Отново трус или внушение?

• 115 386
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 965
Основно ме интересува възможно ли е тук, на наша територия да има нещо по-силно от 6,5 - 7 по Рихтер.

Земетресение не се предсказва,как би могла да се предскаже и негова евентуална сила?

От  1892 година се регистрират в България.

# 1 966
  • Някъде там...
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8 … D1%80%D0%B8%D1%8F

Сеизмолозите обясниха, че при нас по-силно от 7 и нещо не може да има. Силните и разрушителни земетресения стават обикновено по границите на тектонските плочи. Не че на наша територия не са регистрирани и такива от 7 и нещо де...  Confused

Средно 52 земетресения годишно стават в България

Най-малко 30 земетресения с магнитуд над 6.0 (по скалата на Рихтер) са известни у нас от 347 г. досега според детайлни проучвания по исторически данни. Най-малко 12 от тях са с магнитуд повече от 7.0.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 15:55 от Жабче

# 1 967
  • където ми харесва
Някой усети ли преди 20 мин трус или си внушавам ? За Сф питам .
Ако живееш в района на Дианабад, една кола се взриви, може това да те е друснало...

# 1 968
Дано полудявам или съседите да ходят като мечки, но точно в 3:00 нещо се размърда! Rolling Eyes
Видях ти поста още през нощта.Аз в 3.02 бях будна.Не мога да кажа имало ли е нещо, щото не съм усетила нищо.Мен в 3. ме събудиха кучетата, които лаеха безумно.Всичките в един глас и по един странен начин, който е мн разлиен от нормалното им лаене.Почнат ли всичките да лаят дружно, а те са мн всичко ми се свива.
Ти да не живееш в жк.Сердика.Защото при нас имаме кучета,които по цели нощи вият като на умряло.Как ми се свива всичко само като ги чуя не мога да ти опиша.А през деня спят като пънове под сенките и нощем лаят и вият.САмо като ги чуеш как вият ,ти настръхват космите на тила.

# 1 969
  • София
Основно ме интересува възможно ли е тук, на наша територия да има нещо по-силно от 6,5 - 7 по Рихтер.

Земетресение не се предсказва,как би могла да се предскаже и негова евентуална сила?

От  1892 година се регистрират в България.

Нямам за цел да правя предсказания разбира се. Опитвам се да намеря информация, с която да успокоя сама себе си. Защото мен лично вече не ме е страх нито от вторични, нито от някакви си 5-6 степенни земетръси. Параноята ми е оттук нататък какво може да стане, и това мир не ми дава. И поради тая причина си се ровя, да видя аз Българията какво е сътворявала през годините  Laughing Ей така, за собствено успокоение и информация. Общо взето не се успокоих особено  hahaha
Та значи най-голямото е в Кресна - 7,8.

# 1 970
  • Fort Worth, TX
http://www.youtube.com/watch?v=6_QML6RdN0E Тук има трейлър, отстрани има и още клипчета, може и самия филм да го има качен на части. Аз определено няма да го гледам, че пак ще се психирам...  Confused
Да ви кажа изгледах го целия.Даже си и поплаках.Мн ми хареса.Страшни са само първите 15 минути.Много реалистично показано земетресението със реакцията на животните , светлината, която се вижда преди труса.Много жертви е имало/.Аз някъде четах, че са около 800 хиляди.Филма визира за избора на майката кой от близнаците й да спасят момчето или момичето , тъй като са затиснати и двамата от плоча.Тя до последно иска да спсят и двамата, но в крайна сметка избира сина си.Момичето оживява, но майката го мисли за мъртво.След това филма продължава като показват живота и на тримата.Събират се случайно след 32 години.Дано никога не ни сполетява такова чудо.Добре е да се изгледа, за да се види какво значи трагедия, ужас и безсилие пред природата.

# 1 971
  • Fort Worth, TX
Дано полудявам или съседите да ходят като мечки, но точно в 3:00 нещо се размърда! Rolling Eyes
Видях ти поста още през нощта.Аз в 3.02 бях будна.Не мога да кажа имало ли е нещо, щото не съм усетила нищо.Мен в 3. ме събудиха кучетата, които лаеха безумно.Всичките в един глас и по един странен начин, който е мн разлиен от нормалното им лаене.Почнат ли всичките да лаят дружно, а те са мн всичко ми се свива.
Ти да не живееш в жк.Сердика.Защото при нас имаме кучета,които по цели нощи вият като на умряло.Как ми се свива всичко само като ги чуя не мога да ти опиша.А през деня спят като пънове под сенките и нощем лаят и вият.САмо като ги чуеш как вият ,ти настръхват космите на тила.
Не! живея на гара Пионер. Складовете за строителни материали на Симеоновско.

# 1 972
  • София
Момичета, аз попаднах на тази статия: http://earthquakecountry.info/dropcoverholdon/
Колко е вярно не знам, но така практикуват в щатите. В статията пише и за този триъгълник на живота, да не се практикува. Аз търсих доста за този триъгълник на живота, мнения на специалисти, но почти нищо не открих.
А пък тези кучета така вият през нощта, че настръхвам. Сигурно и преди са си виели, ама не съм ги чувала посред нощ.

И какво се оказва, че май май този "триъгълник на живота" е някакво chain letter, спамче..

# 1 973
http://www.youtube.com/watch?v=6_QML6RdN0E Тук има трейлър, отстрани има и още клипчета, може и самия филм да го има качен на части. Аз определено няма да го гледам, че пак ще се психирам...  Confused
Да ви кажа изгледах го целия.Даже си и поплаках.Мн ми хареса.Страшни са само първите 15 минути.Много реалистично показано земетресението със реакцията на животните , светлината, която се вижда преди труса.Много жертви е имало/.Аз някъде четах, че са около 800 хиляди.Филма визира за избора на майката кой от близнаците й да спасят момчето или момичето , тъй като са затиснати и двамата от плоча.Тя до последно иска да спсят и двамата, но в крайна сметка избира сина си.Момичето оживява, но майката го мисли за мъртво.След това филма продължава като показват живота и на тримата.Събират се случайно след 32 години.Дано никога не ни сполетява такова чудо.Добре е да се изгледа, за да се види какво значи трагедия, ужас и безсилие пред природата.

Confused  Защо винаги избират сина? В "Изборът на Софи", и там така.

# 1 974
  • София
традиционно, колкото и да се опъваме, момчетата са по-ценни, защото те продължават кръвната линия. Клише, стереотип, кой знае, може и някакво много дълбоко вкоренено усещане да е. Сякаш и сега, без да се замислят, майките са по-грижовни къмм момчетата и по-малко критични към тях, отколкото към момичетата.

# 1 975
Охх и аз се чувствам супер зле, от 22ри насам сигурно 2 вечери само съм спала нормално - видя ли че е тъмно и се въртя и се ослушвам и немога да спя. Заспивам 3-4-5 и в 8 най-късно се събуждам, направо не се търпи. Около 30мин преди да си легна взимам 3 таблетки мента-глог-валериана и няма ефект, а не е като да лежа по цял ден. Вярно е че си имам и много лични проблеми на главата, но за тях почти не се сещам, само се кокоря за трус. Незнам и аз какво да правя. Не се плаша от земетресение през деня, нали имаше няколко, не ми правят впечатление, но вечер изперквам. Чудя се дали някакво приспивателно да не си взема, но неискам да се пристрастя.

# 1 976
традиционно, колкото и да се опъваме, момчетата са по-ценни, защото те продължават кръвната линия. Клише, стереотип, кой знае, може и някакво много дълбоко вкоренено усещане да е. Сякаш и сега, без да се замислят, майките са по-грижовни къмм момчетата и по-малко критични към тях, отколкото към момичетата.

М, всъщност не е така - за кръвната линия. Мамасита Бандида го е обяснила доста добре.

Не бях забелязала, че филмът е китайски, там традицията определено е в полза на момчетата, да.

# 1 977
  • София
Щом все още първо се гледа какво ще наследи синът, а после дъщерята, значи нещата са си по старому. И щом все още я има битката на кого да бъде кръстено бебето - на свекъра или на тъста, или каква велика радост е като се роди първо момче, че и още едно момче, и как е много важно да се роди момче. Може да си говорим за митохондриална ДНК и прочие, ама културните порядки надделяват. И не само в Китай.

# 1 978
  • София
Не са културни порядки това, а психически отклонения.
А, мерси, няма нужда. Laughing

# 1 979
  • София
Защо да са прихически отклонения? Най-редовни порядки са си, дори сега си важат за много семейства!

Общи условия

Активация на акаунт