Да преправим старите мебели - 13

• 81 644
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Missmarina, много, много по два дни да я вали и нищо да й няма!
Вчера започнах две столчета клошарчета. Спасих ги от боклука по време на Да изчистим България за един ден. Едното е готово за боя, другото има нужда от малко укрепване, че съвсем се беше разпаднало. Ще снимам етапите и ще показвам. Едно въпросче. Седалките са съвсем заминали и ще правя нови. Купих дамаска и дунапрен.  Какъв материал е необходим и от къде да го купя?

# 31
Здравейте извинявам се ако въпроса ми не е за тук ,но има ли някой който е правил плочките в банята с техниката на декупаж ?

# 32
Бюфет в продавалника http://prodavalnik.com/masiven-byufet-i6323723

mioki , 120лв. ми поискаха за това скринче, което си показала. Множко е.

# 33
  • хасково
Здравейте извинявам се ако въпроса ми не е за тук ,но има ли някой който е правил плочките в банята с техниката на декупаж ?
Спомням си че някъде из темата за кухня показваха плочки правени по този начин.

# 34
Бюфет в продавалника http://prodavalnik.com/masiven-byufet-i6323723

mioki , 120лв. ми поискаха за това скринче, което си показала. Множко е.
Да, права си, че са множко за товашкафче.

Започнах днес скрина аз. Свалих стария лак, облепих горния плот и вече има две ръце бяла боя.
Проблем са дръжките обаче. Свалих ги, обаче цветчетата които са в основата не могат да се махнат. Не знам, вкопани ли са кво ли, ама не можах да ги сваля. И сега съм пред дилема какво да ги правя, да ги боядисвам ли... newsm78 ще е трудничко, защото са много "криви", ама не се сещам какво друго да ги направя. Не могат да останат така заради цветчетата които станаха вече бели.

# 35
  • България-Варна
Отново страхотна тема. Simple Smile

# 36
Бихте ли ми помогнали с идеи как да пребоядисам пейката в градината.
Искам да я направя като застарена. Мисля,че е чамова.
Ето снимка http://prikachi.com/images.php?images/940/4815940n.jpg

# 37
Всякакви идеи за използване на чашки, като лампи и още други - - снимката е линк.

# 38
Сериозно сме решили с моя мъж да си правим легло от палети.Някой да е правил?Интересувам се чисто практически как се случват нещата,защото като се поразровиш из нета излиза все едно,че е супер лесната работа Thinking

# 39
Сериозно сме решили с моя мъж да си правим легло от палети.Някой да е правил?Интересувам се чисто практически как се случват нещата,защото като се поразровиш из нета излиза все едно,че е супер лесната работа Thinking

И мен живо ме интересува. Simple Smile

# 40
  • Шумен
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала, само воайорствам, но нямам какво да покажа.  Поздравления за хубавите неща, които правите.

В предната тема накрая някой пита за римски щори направи си сам. Ето 2 цитата, първият е от Кас, а вторият е мой коментар:

Klaris, аз си ших римски щори, както и Кас.
Ето коменртара на Кас: Не съм ползвала никакви по-специални механизми.Най-отгоре сложих дървена лайсна, с цел ако става конденз да не ръждясва,за пръчки ползвах неръждавейка.Телове ама по-дебели,мисля ,че ги ползват за заваряване.Мъжа ми работи в строителството и омнтажа и ми донесе цяла кутия.Ако искаш ,ще поразпитам по-подробно какви са точон.А мехънизми нямам.Тсстрани на всяко крило си закрепихме на две места от същите кукички, с които сложих въжетата по дъската.И на самаат връвка със стоперче /дето ги ползват по анцузите/, така отпескам или събирам колкото ми трябва и закрепвам под скобичката.

Ето цитат и от мой пост:
Ами стъпка по стъпка какво да описвам. Първо си купих "механизма"   - канал за кабели. Идеята ми беше да бъде квадрат, който да се отваря, за да може да се забият видийките в дограмата. Обаче, както ги направих в крайна сметка с лепене със силикон не е нужно този тип "механизъм". Ако се лепи може и директно на дограмата да се лепне велкрото.
Плата не знам какъв е. Хареса ми и го купих. Първо за шалте за леглото, после и за щори реших да пробвам. По-твърд е от хасе за чаршафи и по-дебел. Щората я направих двойна, че да не прозира. Но щеше да стане и единична сигурно. За шиенето няма нищо особено. Отрязваш си размера, бележиш през 20-25 см. за хоризонталните шевове, удряш ги и тях и готово. Слагаш си пръчките в тях. Отзад се  зашиват кукички за въженцата.   Въжетата ми са 3 бр. поотделно и ги събирам най-горе накрая.   Много лошо обяснявам.  Препоръчвам ти да разгледаш снимки на щори, отиди и в магазините за щори, ужким ще си поръчваш и ги разгледай и на живо.   Ако искаш още снимки ще ти направя"

Ето и снимки
http://kiva.snimka.bg/other/moyat-dom.438768.17616473
http://kiva.snimka.bg/other/moyat-dom.438768.21103251

# 41
  • Варна
http://artcafe.bg/apartament-s-interesen-dizajn-v-madrid/ Вратите са небрежно мацнати с боя, а и има още една идея с палет :

# 42
  • Варна.
Боята за метал си стана съвсем ОК на дървената масичка, не съм я снимала, че не е нещо кой знае какво като мебел. Ще я ползваме да върши работа по предназначение, не толкова да краси. Като цяло не ми харесва дървото да има такъв блясък, не е никак естествено.
Имам няколко стари стола, там ще се пробвам с художествени методи и ще показвам.

# 43
  • София

И мен живо ме интересува. Simple Smile

1. Снабдихме се с 4 палета
2. Леко ги изшкурихме
3. Оразмерихме ги според нуждите ни - мисля 200х220 см newsm78
4. Лакрахме ги с бял лак Джениус про
5. Замъкнахме отделните части в апартамента и ги сглобихме с пластини помежду им + колелца
6. Накрая съпругът ми купи някакви дълги летви и от тях скова табла, за да не ни падат възглавниците, но на снимките я няма

тук се вижда снадката
тук също
тук се виждат колелцата

# 44
А шкурихте ли ги преди боядисването? Въобще какво им правихте преди да ги боядисате?

Общи условия

Активация на акаунт