Мода ли е да сме без грим?

• 24 476
  • 529
  •   1
Отговори
# 150
Десета страница сме вече, да се изяснява безгримието мода ли е, поза или извисеност?  Laughing
Това ми е интересно и на мен. Подозирам, че при някои дами безгримирането е поза, един вид "демонстриране над тези неща", в което не виждам нищо лошо. Като си разсъждавам над тези неща, мисля едновременно в няколко посоки и това е едната посока. А може и някои дами, които да не се гримират, да казват с това:"Ето, аз съм хубава и без боички." При други, може да е въпрос на приоритети, да сметнат за по-важно вместо 15 минути пред огледалото, да направят сутрешна гимнастика или нещо друго. А някои вероятно изобщо не разсъждават над този въпрос. Сигурно са истинските "над нещата".

# 151
  • До хладилника, който обичам
А тези, които се гримират ежедневно и ежечасно и винаги трептят над външния си вид са естествени, земни люде, живеещи както природата, полът и Красива мама им е отредила. Разбрахме се, можем да тракваме кепенците.

# 152
Бу, през усилвател ги четеш нещата, не знам защо така.

Просто изразих различно виждане относно кое разбирам като естествено отношение по въпроса.
И преди да треснем кепенците да си призная, че верно не ми е все едно. И не виждам причина да ми бъде, нито ми пречи да се вълнувам от много други неща.

Редактирам.

# 153
В тоя дух на мисли, тези, дето се гримират, но не гледат телевизия, позьорки ли са или обикновени дегенерати Laughing

Аз  bowuu
Ма не разбирам защо свързвате гримирането с някакво денонощно вълнение, трептене, мисловна ангажираност (гачели е земетресение  Mr. Green). Като си миете зъбите, решете косата или слагате дезодорант вълнувате ли се? Животът ви на това ли се подчинява? С гримирането е същото - 2-3 привични движения, които нито пренареждат ценностите, нито отнемат от времето за четене на книги, елементарно.
Това ми е интересно и на мен. Подозирам, че при някои дами безгримирането е поза, един вид "демонстриране над тези неща", в което не виждам нищо лошо. Като си разсъждавам над тези неща, мисля едновременно в няколко посоки и това е едната посока. А може и някои дами, които да не се гримират, да казват с това:"Ето, аз съм хубава и без боички." При други, може да е въпрос на приоритети, да сметнат за по-важно вместо 15 минути пред огледалото, да направят сутрешна гимнастика или нещо друго. А някои вероятно изобщо не разсъждават над този въпрос. Сигурно са истинските "над нещата".
Или имат нереално завишена самооценка  Simple Smile

# 154
Ма не разбирам защо свързвате гримирането с някакво денонощно вълнение, трептене, мисловна ангажираност (гачели е земетресение  Mr. Green). Като си миете зъбите, решете косата или слагате дезодорант вълнувате ли се? Животът ви на това ли се подчинява? С гримирането е същото - 2-3 привични движения, които нито пренареждат ценностите, нито отнемат от времето за четене на книги, елементарно.

Анджък. И съответно, не-гримирането не е признак за "над-тези-неща-съм" като мистика, възвисеност и прочее. Просто не всеки има нужда/желание да го прави, или да го прави ежедневно.

Нито пък желанието да се харесаш и да изглеждаш добре е непременно равносилно на "гримирам се".

Очаквам всеки момент някой да влезе в темата и да каже, че всеки, който има повече от 1 до 3 кг над идеалното за ръста му тегло [последното да бъде изчислено според най-новите критерии в подфорум Диети] е ленив, ако не се втурва да отслабва на минутата и това е израз на нереална самооценка, лентяйство и неумение да се поддържаш...

# 155
Имам чувството, че днес някой пише от профила на Бу.
Това:

Цитат
Очаквам всеки момент някой да влезе в темата и да каже, че всеки, който има повече от 1 до 3 кг над идеалното за ръста му тегло [последното да бъде изчислено според най-новите критерии в подфорум Диети] е ленив, ако не се втурва да отслабва на минутата и това е израз на нереална самооценка, лентяйство и неумение да се поддържаш...

се случва във всяка тема, независимо дали е почнала от косми, миене на коси, педикюр през лятото, перспективите пред неомъжените, май само свекървенската и земетръсната не са минали през обиколките на съфорумските глезени. И Бу го знае.  Thinking

# 156
Ти пък. Просто ползвам натрупана за осем години форумна дедукция.

# 157
 Grinning

Бу,
Скрит текст:
мнението ми очевидно е опит за шега, макар и явно не особено сполучлив. Понеже с теб нямаме предистория да сме се засичали по темите, отдавам това, че дори когато не сме съгласни с едно и също нещо пак успяваме да спорим помежду си  Crazy на кофти времето, на мен лично ми се отразява.  Peace

Аз си мислех, че е само вътрешнофорумски феномен това с откритото обсъждане на килограмите и тесните граници, които се поставят на "допустимото", докато не разбрах, че при някои подобни коментари са част от ежедневието им в работна среда. Вие срещате ли открито негативно/положително отношение към гримирани или негримирани жени, съответно правили ли са ви комплименти или коментари за грима (или липсата му) хора, от които не го очаквате (например извън приятелско-роднинския кръг)?

# 158
Добре, аз съм съвършена и без ежедневно полагане на фдт и пудра. Поради тази причина намирам онези с двата пласта макиаж върху лицата си за неуверени в собствената си красота.  Mr. Green

# 159
  • Belgium
Да не споменаваме задължителния минимум грим по време на раждане.  Mr. Green  

Както и нощния грим  Mr. Green

# 160
Касита, бих те изобличила като позьорка, ама ти не си над нещата, а си просто над всички останали  Crossing Arms

# 161
  • Финландия
 Четох, смях се и се радвах като попско дете на задушница на някои от коментарите - модата, изглежда, е да се претендира "Без грим съм, те нá!" - от къде известни, къде не баш, особи, дето през ден-два публикуват снимки тук и там(не визирам дамите от форума, да не стане обърквация  Mr. Green ). Пък за по улиците - трудно е да се направи "представителна извадка" от сам човек - преди освен София съм помирисвала само черноморието летата - мнозинството е с "от оскъден до преливащ" грим, но пък това далеч не изчерпва цялата страна - сега живея във Финландия - жените са "от негримирана до леко барната", което при всички положения е по-малко отколкото бях свикнала едно време...

За съжаление ли е, за радост ли е - но и аз все по-незабележимо се гримирам, но пък все по-добре ми стои(хвали мъ, усто...  Mr. Green ) - това, което се каза по-горе относно прецизно нанасяне на умерено количество, което мъжете почти никога не отчитат като грим - си е златната среда. При някои жени се постига с точния избор на крем за лице и гланц за устни - при други с малко повечко "игра", но и в двата случая не е нещо, на което човек се посвещава, видиш ли, все едно е тантрически секс от по осем часа и половина сеанса.

В моя случай, за да не съм голословна - тъй като съм бяла, та порцеланова и със слънчева и студова алергии - най-много време ми отнема слагането на крем и чакането да попие. Отгоре - матираща пудра и ако ще се ходи на по-така място - спирала на крайчетата на миглите и вазелинище на устните(те са си червени, де, та минавам метър). Не е, да кажеш, робия някаква, нали? Но аз - за себе си - го приемам за доста неуважително да се покажа пред хора, ако не съм прясно излязла от банята и с не-лъщящ нос(я от крем, я от проклетий себум на прокълната мазна кожа  #Cussing out ). В крайна сметка какво - дай, ако на мен не ми пука как изглеждам(ей тъй, за себеуважение) - да крещя в лицето на хората, с които ще се виждам - "Дреме ми какво впечатление ти правя" - ами ако аз не се потрудя малко за да съм спретната/представителна на среща с някого - какво мога да очаквам в замяна?

А относно чисти коса и нокти без химия по тях - съгласна съм - по-свежо е, младее - няма спор. Но косата и ноктите са друг тип клетки, все пак, с друга поддръжка и функция - не можем да сравняваме кожата, която е отделен орган, с мъртви клетки.

# 162
Разбрах те, Обич, спокойно, не се засягам лесно аз  Simple Smile

Вие срещате ли открито негативно/положително отношение към гримирани или негримирани жени, съответно правили ли са ви комплименти или коментари за грима (или липсата му) хора, от които не го очаквате (например извън приятелско-роднинския кръг)?
Не. По-скоро има реплики зад гърба на свръхгримирани жени, но това е в близко обкръжение, все пак не е възпитано да се дискутира с полунепознати такова нещо.

Понеже когато се гримирам, целта е да не си личи, че съм гримирана, мога да получа комплимент, че изглеждам добре, но не конкретно за грима, който не се набива на очи. Но пък получавам комплименти, че изглеждам добре и без грим. Излъчването му е майката, общото, понеже ако човек е рошав, развлечен или просто гледа зло, никой грим няма да спаси положението...

# 163
Обич, аз наистина не разбирам, вече, стремежът да се разхождаш дневно време с пластове грим върху себе си. Да- леки сенки, малко руж, спирала, не е ли достатъчно?

# 164
Тя Дона беше, дето го каза това с нереално завишената самооценка, ама с Дона спори ли се, да ставам за резил пред има - няма 15 човека. Присламчвам се  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт