Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 248
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Не мога да се сдържа да не ви пусна една уникална бебе баня (с уговорката не правете това у дома Laughing) Бебето е уникално сладко и е тоолкова спокойно...
http://bebe.doctissimo.fr/blog/15567-Un-bain-de-bebe-exceptionnel-2.html

# 106
  • Пазарджик
ЛЛЛ

с най-голямо удоволствие бих искала да попитам (когато имате време - пишете  Hug не е спешно)

какви подплънки препоръчвате за кърмене - еднократни или многократни - вече купих многократни - обаче прочетох, че много мами се оплакват, че не попиват  Hug

списък храни при кърмене - извадих си едни храни, какво мислите за тях - подходящи ли са при кърмене  Hug

типов хляб, картофи, ориз, домашна кокошка, кашкавал, овесени ядки разтворени в чай от лайка, орехи, диня, пъпеш, круши

Благодаря предварително  Hug дано да не раздразня някоя мама с тези храни, че е време за вечеря  Heart Eyes

anghella, здравей!

Различните видове подплънки имат своите предимства в различни ситуации и всяка майка открива кой вариант е най-удачен за нея. Има майки, които се оказва, че нямат нужда от тях изобщо, а други пък избират да си направят и сами от парчета плат. При всички положения е добре да се има предвид, че е важно да се поддържа относително суха среда, за да не се благоприятства развитието на микроорганизми.

В повечето случаи кърмещата майка няма нужда да се ограничава от определени храни. Смята се, че балансираното здравословно хранене, което осигурява всичките ѝ необходими вещества, е оптималния вариант. В случаите, при които има фамилна обремененост към алегрии, някои майки предпочитат да са по-внимателни с приема на прясно мляко, тъй като белтъкът на кравето мляко се смята за един от най-силните алергени.

Храните, които си изброила, най-често не биха представлявали проблем за кърмеща майка. За някои от тях дори майки споделят, че имат увеличаващо кърмата действие като например овесените ядки и суровите орехи.

На страницата на Ла Лече Лига, в секцията Онлайн училище за кърмене, можеш да откриеш уебинар, посветен на храненето на кърмачката, както и на други интересни теми - http://www.lllbg.org/webinar/ Може би ще ти е интересно да го погледнеш.  Hug

# 107
За коремите си говорите...  Thinking Аз както просто си бях дебеличка до преди 2 седмици, изведнъж просто избухна тоя корем!  ooooh! Както каза кумецът, който ме видя последно на Великден: "Вече изглеждаш кръгла като бременна, макар че очаквах да си по-дебела!"   Mr. Green Да умреш от тактичност.  Joy След 4 дни на консултацията ще стане ясно колко точно грамаж от корема се дължи на наемателят вътре! Преди месец беше 560г, но след като ми разказаха един куп случаи за драстични разминавания между реалните тегла и тези, установени по формулния метод на АГ-тата с размери на череп и бедрена кост, вече не се впечатлявам изобщо колко ще ми кажат, че тежи.

# 108
лелелел колко много сте изписали Hug
антониа името е страхотно!!! поздравления Heart Eyes
клипчето с бебенцето как го къпят е уникалнооооо Hug

ллл

благодаря за инфото,ще се възползвам,искам да кърмя малкия и се надявам да се получи наистина,въпреки,че малко ме е страх Confused

# 109
феит
ако искаш да ме запичеч вестителка да съм съм ок Hug
мамииии да ви питам за лютичкото newsm78 хапвате ли и вредно ли е наистина?

# 110
Ох, #Silly изчетох ви.... Crazy
Но вече съм много изморена и ще кажа само, че на всички коремчетата са супер, Мартичка коремчето  ти е супер  Hug къде видя голями ръце или каквото и да е...я ме виж мен и тогава си мисли че си дебела  Crazy качих снимки от днеска. Анхелка и твоя корем е супер  Heart Eyes Абе всички сте страхотни...ама медала за излишни телеса го водя аз... Grinning тъй че не се бутайте за първо място  Laughing заето е  Joy
И друго щях да пиша, но верно нямам сили.
Хайде лека нощ  Hug

# 111
лелелл лягам,ако успея да заспя,цял ден беше толкова кротък ама сегааа Mr. Green направоооо е като щурав Crazy
лека нощ, мами спинкайте спокойно Hug  love001

# 112
Само запичсе , утре ще чета! Фейт   bouquet

# 113
  • Бургас
Добро утро, момичета! Как сте? Аз понеже снощи си легнах в 1,30 и днес станах чак в 6,30. Луда е тази моята работа , луда!
Видях, че коментирахте вчера количката Cangaroo Victoria , можете ли да ми кажете колко пари е(ориентировъчно)?

# 114
Здравейте и от мен   bouquet

При нас 2 дена времето беше готино и големи разходки си направихме. В града имаме няколко нови детски площадки и така с детето там , но вече се чувствам много тромава и един голям корем имам всички ми казват " е то малко останало"  Blush как малко има още толкова просто бебето още се върти последно на прегледа беше напречно ,после го чувствах като седалищно, сега не знам....но има време ще се намести само дето не сме обсъждали начина на раждане с АГ ,много от рано не ми се мислеше за раждането ,но и след разказа на anghella взех да се замислям и се чудя колко време след първото секцио може да се роди нормално или веднъж секцио пак . На мен до миналата година ми падаха конци от първото секцио   #Crazy

Исках да ви питам в тази връзка кога мислите да си приготвите багажа за родилното ?
Взех да  си направя поне списък, че да знам какво трябва да се купува и за там  Blush

Lucky* уникално клипче   bouquet
bydik количката е много готина и аз мисля, че в началото този борд повече би ти пречил, важното е че има за после колани така че какво като няма борд   Hug

# 115
Добрутро!

francheskasweet,аз ям МНОГО люто.Не знам дали е вредно,обаче,нека се включи някой по-компетентен от мен Grinning

# 116
lina , количката е 320 лв

# 117
  • Варна
francheskasweet яз си купувам пресни люти чушки и ги пека  Crazy
Някой беше питал за тези бодита - Аз обичам мама, татко , баба, стринка .... за тези от Варна има ги на базар Левски , в магазинчето до чешмичката.

# 118
Здравейте, момичета.
Фейт , според мен навреме започваш да питаш за тези неща, защото ние сме си към 7ми месец вече  Grinning Аз с удоволствие мога да се запиша за вестителка, защото съм постоянно свободна и в нас. Бих се записала и за темичката да я пускам, нали съм почти за края. Но нищо не разбирам просто. Но пък ако никой не изяви желание, може ако не е много сложно да ми обясниш и да се наема с тази сложна задачка  Hug
Всички тумбачета сте страхотни, много красиви, истински мами  Hug   bouquet

# 119
Тони - много симпатични дрешки  Hug обаче мисля да си направя кефа и да купя на живо - после ще ги гушкам в леглото - толкова се вълнувам от дрешки, пък една не съм купила още  Mr. Green

Лъки - много сладко бебе в клипчето  Hug

ЛЛЛ - много благодаря  Hug открих онлайн лекцията за хранене при кърмене и след малко си я пускам  Mr. Green

Много ми хареса тази Pliko - шаренката  Heart Eyes не помня кой беше сложил картинката  Hug

Общи условия

Активация на акаунт