Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 233
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Честно казано на мен ми дадоха доста бебешки неща.Всичко на всичко съм взела само няколко неща.И аз много се чудя да взимам ли с къси ръкавки ,но мисля вече като се роди бебо,живот и здраве,тогава да купувам.Е,то си зависи и от времето де...

# 136
Тук има една интересна статия, която не ми помогна много, но поне ме ориентира в марките дрешки  Mr. Green   http://papa-bebe.com/kak_da_izberem_dre6ki.html

И още една за шишетата, макар там да съм се ориентирала. На някой ако му е интересно, воала http://papa-bebe.com/kak_da_izberem_aks.html#bot

# 137
Добро утро Hug
дъждовно утро Confused
искам слънчице вечеееее писна ми тоя дъжд Crazy хахах
за лютото аз хапвам доста,печени чушлета с оцет и чесънче хихихи ама като го опека ги беля после ги слагам в марината,и семките не ям,ама това ми е така цял живот,че имам и гастрит доста обострен и прегъната жлъчка Embarassed
на мен въпроса ми е на детето вреди ли нещо ако е в умерени количества разбира се newsm78

# 138
Франческа - гледах лекцията на ЛЛЛ за храненето - общо взето почти нищо не вреди на бебчо от храните - освен ако няма някоя алергична обремененост в семейството  Mr. Green

там казват, че вече е научно доказано, че през 9-те месеца бременност не е необходимо да си сменяме предпочитанията към храните - може да ядем всичко с което сме свикнали  Mr. Green

разбира се вкусът преминава през плацентата и така бебчо се запознава с хранителните навици в семейството  Heart Eyes

мисля, че с мярка спокойно може да хапваш лютичко  Heart Eyes

# 139
Тук има една интересна статия, която не ми помогна много, но поне ме ориентира в марките дрешки  Mr. Green   http://papa-bebe.com/kak_da_izberem_dre6ki.html

Мартичка,мноого ценна информация.Веднага си запаметявам сайта и утре го изчитам  Hug

# 140
Мартичка - благодаря за статиите  Hug с дрешките съм по-ориентирана, обаче все се чудех колко шишета да купя и какви размери  Mr. Green мисля, че тази статия подсказва решението  Mr. Green

# 141
anghella,супер е това,за храненето Heart Eyes
аз колко грейпфрути изяждам,по биха го накарали да се нацупи отколкото една чушчица Crazy
ще си хапвам,че и без това от почти всичко се лиших ,за да хо пазя от вредни химикали и Е-та ooooh!
а кафе пиете ли Thinking аз си пиивам по едно като стана Thinking

# 142
аз 5 месеца изкарах без кафе, обаче последните 2 седмици си правя вкъщи - домашно еспресо на кафемашината и слагам половин чаша топло прясно мляко  Blush аз го пия без захар  Mr. Green

# 143
аз на вън не пия,ама в къщи си правя,с половин лъжичка нес Whistling в огромна чаша и става многоооо леко Whistling

# 144
Тамън си направих едно кафенце и гледам за него говорите.Пийвам..гледам да си го правя максимално слабичко.Обаче сядам с кафенцето и си мисля..ее сега да имаше някакви сладки бисквитки с него...Добре ,че умишлено подминах този щанд одеве в магазина  hahaha

# 145
Момичета, а как разпознавате не болезнените контракции, имате ли такива?

# 146
  • shumen
Ariel искам да кача снимки от ремонта в темата,но не можах.
А за албумчето нямам парола.Ще помоля Фейт да ми е напише,ако може.

# 147
Здравейте момичета! Качих си най-накрая снимка на шкембето, но понеже я качих направо от телефона и нещо е завъртяна.

# 148
Хаха ти направо си си с главата надолу:)

# 149
Най-после се наканих и аз да направя списък. Ми то никак не било лесна работа, и май май стана километричен  Thinking Но така е, всичко ще си купувам и никой нищо няма да ми даде.
Слагам го в скрит текст, който иска да коментира, моля. Няма да се обидя, търпя градивна критика, уж  Mr. Green

Скрит текст:
Дрехи и спално бельо
1) Дрехи
Боди с къс ръкав – 7бр. (2бр. – размер новородено, 5бр. -  размер от 3-6 мес.)
Боди с дълъг ръкав – 7бр. (2бр. – размер новородено, 5бр. -  размер от 3-6 мес.)
Гащеризон- пижама  - 4 бр. (1бр. – размер новородено, 3бр. -  размер от 3-6 мес.)
Гащеризон- разходка  - 4 бр. (1бр. – размер новородено, 3бр. -  размер от 3-6 мес.)
Ританки – 3 бр. (1бр. – размер новородено, 2бр. -  размер от 3-6 мес.)
Панталонки тънки памучни – 4бр. (размер от 3-6 мес.)
Панталонки  по-плътни памучни – 3бр. (размер от 3-6 мес.)
Блузка с къс ръкав – 2бр. (размер новородено)
Блузка с дълъг ръкав – 2бр. (размер от 3-6 мес.)
Жилетка – 2бр. (размер от 3-6 мес.)
Чорапки – 7бр.
Памучна шапка – 2бр.
Ръкавички против драскане – 2бр.
2) Спално бельо
Тънко одеяло –пелена – 1бр.
Одеяло – 1бр.
Комплект чаршафи (долен, горен и калъфка) – 2бр.
Чувал за сън – 1бр. (размер от 3-6 мес.)
Протектор за креватче – 2бр.
Обиколник – 1бр.
3) Друг текстил
Обикновени пелени – 2-3 комплекта
Хавлия за баня – 2бр.
Лигавници – 7бр.
Хавлии малки за всякакви цели – 4бр.

Аксесоари за бебе
Шишета стъклени – 3бр. (2бр. - 120-150 мл., 1бр. – 250-260мл.)
Залъгалка – 2бр.
Кутийка за съхранение на залъгалка – 1бр.
Пластмасова лъжичка за капки – 2бр.
Четка за миене на шишета и биберони – 1бр.
Отцедник за шишета – 1бр.
Електрически стерилизатор – 1бр.
Термобокс или термочанта за мляко и вода – 1бр.
Термометър за вода – 1бр.
Термометър за стая – 1бр.

Тоалетни принадлежности и козметика
1)тоалетни принадлежности
Клечки за уши с ограничител
Тампони за почистване на очички, дупе
Ножичка
Мокри кърпи - ?
Памперси - ?
Прах за пране – Сано Максима Бебе
2) козметика
Шампоан за тяло и коса -  Себамед