ЗАНИМАНИЯ С ДЕТЕ НА ГОДИНКА

• 25 178
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Честит рожден ден на ЯнисНека бъде здрав и малко по- послушен bdbaloni baloni baloni

При нисък хемоглобин често изписват Малтофер,на теб каза ли ти нещо докторката?Иначе може да даваш храни с по-голямо съдържание на желязо-месо всеки ден,жълтък,елда,спанак....

# 361
Честит рожден ден на Янис! Да е здрав, весел и да не ядосва майка си.   bouquet

Даре, Кица също беше с нисък хемоглобин на 6 месеца, пи Малтофер и го вдигна. не ѝ се връзвай на приказките за кърмата, много ясно, че бебетата на адаптирано мляко ще имат по-висок хемоглобин, нали то е обогатено специално със желязо. Обаче нисък хемоглобин не значи автоматично анемия, аре ся.

# 362
Добро утро!
Дарка, честита първа годинка на Янис! Нека е само здрав, това да е последната температура, да спинка повече нощем и да слушка мама! Мога да те уверя, че той не е анемичен! И че ниския хемоглобин не е повод да го отбиваш. Адски много изчетох по темата, защото очаквах, че и с Коко така ще стане, така че исках да съм подготвена пред педиатърката. Нашият бе 116 на  9 месеца и тя каза, че е супер, особено за кърмено бебе и да продължаваме така. Над 100 е ок. Вие не сте много далече. Нисък му е хемоглобина, но пък Янис е толкова енергичен и деен, че не може такова дете да е анемично. Анемията ги кара да нямат сила и да спят много, той определно не ми се вписва в тази картинка. Нали Кицка имаше по-нисък на 6м, Малтофер май помогна? Макар че аз бих те посъветвала да използваш максимума от сезона и да даваш зеленчуци, листни, жълтък... Изчаквах поне два часа между тази храна и кърменето, за да не пречи калция от млякото на усвояването на желязото.
Мама на Ани, ако си доволна, пусни ми линк, моля.
Пуци, аз гледах на половин час да го слагам, но редовно не успява да устиска от време а време. Оставям го малко и с мокрп дупе, за да му е неприятно и да усети разликата колко е хубаво да си сух и без памперс.
Пупи, твойта принцеса направо ми обра точките! Коко се научи да катери, след като проходи. И поне близо месец след това да слиза сам.
Ягодке, ние от 5 месец насам се будим по десетина пъти на нощ. От две седмици насам имаме подобрение, а от седмица насам даже по 1-2 пъти само. Но като знам през тези 7 месеца нощно дежурство какъв ужас изживях, не знам как успяваш с две... Обикновено всичко лошо приписваме на зъби  Mr. Green
Иначе да се похваля, снощи само веднъж. Сучеше и до сутринта спеше. С мен. На спалнята.

# 363
  • Berlin
Добър дееен!
Честит рожден ден, Янис! Много весел и игрив да е и да слушка повече мама! Бързо оздравяване също така, че и в тия жеги ...  Tired
Дарка, чела съм, че кърмачетата по начало са с по-нисък хемоглобин, а консултантката по кърмене ми беше казала, че няма анемични кърмачета. Посъветвай се с 2ро мнение и давай повече храни с желязо, за да избегнеш лекарствата. Аз давам месо всеки ден, от около 8ми месец. Не, че ние сме показател, де ... Simple Smile

Ша ма прощавате, не съм ви чела много. Тия дни сме навън по 2 пъти на ден, на обяд той спи и аз чистя из къщи или разглеждам неща за апартамента. Оказва се, че бюджетът ни няма да ни стигне. То хубаво, че няма да стигне, ама няма и откъде да вземем пари май. Simple Smile Че искаме да си го изплатим до края на годината.  Thinking И сега смятаме кое да оставим за по-късно.
Видях снимките на Мая - големи сладури са Коко, Лорка и Янис. Simple Smile Яни ми се вижда доста големичък.  newsm78 Коколино естествено е само за мачкане и е голям чаровник.  Heart Eyes
мама на Ани, видях новата количка, много добре изглежда. Аз съм решила да вземем столче Бритакс, и то скоро ще трябва да е.И Аничка я видях с гипса във ФБ - голяма сладурка и добре, че не й пречи гипса да се движи.  Heart Eyes
Пафи онзи ден ме изненада - качи се на една пейка, ама никога не го беше правил или дори опити вкъщи (то няма къде, де). Ама ей така, хвана се, напъна се и на 2рия опит се качи и аз  Shocked Сега вкъщи се мъчи да се качва на холната маса, ама няма къде да се хване и се ядосва.
Аааа, запазих места в една сладкарница за рождения ден, на 30ти,неделя ще го празнуваме, че иначе се пада в понеделник и никой няма да дойде. Simple Smile Торта поръчахме, само че ме хванаха неподготвена с това как да изглежда и не знам дали ми схванаха идеята.
Ауу, много писах, нетипично ... Simple Smile Лек ви следобед! Simple Smile

# 364
  • София
Здравейте  Hug
Ето ни и нас, оздравяващи  Laughing На мен ми е още зле, ама ще се оправя, днес майка ми ми се обажда по телефона да чуе как сме и аз изгъгнах нещо в отговор, а тя като вика "Лелееее, колко си задръстена!" (в смисъл запушен ми е носа и т.н.)  hahaha Викам - е благодаря ти много  Grinning

Честит първи рожден ден на Янис!!!

Даре, да ти е жив и здрав и много, много да те радва!

Майче, много хубави тия деца, бре!!!  Heart Eyes Не, че са си наши, ама верно са много хубави!!! Пу-пу, до сега им се наслаждавах.
Ягодке, добре дошла!  welcome  newsm06 Ех, че хубаво - близначета, и то момиченца! На мен ми е интересно как ти е протекла бременността с две бебета, как роди и по колко кг се родиха бебките и всичко, свързано с това - ако ти се разказва, разбира се!  Hug

Момичета, не съм ви чела много-много, та не съм особено в час  Blush Нали бях в междучасие  Wink

# 365
  • София
Честит първи рожден ден на Янис!
За хемоглобина и аз да се изкажа,четох че често на 1г пада,т.е на доста деца се случва, ако на 6м  е бил ок, то на 12 може да падне под 100-не е задължително много ясно,но се случва,това не значи анемия,но все пак си има лекари за тая работа.
Мая да ти кажа,то си е до дете и не винаги анемичните им личи..мъжО не му е личало хич,супер мега енергичен е бил пък таласемик...
Снимките са ви супер,децата са страхотни!
Ягодка welcome

Аз да ви кажа,за първи ден откак е ок времето сме в нас и Жожо спи..ще опитам да му създам режим..днес стана в 7 и нещо,яде,в 9 бяхме навън  вече,паркче,кафенце ала-бала,отидохме за кухнята,още малко моткане-не е спал грам и прибиране и обяд,малко моткане в нас и в 13 окапа...да видим колко ще спи Simple Smile та мисля..дано се получи да му правя следобеден сън домА и след 16 пак навън Simple Smile

# 366
Таласемията, доколкото знам, не е свързана с дефицит на желязо. Иначе аз имам железнодефицитна анемия и съм била много спокойно бебе. Но след пубертета станах хиперактивна и много нервна, което си ми е останало и досега. Но при мен е наследствено, мама също е била така. Така че като се замисля, не е гаранция. Но така разбрах от прочетеното, че анемичното бебе е лениво и отпуснато. Ако е жизнено, е ок.
Абс, браво и на астралния близнак за успехите в катеренето!

# 367
  • Cyprus, Пловдив
Благодаря, момичета за пожеланията, както се казва - чул ви Господ  Hug
Благодаря и за мненията относно въпросната анемия, определно повече клоня да пробвам естествени методи, от колкото да давам цял месец лекарства  Rolling Eyes
Майче, аз също знам, че анемичните хора са лениви, без такъв прилив на енергя, а ти само го видя и определено не е сънлив  Mr. Green
Нека мине днес и ще се консултирам и със специалист  Peace
Абс, наистина всички казват, че изглежда голям,аз не мога да преценя  Thinking
П.с:Майче, одеве забравих пак да питам:как изкарахте в Стария град?Хареса ли му на мъжа ти?Коко измори ли се по тези баири Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 14:33 от Lucky_luck

