Отново трус или внушение?

• 115 378
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
Е, темите за свекървите не си ги чела, Andariel. Някой ако седне да систематизира патологията...
Не им е добре на жениците.
Ама да не дооспамваме (извинете) тази съдържателна тема.

# 1 981
  • София
напротив, редовно ги чета, дори пиша там!  Grinning

# 1 982
  • София
И аз го бях дръпнала Афтършок, но го спрях на 30тата минута. Прекалено ми дойде реалистичен, а аз много нося на филми с подобна тематика и съм изгледала всичките, въобще любими са ми. Този обаче нещо не ми допадна (дали заради военните, или повече ми се искаше да има за земетресението, а то се набляга на други драми ... )

По друг въпрос -
да знаете някъде да има публикувана статистика на по-големите земетресения ставали в България (да речем откак се измерват у нас)?
Иска ми се да ги разгледам по-обстойно и да си направя мои си наблюдения и изводи. Основно ме интересува възможно ли е тук, на наша територия да има нещо по-силно от 6,5 - 7 по Рихтер.

Ето какво намерих аз по въпроса:

http://www.znam.bg/com/action/showArticle;jsessionid=125A2D22919 … x&sectionID=1

До колкото знам за София не са предвидени сериозни трусове. Те ставали главно в морски райони. Ама по скалата, която си копнала виждам доста по-различни неща и чак се стреснах Sad

# 1 983
Отново ни тръсна в Перник 07:56  #Crazy

# 1 984
И аз го усетих в София, беше за много кратко обаче...но пак се изплаших да му се не види....

# 1 985
Точно ставах и изпукаха стените . 12-етаж в София .

# 1 986
  • София
Значи не съм си въобразила. Усетих го на 7 ет. съм в София. Нещо изпука и щорите се залюляха и дрънчаха. Беше много кракто и затова реших, че е станало течение.

# 1 987
  • Варна
Магнитуд 3 по Рихтер
http://www.emsc-csem.org/#2

# 1 988
  • София
3.2 е, а вчера имаше 2.1 Shocked ooooh!Вече не знам какво става. Уж затихваха... newsm78

# 1 989
Мда , и тук има червена точка - http://quakes.globalincidentmap.com/

# 1 990
  • Варна

Според тези пък е 2,8

# 1 991
  • София
3.2 е, а вчера имаше 2.1 Shocked ooooh!Вече не знам какво става. Уж затихваха... newsm78
След голямото земетресение на 22 май, предупредиха, че някои от затихващите трусове могат да достигнат до магнитуд 3,5 и че няма нищо тревожно в това. А затихващите трусове щели да продължават месеци наред.

# 1 992
Те пак доста се поразредиха.
Бог да пази България! Praynig
Че друсне ли ни нещо по-силно, ще се затрием като нация - нямаме пари ни за помощ, ни за оцеляване.

# 1 993
Пишат, че било усетено в Перник само по високите етажи. Ами аз много ясно си го усетих в къща в София, представям си в Перник какво е било...ама беше три или четири секунди само...поне това е добре. Само дето окончателно си намразих леглото - всички земетръси таам ги усещам

# 1 994
Аз съм на втория етаж в тухлен блок в Перник, център - усетихме си го подобаващо. Дано само да утихват и да няма по-силни трусове Praynig

Общи условия

Активация на акаунт