Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 230
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • shumen
Момичета,моля Ви дайте парола за албумчето.Снимките от телефона не можах да кача в темата.

# 151
Да се запиша преди да сте стигнали 50 -та страница ... EmbarassedПочивам си активно ,момичета че с тази работа започнах да се поизнервям и изтощавам вече.Страхотни сте и Фейт отново темата е за адмирации  bouquet Hug

# 152
Мартичка , списъкът ти е много добре обмислен. Дори ме накара да се замисля, че е по-добре да се купят смесено дрешки за новородено и по-голямо бебче, за което благодаря  Hug Всичко е много добре написано и се покрива с моите изисквания напълно, само че аз ще се спра на пластмасови шишета. В противен случай рискувам да купувам всяка седмица нови, защото съм много сръчна в ръцете и съхраняването  Mr. Green Просто ще ги сменям на 2-3 месеца  Grinning

# 153
Здравейте  Hug
Ох, Никита, не споменавай за работа, че така не ми се ходи утре  Whistling
Вече хич не ми е там акълът и просто искам да си излизам в майчинство, това е то, много ме мързи и хич не ме интересува нищо в работата, добре поне, че ми е весело с колегите, ама от самата работа си имам доста и при нас все е спешно всичко, не става много човек да си се подмотава, макар че напоследък наистина го правя, чак срам ме хваща, докато не дойде последният възможен момент, нищо не пипвам  ooooh!  Embarassed
За храненето - и аз си ям всичко, каквото ми душа иска, обаче в нощта на земетресенията за пръв път през живота си имах някакви ужасяващи киселини, направо съжалих хората, които по принцип си страдат редовно  Tired Та аз затова и си бях вече будна като започна да тресе, не можех изобщо в хоризонтално положение да застана... Та в общи линии се оказа, че не мога да поема нищо, наблъскано с изкуствени аромати и консерванти, нищо пържено и мазно, месото също трудно го смилам, то не че ми се и яде де... Така че се радвам на сезона - плодове, зеленчуци, супички, ей на това основно ще карам явно  Party
Дребният е страшно активен, непрекъснато ме рита, денем, нощем и то силно, много различен от брат си, когото само подбутвах да ме срита, та да се успокоя, че всичко е наред  hahaha
Списъци и покупки още не съм правила, то не знам и дали ще купя изобщо нещо, освен легло. Май леглото ще е дървена кошара все пак, ей така за моя естетически кеф, искам бяло или състарено бяло, страшно се кефя на такива мебели за деца, ще поръчаме и легло за Камен, нормално единично, само с малка преградка, той сега е много доволен, че ще има вече легло за голямо момче, обяснили сме му, така че връщане назад няма, обещано му е  Crazy Също така мислим и какви мебелчета с много контейнери за играчки, рафтове за книжки и т.н. да им направим на дребните в новата им детска стая (която засега е наша спалня, но се изнасяме в хола, няма как). С 2 думи - много съм се развълнувала от тази детска стая, мъжът ми - изобщо, както може да се и очаква, затова и все отлагаме правенето и, накрая ще се върне някой ден от работа и ще остане изненадан от реорганизацията вкъщи - аман - хем иска всичко заедно да мислим и правим, хем само се мотка, а то време не остана  #2gunfire
Та такива ми ти работи при мен  Hug

# 154
Стаси  Hug, два часа съм го умувала и писала  Laughing
Само искам да дам малко пояснение, не че ме пита някой, ама да си кажа - Повечето ми дрешки са по 7бр. (основно бельото). Защо?
1.Много мразя да пера всеки ден, и то пералнята да върти напразно. А бебешките дрехи в началото не ги пера заедно с нашите. Винаги отделно.
2.Бебетата често се плюнчат, повръщат, ако е топло много, гушките им миришат на вкиснало мляко. Някой път и памперсите пропускат. За това искам да имам под ръка винаги с какво да преоблека.
Със сина ми още процедирам така, винаги има седем слипа, седем блузки, седем чифта чорапи чисти.

За шишетата, докато е малко и не може да си ги държи ще са стъклени. Като почне сам да ги хваща, ще сменя с пластмаса, защото хвърлят. Пак от опит и защото много съм против пластмасата.

Данаека, дадоха ли ти паролата, или да ти я пращам?

Почвам списъка за мама, тъкмо съм набрала  Mr. Green

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 16:21 от Мартичка

# 155
Ей, напълнихте ми душата с новите тумбачета!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
А покупите са ммммммммммм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес тотално се срина сгъваемата ни кошарка /на бертони е/. Сега се ровя да купим нова, че малкия дървеното го прескача  ooooh!

# 156
Готова съм със списъка за родилното

Скрит текст:
Документи
Лична карта
Обменна карта
Направление за хоспитализация
Изследвания
Акт за граждански брак - ? някъде искат, някъде не.

Тоалетни принадлежности
Тоалетна хартия – 2бр.
Лигнин – 1 пакет
Дамски превръзки – 20бр.
Еднократни гащи за родилки – 5-7 бр.
Четка и паста за зъби
Шампоан
Сапун
Мокри кърпи
Самобръсначка
Ластик за коса

Дрехи и аксесоари
Нощница – 2 бр.
Бельо
Чорапи
Жилетка, яке, нещо горно
Джапанки
Хавлиени кърпи – 2бр.
Чаршаф за еднократна употреба – 2бр.
Чаша, вилица, лъжица и чиния
Термометър за телесна температура

Други
Фотоапарат
Мобилен телефон
Зарядно
Химикал, тефтерче
Дребни пари – повече монети
Минерална вода – 5 бр. Малки шишета

За кърмене - При нужда
Помпа за кърма
Подплънки

За бебе
еднократни пелени (средно по 8 на ден) – 1 пакет от малките
бебешки мокри кърпи – 1 пакет
памучни ръкавички
залъгалка

Някоя скоро раждала мама, може да каже ако пропускам нещо или е излишно.

# 157
Охххх .. леле  Crazy чета, чета и не мога да смогна  Whistling
Съжалявам за отсътвието си сутринта, но станахме в 11.30 и направо тръгнахме на село  Heart Eyes
Преди малко се прибрахме и вече съм на линия  Hug
Данека ... пратих ти паролата.
Красимира ... на 1-ва страница има линк към албумчето - сега ще ти пратя и паролата  Hug
Записала съм желаещите за Вестителки ... подробности ще напиша в следващата тема, когато вече се реши кои са. Хубаво е да има от всяка деседневка поне по две три мами  Heart Eyes
За темата ми трябва човек, който наистина разбира от пускане и редактиране  и да е след моя термин,/за предпочитане края на месеца/ за да ме замести  Heart Eyes
За багажа ... смятам като вляза в седми месец вече да ми е стегнат  Wink
Мартичка ... след малко ще погледна списъка по обстойно  Hug

Хубаво е снимките първо да ги обръщате, после да ги качвате - не знам защо от тел. е станало така  Crazy
Страхотни тумбачета и покупки ...  Crazy Hug Hug Hug
Още нещо щях да казвам ... ама забравих  ooooh!

Ставам за малко, послИ пак шА сЪ върна  Mr. Green

# 158
Мартичка - на мен също много ми хареса твоя списък  Hug ти все пак имаш опит  Mr. Green пък ние с времето се учим  Heart Eyes

Една от нас - браво, подготовката тече  Heart Eyes аз лятото ще организирам мъжо да свали пердетата (аз ще ги пера) и после да ги закачи  Mr. Green а също и килимите да занесе на автомивка да се перат - че да му е чистичко на дребен  Hug

# 159
Мартичка - не съм раждала, но мога да споделя на нас какво искат за родилното  Hug

хавлиени кърпи - 3 бр - 1 за лице и ръце, 1 за крака и 1 за интимните части  Mr. Green

хавлия за къпане на бебо

чай от лайка - ще го сваря вече след раждането и после ще се подмивам с него (разреден с вода)

това обаче е в Укр, може в БГ да е различно - пък и всяка болница със своите изисквания  Mr. Green

# 160
Анхелка, хавлиените кърпи има логика да са три, благодаря  Hug
За бебето със сигурност тук не искат.
А освен с лайка, отвара със смрадлика също много помага. На мен ми носиха сварена още в родилния дом.

# 161
Мисля, че за след секцио искат сок от ябълки без консерванти  Whistling

Аз имам едно питане за ваничките. Онзи ден с мъжо гледахме над 30 модела ванички  Crazy. Моля да ми обясните каква е разликата м/у обикновените и анатомичните ... с поставки, без поставки и т.н.Дали да се взема малка или направо една голяма.  Crazy

Мартичка ... и двата списъка са пълни и изчерпателни  Heart Eyes

# 162
Аз не знам разликата между всички модели ванички каква е, но ще заложа на по обикновена и евтина. С баткото нямаше такова разнообразие, къпахме се в обикновено коритце.
Но с моя опит да кажа, че ние я ползвахме малко и за това не смятам да инвестирам солидна сума. Единствената екстра ще е стойката, макар да ми изглеждат паянтови с тях.

Младите мами да се включат с коментар, моля  Praynig

# 163
Fate - като гледам едни мами харесват анатомични, други обикновени  Hug аз си мисля, че е важно да е голяма 100см, със стойка  Mr. Green ако има тапа и противоплъзгаща подложка добре  Heart Eyes

напр. нещо подобно  Thinking
http://kasida.bg/maltex-baby-bebeshka-vana-slonche-100sm-87-16791.html

аз не искам анатомична, защото смятам, че ще стане малка и после пак трябва да купувам нова, но всеки има различно мнение  Hug

# 164
Аз мисля да взема една най-обикновена  ваничка на 100 см, без анатомична подложка  със стойка. Защото в банята нямаме достатъчно място за къпане и ще се капем в стаята, а  и искам да я ползвам по-дълго време!

Общи условия

Активация на акаунт