Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 076
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,

докато стигна да пиша и тя темата ще свърши  Wink

sky*,
ще събирам и Невен за зехтина за мазане.
Как се прави този зехтин за мазане и за какво го ползваш, за рани ли? И май изпуснах черешовия пай, ако не те затруднявам, може ли да ми я пратиш?

bydik,
съжалявам за загубата ти.
Скрит текст:
Както вече са ти отговорили, присъствието на едно погребение е голям стрес, който бебетата ти също ще усетят, но си мисля, че друга причина е, че има и много хора, разнасящи бактерии и вируси. Освен това, сбогуването с обичан човек, предполага и известна близост, която ми се струва опасна за бременността. Все пак ти трябва да решиш.

За малиновите листа:
четох на няколко места съвет за пиене първи триместър - 1 чаша на ден, втори - 2 чаши и трети по 3. Купих си, пробвах го и ми хареса на вкус. После попаднах на темата за еко бременни и там видях, че го препоръчват само за трети триместър. Почнах да чета сайтове от цял свят и реших, че ще го пия само деветия месец. Той така или иначе няма доказателства дали действа или не за изглаждане на шийката, но със сигурност е много богат на вит. Ц. Става въпрос за листа от червени малини и няма значение дали са свежи или сухи, освен за дозировката на отварата.

Стана ми интересен спора за Арниката и без да съм се зачитала само чукнах в google. Аз го видях като по време на раждане и за възстановяване /четох само заглавията/, а не с натрупване от месец преди това.
За каквато и да е традиционна медицина, аз не бих питала конвенционалния доктор, те в повечето случай се блъскат като идеи и разбирания. Бих се консултирала със съответния специалист, на който да се обяснявам ако ползвам и конвенционални методи.

Иначе за безболезнено раждане попаднах на много интересен разказ. Обяснението ми се видя много логично - ако няма стрес няма и адреналин, който да подтиска ендорфина - естественото болкоуспокоително, което тялото си произвежда. Идеята е чудесна, обаче аз например страдам от "синдром на бялата престилка".  Laughing

Е, хубав и успешен ден!

# 661
Добро утро поспаланки  Heart Eyes Дано днес ни предстои слънчев ден, изпълнен само с положителни емоции. За мен поне ще е така. Изписват малкия от детската и на есен с бодра песен...на училище.
Бъди, моите съболезнования, но не ходи по-добре. След като родиш, ще идеш.
П.П. цяла нощ я сънувах тая количка  Laughing Laughing Laughing А мислех това да е последната ми покупка- как ще издържа-незнам...

# 662
Миленка , там където аз ходя, когато излезе единият доктор почивка, има друг, който го замества и издава болнични. А може би е възможно да ти го издаде после със задна дата, но предполагам, ще е много задна дата. Сигурно ще излезе поне 2 седмици  Hug Попитай чичо доктор, той ще знае  Hug
Аз да се похваля, най-сетне спах повече от 2 часа  newsm44 Е, будих се 2-3 пъти, но пък заспивах  Mr. Green

# 663
Добро утро и от мен!
Стефи,днес имаш повод да почерпиш,че твоя малък мъж вече е голям  bouquet
Аз спрях да сънувам количката,но започнах кошарите  Laughing
Много хубави дрешки сте накупили момичета Heart Eyes
Пожелавам ви наистина слънчев и усмихнат ден  Hug

# 664
stefiss успех на баткото в училище!
Августа пращам ти го на лични пая. Иначе за зехтина с невен, четох че се бере цвят от невен от чист район. Накисва се в зехтин екстра върджин студено пресован. Престоява месец. След това се прецежда. Аз ще си го сложа в шише с пулверизатор, че е по удобно. Омазняваш бебето след баня с шампоан или душ гел. Същото ползват за премахване на крусти. Пръскат се и се оставят час. След това се изчеткват и го изкъпваш. Зехтинът омазнява, но не овлажнява кожата. За това стигнах до извод да не прекалявамс употребата му, за да не се стигне до запушване на пори. Но след като сапунена вода ще ползвам през ден два, мисля че е достатъчно и омазняването да е с такава честота.
Препоръчаха ми нещо за баня и обмислям варианта. Пудра за вана. Казаха ми че в Сладури има. Ще мина да погледна. http://www.krisieli.com/product/2110/pudra-za-vana-s-bio-pshenic … maslo-t-pfer.html
А това е призив на една майка -'Не ползвайте Судокрем, съдържа силно канцерогенната и токсична съставка ВНА." http://www.ewg.org/skindeep/browse.php?maincat=babycare А освен това съдържа ланолин и цинков оксид. Не, няма да ползвам судокрема за дупе.

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 08:27 от sky*

# 665
 cook Така е, а след някой друг ден, наистина ще порастне  Laughing Само дето той не е много щастлив, че го гонят от детската  Laughing

# 666
bydik, мойте съболезнования  Sad
francheskasweet , аз съм си харесала тази зелената..само дето не съм решила коя от двете:
Stasy87 браво, че си се понаспала  Simple Smile
Аз искам да се похваля с новите ни покупки  от вчера  Mr. Green
Скрит текст:
купихме това легло http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90115997/
този матрак http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00152866/ този протектор  Rolling Eyes  http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/40143304/  и този обиколник който мисля да го декорирам с  примерно цветчета  Rolling Eyes http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30113939/   Grinning
За вредните вещества в козметиката намерих ето това:
http://www.ecomedia.bg/doctor-eco/waste-chemicals-recycling/article/3946
За судокрема на съдаржанието не намерих никъде да пише  ВНА  Rolling Eyes ама и не намерих какво значи това...нищичко в интернета..ако някой има инфо ще ми е интересно да чуя или прочета.
Колкото до линолин намерих, че не е толкова вреден, не и повече от течния парафин.
Съдаржание на Судокрема:
Zinc Oxide Ph. Eur. 15.25%
Benzyl Alcohol B.P. 0.39%
Benzyl Benzoate B.P. 1.01%
Benzyl Cinnamate 0.15%
Lanolin (Hypo-Allergenic) 4% (W/W)
Also contains: Purified Water, Liquid Paraffin, Paraffin Wax, Beeswax, Microcrystalline Wax, Sodium Benzoate, Linalyl Acetate, Propylene Glycol, Citric Acid, Butylated Hydroxyanisole, Sorbitan Sesquioleate, Lavender Fragrance
14 токсични съставки в козметиката:
http://www.ecomedia.bg/doctor-eco/waste-chemicals-recycling/article/3946

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 08:56 от eva_82

# 667
Евче,много хубави покупки.да са ви чстити Hug
Я да те питам нещо за креватчето.Когато матрака е на горна позиция на решетката от долу слага ли се нещо или така се вижда.Не знам дали го обясних като хората Embarassed.Защото на мен ми е малко грозничко така,а съм харесала една подобна кошара.

# 668
Добро утроооо  Hug
Днес е леко мрачно, но поне не вали  Mr. Green ... дано по-късно изпече  Crossing Arms Mr. Green

danaeka Значи от към покупки си почти готова ... едно легло, количка и айде  Heart Eyes

kalinas Много хубави покупки ... като ги гледам и вече нямам търпение бебо да се появи  Blush Heart Eyes

flowerofpeace Августа  Поне се разписахте в темата, че днес ще пускам нова, навъртайте се  Mr. Green Hug

Milena_87 Аз също мисля малко от малко да почвам поне дребните неща, че после наведнъж ще ни дойде ташкън  Mr. Green Така поне последно говорихме с мъжо  Heart Eyes

eva_82Честити покупки, наистина са много хубави  Heart Eyes
И нашето легълце е чисто бяло ... съобразено със спалнята  Whistling

Хубав ден на всички ... днес ще пускам нова тема, че утре имам ранно излизане  Heart Eyes