# 368
Даре, Малтофер не е лекарство, а добавка, като витамин С на ампули.  Hug

# 369
Даре, много хубаво беше, на мъжо определено му хареса и Пловдив вече е любим град и на него. Каза, че ако някога заживеем в България, иска да е там хаха. Изобщо много добре си прекарахме отпуската, но много ядене. Никой не ни пускаше да си идем, докато не ометем всичко и сега и двамата сме по-тежки. За съжаление не стигнахме до античния театър, защото беше страшна жега. Качихме се до агората, тръгнах към амфитеатъра, но той ми се скара, че вече не можел и се върнахме. Слезнахме до стадиона, това, дето се гледа отгоре - то е. Друга отворена за посетители част няма. Коко се возеше на рамената на баща си и на моите ръце, така че разходката за него започна като излезнахме пак на главната. Ама много щъкаше настрани и накрая пак го прибрах в количката.
Янис и на мен ми изглежда някак по-голям, въпреки че е много съразмерен. Но пък имайте предвид, че Коко е нисък и набит, така че в сравнение с него повечето връстници изглеждат големи. Коко е 72см от 3-4 месеца насам. Оттогава е качил общо около 1.200кг, а на см не е мръднал!

# 370
  • София
Таласемията, доколкото знам, не е свързана с дефицит на желязо.
Да,даже е с мега желязо,но пак е анемия и пак ги дават да са бледи,заспали и прочие,слава Богу неговата е Минор не Майор. ooooh!

# 371
  • София
Таласемията, доколкото знам, не е свързана с дефицит на желязо.

Точно така  Peace Майка ми я има, сестра ми също, мен за щастие ме е подминала. При нея е намален броя на кръвните телца и задължително си личи при една кръвна картина - стойностите на еритроцитите и хематокрита са занижени, тези на MCH, MCV и MCHC също (последните са най-показателни). Хемоглобина при таласемията също е показателен, но при добри стойности на останалите, нисък хемоглобин не значи задължително таласемия. Така. Изнесох пак една лекция  Blush Embarassed
Чела съм, че понятие като нисък хемоглобин при дете под 12 месеца нямало. Колко е вярно - не знам. Т.е. - че дори и да са ниски стойностите, нямало място за притеснение, било нормално да не е регулиран. А хемоглобин 94 за мен е достатъчно добър и дума не може да става за анемия. Ама айде да не се правя на професор  Wink
Магнет, това с развалената пералня е мноооого кофти момент. Аз направо щях да приритам, много важен уред е тя  wash Дано бързо да я оправят, че не ми се и представя за пране на ръка.
Браво на децата ви - катерят се, а мой Митко го мързи да си вдигне дупето  Laughing Не се катери още. А я колко е дърт вече. Слиза и се качва по стълби, хванат за ръка, става сам от земята, прекрачва всякакви прагове и препятствия без проблем, ако е малко стъпало сам се справя да се качи или слезе, но не се катери, нито по спалнята, нито по дивана - никъде. Изобщо обаче не си мисля, че е изостанал в двигателното си развитие  Peace
Яд ме е, че в тая жега мръсна гадна не мога да си пусна климатика да ми е хлад, че нали сме болни  Close А така се кефех, че като стане мор на мен ще ми е гот. Та си се потя тихо и кротко, къде от жегата, къде от температурата
ПП Да ви се похваля, че Митко е станал 90 см  Laughing Все дребничък (и дебел) вървеше, а сега изведнъж дръпна - ми за около 4-5 месеца е пораснал с 10 см

# 372
Здравейте, чета  и когато мога. Честито на рождениците и на проходилите. Видях хубави снимки.
Къщата ми е строителна площадка до края на седмицата. Вчера поне Дидко си получи подаръците и почерпихме. Чакам го да проходи всеки момент. Аз вися цял ден с него по градинките и вечер сме у нашите, за да спи следобед по 2-3 часа навън следобед.
Болните да оздравяват.
Добре че намирам нет от време на време чи шъ откача иначе.

# 373
  • София
Девил, честито и на твоето пораснало момче на патерица!  newsm59 Пропуснала съм нещо вчера....  Embarassed

# 374
Ей, още един рожденик. Да ви е жив и здрав, Девил, весел и доволен от живота.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт