Как се живее без любов?

• 29 655
  • 482
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Присъствието на мъжа ми ми помогна с това, че присъстваше, че ми беше емоционална опора, че не бях сама с две деца, едното от които с висока Т. И не че съм се панекьосала, но си е страшничко, дори когато всички сме си вкъщи. Мога да споменавам и други ситуации, в които трудно бихме се оправили по сами, включително при боледуване на някой от нас двамата. Просто отбелязвам, че животът не е само любовни отношения, а и някои кризисни и доста неприятни случки и периоди, в които или имаш човек до себе си, или си оставен на произвола на съдбата. Защото роднините са роднини, приятелите са приятели, ама всеки гледа като стане лошо да е вкъщи при своето си семейство. Може би само родителите правят изключение, но ако живеете заедно или поне в едно населено място.

За твоята рода не знам. Като те чета на моменти, може и купон да им е било, а може и в някой другг живот да са се пренесли.

# 226
Lizet33, и това пак не е отговор на въпроса ми, какво налага или предизвиква правенето на секс с неприятен човек и такъв, към когото не изпитваш любов.
Хайде ти отговори за себе си, ще правиш ли секс с човек, когото не обичаш? След като толкова тръбиш за любов.

# 227
Емоционална опора викаш? Не знам-не знам... в моето семейство само аз на него опитвах да бъда емоционална опора, а не дай си Боже нещо малко да го заболи...целия свят трябваше да се върти около него.
Когато аз имах душевни терзания и споделях мисли, ми се отговаряше "това не ме интересува".

Когато няма любов в семейството, няма истинска емоционална опора. Нито подкрепа в начинания, амбиции, стремежи, нито елементарно разбиране. Аз повече емоционална опора съм получила от непознати в нета, отколкото от мъжа си.
Той не е съгласен но за мен така е било. Когато няма любов, хората трудно осъзнават че не са  опора, а пречка.
Да...странно ми е вие с такива "опори" защо ли сте и вие вечно в нета...Ако имах опора в дома си, не бих си подала и носа тук.

Абе Мирама, не си ли чувала че някои жени "правят секс" и докато спят? За да вкара мъжа, нейно участие особено не се иска. Поклати се малко, пък я остави на мира.

# 228
  • София
в нета съм, щото ми е кеф, и  защото съм се пристрастила!  Wink В криза на средната възраст съм и търся себе си, карам втори пубертет с първия на децата си. Кой знае, може и любовник да си намеря! Grinning

# 229
Mirama, по въпроса за семейния секс точно тук във форума съм не начела на невероятни неща. Масово се твърди, че съпругата не трябва да отказва, че тряба да го прави по задължение. Много се смях на някаква потребителка, която беше написала цитирам: "гледам да се съгласям"   Joy.
Жените правят това от векове. Продават секс за пари или за платени сметки, изхвърлен боклук и платен колеж/детска градина на децата. Бракът (извън християнския смисъл) е обикновена сделка - издръжка срещу секс и мусака плюс чистене на пода.
Много характерно е също така жената да наказва мъжа си с откази, когато не е доволна нещо. Всичко това неминуемо я смазва в един момент (емоционално). Не казвам, че всички са така. Има чудесни бракове, с обичащи се пратньори, но и горепосоченото е доста разпространено. Ето Андариел даде достоверна хипотеза защо авторката прави секс със съпруга си - за да не я заподозрят. Сексът е оръжието на жената!

# 230

...Ако имах опора в дома си, не бих си подала и носа тук.

Да разбирам, че всичката тази любов за която говориш и на базата на която даваш съвети е някаква твоя мечтана илюзия, а не реално преживяване?

# 231

...Ако имах опора в дома си, не бих си подала и носа тук.

Да разбирам, че всичката тази любов за която говориш и на базата на която даваш съвети е някаква твоя мечтана илюзия, а не реално преживяване?

Давам съвети на базата на това че съм преживяла това което и авторката. Т.е. достатъчно агония в брак без любов.
А онази за която говоря...не, не съм я срещала. Ако бях, не бих била в нета и бих била щастливо омъжена. Затова пък ...знам кога ще я срещна.

# 232
  • София
Кога?

# 233

Любопитка.  Grinning До Нова година.

# 234

Звездите са й казали Laughing

Хайди Ксения, понатрупай малко практика в това, по което виждаме си спец на теория, пък след Нова година ще ни разкажеш как е Peace

# 235
Мда...още много неща ми казаха... Simple Smile

Аз не бързам. Имам да свърша преди това къде по-важни неща. Ако можех да го отложа поне до следващата Нова година би било чудесно, но уви...няма да стане -това е неизбежно събитие. Като раждането и смъртта.