# 669
Добро утро и мен , момичета!  bouquet
stefiss честито завършване на баткото и успех му желая!  newsm67 Днес и аз имам същия повод, в 11.00 е изпращането и на моя син. Та и аз трява да почерпя.  Drunk Тези дни беше с температура, но слава Богу вчера и днес и по-добре вече. На всичкото отгоре мой беше ангажимента да купувам подаръци на даскалиците, та голямо търчане беше тези дни, хем болно дете, хем това. Да се мине веднъж и ще си почина, че ми дойде нанагорнище.  Whistling

sky* имам и аз една рецепта за мехлем против подсичания, който също действа много ефикасно и при изгаряния. Изпробван е при двете ми деца и действа безотказно без да проявява никакви алергични реакции. Рецептата за приготвяне е следната. Жълт кантарион, нарязват се цветчетата и се слагат в бурканче /едно пюрено такова е напълно достатъчно/, заливат се със зехтин или обикновено олио /аз лично ползвах второто/, покриват се с марля и се оставя на слънце да престои в продължение на 50 дни на пряка слънчева светлина, след което се прецежда или си го оставяш така с цвета и го прибираш на съхранение в хладилника. Нямаш представа какво чудодейно действие има още с първото намазване, няма помен от зачервяване и подсичане. Винаги си имам от това мазило в хладилника вече 14 години. Никога не съм ползвала крем Здраве или пък нещо друго. Когато малкия беше на 2 месеца изпуснах тенджера под налягане, която ми гръмна в краката. Бях с изгаряния по крака от първа и втора степен. Лекаря, който ме прие по спешност в болницата тогава ми каза, че при всички случаи ще се наложи пластика, но благодарение на този мехлем нямам и следа от тази злополука. Препоръчвам го с две ръце на всички.  Peace

За количките аз вече съм споменала каква ще ползвам и нямам мнение за тези, които коментирате. Успех на всички, на които им предстои този избор, който наистина е важен.

А сега желая лек и усмихнат ден на всички, че аз трябва да се "понаправя", защото все пак ми е важен ден.  Wink  newsm49

# 670
Евче,много хубави покупки.да са ви чстити Hug
Я да те питам нещо за креватчето.Когато матрака е на горна позиция на решетката от долу слага ли се нещо или така се вижда.Не знам дали го обясних като хората Embarassed.Защото на мен ми е малко грозничко така,а съм харесала една подобна кошара.
Ами аз го видях изложено в Икея и беше на най–горната позиция заедно с матрака и  на мен ми хареса  Simple Smile ако на теб не ти допада как стой мисля някои мами слагат нещо като перденце отдолу(не знам дали го обясних както трябва  Embarassed ако искаш мога да потърся снимка с перденце да видя дали ще намеря  Simple Smile )  Виж в икея дали го нямат изложено. Hug

# 671

Мъж ми мислеше да прави нещо като дъска на първо време да прикрива, но се отказахме. Това вдигнато ниво ще ползва най-много месец два и после пак ще си го свалиш.
Пък ако наистина те притеснява, пожеш да го покриеш с нещо или да видиш в някой магазини на какъв принцип се покриват /ако има такива де  Heart Eyes/

stefiss ... antoniа Честито за повода  Hug

Днес м/у другото бил деня на блондинките  Mr. Green имаме ли  празнуващи  Whistling Hug

# 672
Не мога да ви изчета  Crazy

antonia79 И аз ползвам жълт кантарион, но най-вече на отвара за пиене или компреси. Мехлемчето звучи страхотно! Само да попитам с пресен кантарион ли се прави или с вече изсушен?
 eva_82 Много сладки покупки! Аз много обичам бяло  Heart Eyes

Успех на всички бъдещи първолачета!!  Heart Eyes Heart Eyes

Майка ми е начална учителка в Момчиловци, та и тя от догодина е първи клас...пак.  Laughing

# 673
Цитат
Само да попитам с пресен кантарион ли се прави или с вече изсушен?

Задължително пресен, бере се около юли/август месец тук при нас /знаеш, че сме планински район/, та чак до септември.

# 674
E Тони, честито и на теб. Голям и послушен ученик да стане. И грижовен батко. Утре да качиш снимки.

Днес м/у другото бил деня на блондинките   имаме ли  празнуващи   

Явно имам двоен повод за празнуване Joy

Общи условия

Активация на акаунт