приказки(част от тях по автори)

Добавяла съм и филми които са липсвали,но са за съответните категории.Част от филмите могат да се причислят към няколко теми,но се постарах да не се дублират.Естествено може и да съм пропуснала нещо или да съм допуснала грешка.
Аплодисментите са и за Ването(за допълването и окончателното оформяне на темата)и за всички пишещи разбира се,защото без участници една тема замира bowuu.

Да се редактирам с още едно попълнение към приказките
Die Regentrude 1976

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 23:07 от dt

# 452
  • София
Без думи съм от Булките...  Rolling Eyes
Много рядко нещо може да ме впечатли... толкова...

# 453
  • в сърцето на един мъж...
Нали, много хубав филм Peace

# 454
  • София
Уф... безмълвна съм, а картините с жените в палубата бяха разсипващи. Ще се поинтересувам какмо знаят моите колеги - балканисти по въпроса.

# 455
На мен историята като история ми беше ужасно интересна,
Скрит текст:
чела съм в книгите, че са си поръчвали така жени, но не знаех, че може да има заместващи булки. А и наистина не са имали възможност да се снимат, районите са били много бедни. 

# 456
  • София
Аз това за
Скрит текст:
снимките и заместването на булките го знаех, но не бях и предполагала, че така се изнасят жените към Америка  Shocked при това само по снимка...

# 457
Радвам се,че ви хареса.Аз го гледах преди година и още ми е в главата Blush.Малко красота

# 458
  • София
красотата не е малко, а е много... да не повярва човек, че гърците - създатели на един от най - тъпите сериали могат да направят такова нещо.

# 459
Suriyotay щом от това ти се е завил свят не знам какво ще ти се случи в новата тема newsm48.
Може би няма да е лошо да спомена заглавията на темите в които са подредени филмите.Естествено можеше и по други критерии,но така ми беше по лесно,защото се водих по вече готов списък.
   Екранизации по английски класики(по автори)
   Френска класика(по автори)
        Европейска класика(по автори)
   Екранизации от САЩ,Канада,Авсралия(по автори)
   Costume dramas(по автори)
   Costume dramas(по оригинален сценарий)
        Екранизирани биографии
        Античност и митология
        Епос и легенди
   Приказки(част от тях по автори)

Добавяла съм и филми които са липсвали,но са за съответните категории.Част от филмите могат да се причислят към няколко теми,но се постарах да не се дублират.Естествено може и да съм пропуснала нещо или да съм допуснала грешка.
Аплодисментите са и за Ването(за допълването и окончателното оформяне на темата)и за всички пишещи разбира се,защото без участници една тема замира bowuu.

Да се редактирам с още едно попълнение към приказките
Die Regentrude 1976

Вече нямам търпение за новата тема smile3508

# 460
Ами аз не знам защо го отлагах толкова, поне от година го имам и си отлежаваше  Embarassed
Не знам защо говореха за Канада, като те пристигнаха в Щатите обаче Thinking

Ване, аз съм чела, че
Скрит текст:
е имало пълни кораби с булки, търсели са младоженците само по сниката или описанието, били са предимно за емигрантите. Не само за Канада, също и за Щатите. До колкото си спомням, имало е регистър на емиграционните и при слизането са попълвали данни в регистрите. Често се е случвало определени хора да останат на пристанището в сгради, като лагери и да чакат там. Много е интересна изобщо историята на Щатите.

# 461
Ване, продуцент е Мартин Скорсезе.Може би и това е от значение Wink.

# 462
  • Пловдив
"Булки" не съм го гледала,но след позитивните коментари, ще си го славя.Доколкото прочетох за какво става дума в него, много ми напомня романа "Мидълсекс".
Скрит текст:
В него една гъркиня си намира съпруг в САЩ само по снимка.Прибавя и голяма зестра,но това си зависи и от младоженеца.Също така се споменаваше,че това не било нещо странно.Когато са очернени в родния ми край(Гърция,а и райони на Турция,в които също са живели гърци),момичетата предпочитали да заминат за САЩ и миналото им вече да не ги преследва.
За регистрите също пише.След 1920(или 21 може би) е въведен закон и не всички емигранти са допускани на територията на САЩ.След като пристигнат в Америка,им правят щателни прегледи.Само хора в идеално здравословно психическо и физическо състояние можели да останат да живеят там.Интересна е книгата и препоръчвам Peace Това не е основната й тематика,но се преминава и през този период.
[/i]

# 463
  • София
Буря, би ли дала повече информация за този роман. Да, такъв проблем се разглежда, но доста по - общо и разбира се вероятно не съвсем вярно фактологически.

# 464
Я да придърпам темата от втора страница с една наздравица

и бални таци

Общи условия

Активация на акаунт