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 06:56 от Lizet33

# 236
  • Бургас

Знаете ли какво е да не искаш да се събудиш "в къщи"...и като се събудиш да искаш да изчезнеш от там!?

знам. след време вероятно инстинктът ти за самосъхранение ще вземе връх. и колкото по-бързо, толкова по-добре за теб и децата.

# 237
  • София
KAM, искрено ти симпатизирам и ти съчувствам, ситуацията ти е много гадна  Hug
Аз, за себе си, в този етап на живота си, не бих си тръгнала от мъж, който е добър баща, обича и гледа децата ни и те го обичат и търсят. Не мога да си представя как бих изградила някакво щастие за себе си, когато ще съм обградена от три нещастни същества, които доскоро са ми били най-близки на света.
С бившият ми съпруг беше лесно - имаше толкова много изневери и толкова малко контакт с детето ни, че това изобщо не стоеше на кантара. Но сега, когато виждам какъв баща е съпругът ми и за двете ми деца, не бих и помислила да си тръгна без някаква уникално страшна причина (гореспоменатите бой, тормоз, мога да добавя и паралелна връзка и комар примерно). В това отношение подкрепям изцяло мнението на heureuse - щастието на родителите е важно, само че родител не е само майката. А при раздяла и развод, щастието на бащата отива по дяволите.
Та разбирам драмата ти, наистина.

Анди много често в темите подценява страшно психолозите и психоаналитиците, аз обаче мога да споделя, че неведнъж са ми помагали и буквално са ме спасявали - и преди и след развода ми; и след като заживяхме с мъжа ми и започнаха проблеми с бившия и детето ни; и по-късно когато имахме други проблеми. Помагат, много. Номера е да попаднеш на кадърен, де, защото е пълно с плява и аз самата в стария си брак се бях сблъскала с едни кукумявки, от които ми идеше да си тегля куршума; моя приятелка пък беше отишла с изневеряващия си мъж на терапия при едно туниинговано светило телевизионно, която я беше попитала като не иска мъжа й да й изневерява, що се е омъжила за такъв хубавец, един вид, да търпи. Но като оставим това настрана има наистина кадърни психолози, които помагат много адекватно. Ако съпругът ти не иска да отидете заедно (което е по-добрия вариант), може да отидеш и сама, за да ти се поизбистри кашата в главата.
(Иначе Анди, как какво са правели бабите и дядовците ни като е нямало психолози - ходели са при попа и при кръчмаря, те са я играли тая роля Wink)

Мирама, теб пък  не мога да те разбера какво се палиш толкова Simple Smile Не била споделяла подробности - ми много ясно, че няма да споделя, ти какво искаш да ти каже, в каква поза го правят? Какви подробности ти трябват, то всичко е ясно. И е напълно права, че ако не си го преживял, трудно ще дадеш мнение - както за всяка ситуация в живота. Пък виж за секса изобщо не мога да схвана какво те смущава - и аз правя секс с мъжа си дори когато сме били в тежка ситуация, дори тогава съм имала повече нужда от секс, защото се получава страхотна близост, която иначе в говоренето и ежедневието ни е липсвала.

Лизет директно я прескачам, на нея звездите й го говорят  Laughing Не виждам с какво животът й може да бъде пример за подражание, че мненията й да важат с нещо.

# 238
  • София
бърди, да, може да изглежда, че ги подценявам, но не е баш така. Има хора и хора като във всяка професия, но в тази все повече се навъждат разни смукачи, които гледат да се закачат за човека в нужда и да го влачат. Имам някои наблюдения, затова съм доста предпазлива. Да, при попа са ходили, само дето попът, като център на общността и поради естеството на занятието си, е имал информация от повече от един източник - не е чувал само едната гледна точка, не се е фокусирал върху само този индивид, а е имал поглед върху цялостната ситуация, защото всички клюки и изповеди се концентрират при него. Това вече му е давало относително по-обективна оценка и е можел да направлява действията на участниците в драмата.

# 239
  • София
Има, разбира се, как да няма, аз също споделих на каква мърша съм попадала и аз, и приятелки. Казвам само да не зачеркваме съсловието, защото те реално могат да помогнат в момент като този, който КАМ преживява.

Общи условия

Активация на акаунт