Мода ли е да сме без грим?

• 24 496
  • 529
  •   1
Отговори
# 120

Не означава, че изглеждат по-добре без, но тезата, с която не съм съгласна е, че ако не се гримираш, то е от неумение.
Такава теза кой е изказал?

Тезата на Елица, с която и аз съм съгласна е, че няма как при добър грим една жена да изглежда по зле с него, отколкото без него. Следователно ако изглежда без грим по добре отколкото със, то грима не е добър в случая. И снимка, която да опровергае това никой не показа. На жена по добре изглеждаща без никакъв грим, отколкото с добър грим.
А подобряването с грим не го прави задължителен атрибут. Съвсем спокойно можем да си ходим и не винаги прелестни.  Laughing

# 121
Аз си мислех съвсем друго нещо като пуснах темата. Мислих си дали просто това да се представиш като по-красив, да отделяш време, пари поради суета, вече за много хора не остава на заден план и то не заради битовизми, не говоря тук за отрудените лелки, а заради един друг мироглед.

# 122
Бу, хахаха, няма за какво да се засегна. )
А и грима на втората снимка представлява фон дьо тен и руж единствено. ) Няма как да има особено голяма разлика, все пак не съм се гримирала за някакво събитие. )

Зелен дух, на първата снимка гонех свееетло русо, което далеч не ми отива. )

# 123
Да не споменаваме задължителния минимум грим по време на раждане.  Mr. Green  

Ужас, и такова нЯщУ ли има?  Shocked Laughing На кой му е до грим в такъв момент, бих запитала...

# 124
  • До хладилника, който обичам
За pasinet специално:

Ако изглеждате по-добре без грим, отколкото със, вероятно не умеете да се гримирате.
В този смисъл да си без грим не е мода. Обикновено е мързел, неумение или нещо от сорта, изключвам случаите на непоносимост, алергии и подобни.

Ето и един пример, че гримът не задължително подобрява външният вид.

Иначе е безспорен факт, че всички можем да изкараме снимки, на които изглеждаме като бостанско плашило. Аз мога да покажа такива и със, и без грим, според това, коя теза защитавам  Laughing (но всъщност няма да покажа нито една, за да се правя на недостъпна).
Това, обаче, че има и кофти снимки, нищо не доказва... пак има хора, които изглеждат свежи и хубави без грим и това не е в изблик на модна тенденция.

А, Зелен дух, съжалявам, темата се получи съвсем друга. Всеки момент очаквам някой да се включи с коментар как на някоя снимка е видял космИ по ръцете на друга...

# 125
Аз си мислех съвсем друго нещо като пуснах темата. Мислих си дали просто това да се представиш като по-красив, да отделяш време, пари поради суета, вече за много хора не остава на заден план и то не заради битовизми, не говоря тук за отрудените лелки, а заради един друг мироглед.

Когато попита във "Въпроси всякакви", аз ти отговорих, че за себе си забелязах тенденция за масово отбягване на грима.
Причините не мога да се наема да обобщавам, разбира се, но един път ми се струва, че ежедневието се забърза прекомерно, второ, че повече се отделя внимание на друг вид грижа за красотата и добрия външен вид- забелязвам все повече и повече добре поддържани коси, маникюр, педикюр.

Диляна, се е онагледила чудесно.  Simple Smile Определено втората снимка печели. И не защото на първата изглежда зле, напротив, но с грим изглежда в по-изразителна.

# 126
Не знам защо някои от вас асоциират грима с нечистоплътност. Ще речеш, че само нечистоплътни жени се развяват по улиците, а вонящите на алкохол и пот мъже без капчица грим, са някакъв мираж.
Точно дамите, за които съм абсолютно сигурна, че не използват макиаж, обикновено не са чували и за део-стик, за къпане повече от един път  в седмицата, епилация на мустака итн. В София и чужбина може и да има някои изключения, но при нас в провинцията са така.
Има и такива, които изглеждат като да са без грим, но не е така. Имам една такава приятелка с много силни черти на лицето. Винаги е с някакво нюд червило, което спокойно може да мине за естествения цвят на устните й. Слага съвсем малко руж и пудра. Ако не ги слага, ще се види, че например има доста тъмни сенки около очите. На пръв поглед изглежда съвсем естествено, но това за мен не е негримирана жена.
Разбира се, мнозинството са тези, които се гримират щедро, а не им се отдава или пък са от гореспоменатите привърженички на чалгата. Много често се случва и тези, които по принцип не ходят без грим, в момента, в който решат да се поразкрасят, да се получи точно обратният ефект , тъй като нямат никакъв тренинг и се мажат както им падне.

# 127
  • София
Айде стига де, мога и в обратен вариант.
Да си наклепан с баданарката с три тона грим или ефект "травестит" също не е мода, а неумение или недоумение. Laughing

Как да не го подобрява? Sunglasses

# 128

Как да не го подобрява? Sunglasses

Ъх, жено Laughing

Тази жена не я знам коя е, но е известна някоя. За мен изглежда много по-добре без грим.

# 129
Прекалено е бозава без грим, Бу.

# 130

Тази жена не я знам коя е, но е известна някоя. За мен изглежда много по-добре без грим.
За мен не.Симпатяга е голяма като е усмихната, обаче всичко и се слива като е такава руса. За разходка с кучето е супер, естествено.  Simple SmileМалко подчертаване на очите и веждите обаче я подобрява. Да не говорим, че на първата снимка е на някакво събитие, което ще рече вечерен грим, доста черно на очите.

# 131
Прекалено е бозава без грим, Бу.
То и бозавото е субективно. Зависи на кого с какво му е свикнало окото.

# 132
Много генерични изглеждат с грим, мисля аз.
Въпрос на вкус е това, разбира се.

# 133
Аз не съм чак толкова бозава, но съм много бяла, бледа и с не особено изразени черти на лицето. Ходила съм на работа без грим и обикновено в такива случаи ме питат дали не съм болна.
Само веднъж се случи да съм без грим и майка ми да ми направи комплимент за грима, но тогава вероятно не е било рано сутринта, била съм отпочинала, свежа и с известна естествена руменина, каквато не мога да бъда ежедневно, ставайки в 7.

# 134
Но ми прави много по-приятно впечатление в ежедневието хубава жена без грим или с много лек такъв в сравнение с гримирана.

Зелен дух, жената с малко грим пак е гримирана. А когато изглежда с малко грим e вероятно да е с пълен грим.

http://content8.flixster.com/rtactor/40/64/40642_pro.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-nZRbQaxFTQQ/Tar_optRHaI/AAAAAAAAAuo/zy … C-185_468x533.jpg

Това, че една жена ще сложи база, фдт, коректор, фиксираща пудра, руж, хайлайтър, сенки, молив, очна линия, червило, глос, спирала и ще си оправи веждите, не означава, че е джин от 1001 нощ. Всичко е в точно подбраните продукти, правилно нанесени и в адекватни количества. Тогава "многото" грим изглежда нормално и ненатрапчиво. Отделно не всяка жена има за цел да изглежда "естествена" или разбира естествеността по този начин. Аз лично намирам много повече естественост в женската суета и стремеж към привличане на внимание, отколкото в (позата):
Цитат
Според мен има и такива, които са чисти, спретнати, свежи, но не намират за нужно да подчертават красотата си или изобщо не ги вълнува, не го смятат за съществено и се вълнуват от съвсем други неща.
Нищо лично към теб, хващам се за твърдението.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт