Как аз отслабнах !!!

• 32 655
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
На мен лично ми дреме, когато някой се регистрира във форум, само за да се изкаже как е открил топлата вода, дето тече централно. И я е открил по кривия начин.
На вас пък толкова ли не ви дреме?
И не, няма да подмина една тема, която не ми харесва. Кифладжийството не е в килограмите, а в акъла Grinning
Иначе съм напълно съгласна с по-долните мнения: едрите хора са едри, защото се хранят повече, а слабите в по-голямата си част са слаби, защото по принцип ядат по-малки количества. И затова им е по-лесно да ядат още по-малки количества Rolling Eyes и смятат, че "всичко е въпрос на воля".
Но - останете си със здраве, а когато тъпа кифла ви се намеси в темите, които са ви интересни, спомнете си, че е тъпа и е смотана.

# 16
Камиче, какво ти дреме на теб другите колко имат да свалят? Гледай себе си!
Аз имам да свалям 15 кг, ти - 30, тези така омразни кифли - 5, и какво?
Не мислиш ли, че човек е по-добре още като осъзнае да се опита да свали натрупаните 5 килограма вместо да чака да станат 30 и да започне да злобее по форумите?
Аз също съм с хипофункция на ЩЖ и осъзнавам, че това ми пречи на метаболизма, но също така осъзнавам, че съм и лакомия и си хапвам без да се ограничавам, кажи коя КИФЛА ми е виновна, че да я набия?  Laughing
Здравейте! Аз съм от така наречените ''кифли'' които имат да свалят 3-4 кг.И по добре сега от колкото да станат 30-40 Защо Камиче слага такива грозни епитети. То и аз мога да наричам ''дебели свине'' наднормените, но просто защото осъзнавам по какъв начин са ги качили тези килограми съм солидарна.

# 17
То и аз мога да наричам ''дебели свине'' наднормените, но просто защото осъзнавам по какъв начин са ги качили тези килограми съм солидарна.

Ох, не мисля, че осъзнаваш - поне не личи по думите ти... Не знам какъв е случаят на Камиче, но аз бях със затлъстяване от най-ранно детство, имам снимка на 3-годишна възраст, на която съм затлъстяла вече Cry И със сигурност не е било от тъпчене с храна, или поне не е било по моя вина, защото не съм имала воля да си контролирам апетита Rolling Eyes Не ядях повече от другите и после, когато вече имах съзнание за тези неща. Става въпрос за проблем на организма - трудно е да се обясни с две думи, но при повечето хора с такъв проблем има наследена склонност към натрупване на мазнини. Тя може да се изрази в желание да се приемат повече калории, може и дори да не става въпрос за прием на повече калории, а просто за натрупване на приеманите, дори и да са "нормално количество". Организмът е настроен за складиране на мазнини, а не за разграждането им и използването им за енергия. И наистина много често, в повечето случаи, това означава нарушение на въглехидратната обмяна и повишени нива на инсулина - това обърква физиологията и оттам идва и апетитът за въглехидрати, и лесното качване на килограми, и честият глад, и евентуална хипогликемия, и съответно трудното сваляне на тегло.

Искам да подчертая много дебело: не може да се сравнява човек с такава физиология и човек, който цял живот е бил с нормално тегло, само "си е позволил" да "се отпусне" и да качи някакви нищожни 3-4 кг над идеалното си тегло #Cussing out Просто няма място за сравнение. И НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ЛИПСА НА ВОЛЯ!

Извинявам се за главните букви, но смятам, че е важно да се разбере, че нещата не са толкова прости.

# 18
Cioccolata
Извини ме, не бих искала да обидя теб или някой друг от момичетата.
Но да точно за това става въпрос - нека си го признаем честно!
Става въпрос точно за липсата на воля (не говоря за желание) става въпрос за ниска двигателна активност и прекомерна любов към храната. Сава въпрос за задоволяване на всички нужди, чрез храненето заради липса на самочувствие. Тук изключвам хората със сериозни здравословни проблеми, но дори те са оправдания в някои случаи. Защото и моята история Cioccolata е като твоята, само дето аз напълнях на 6 години Simple Smile И си хапвах - винаги казвах "аз ям по малко от другите" приятелите ми и те така твърдяха, но майка ми и сестра ми казаха "Осъзнай се вече, ти нямаш РЕАЛНА преценка на това което ядеш" започнах да записвам какво ям и да изчислявам колко са му калориите - еми хапвах си Wink Не е като да не съм си хапвала. Оправдавах всичко с хормонален дисбаланс и все си казвах че някоя прекрасна сутрин ще се събудя и някой чудодеен доктор ще разбере какво ми е. Нищо не ми е... след една година и 32 свалени килограма го разбрах. Впрочем и моите нива на инсулина не са много редовни, да не говорим че един от хормоните ми беше с 4 над допустимото Simple Smile Това което казваш е така до известна степен но познавам хора, които с медикаменти и хранителен режим успяха. Аз действам без медикаменти и продължавам да го правя. Все още не изглеждам като 'тъпа кифла" все още съм около 10-15 кг над нормата но не са 50 (както бяха)
Това е моята истина, не задължавам никого с нея, защото всеки случаи е строго индивидуален.

# 19
Cioccolata
Извини ме, не бих искала да обидя теб или някой друг от момичетата.
Но да точно за това става въпрос - нека си го признаем честно!
Става въпрос точно за липсата на воля (не говоря за желание) става въпрос за ниска двигателна активност и прекомерна любов към храната. Сава въпрос за задоволяване на всички нужди, чрез храненето заради липса на самочувствие. Тук изключвам хората със сериозни здравословни проблеми, но дори те са оправдания в някои случаи. Защото и моята история Cioccolata е като твоята, само дето аз напълнях на 6 години Simple Smile И си хапвах - винаги казвах "аз ям по малко от другите" приятелите ми и те така твърдяха, но майка ми и сестра ми казаха "Осъзнай се вече, ти нямаш РЕАЛНА преценка на това което ядеш" започнах да записвам какво ям и да изчислявам колко са му калориите - еми хапвах си Wink Не е като да не съм си хапвала. Оправдавах всичко с хормонален дисбаланс и все си казвах че някоя прекрасна сутрин ще се събудя и някой чудодеен доктор ще разбере какво ми е. Нищо не ми е... след една година и 32 свалени килограма го разбрах. Впрочем и моите нива на инсулина не са много редовни, да не говорим че един от хормоните ми беше с 4 над допустимото Simple Smile Това което казваш е така до известна степен но познавам хора, които с медикаменти и хранителен режим успяха. Аз действам без медикаменти и продължавам да го правя. Все още не изглеждам като 'тъпа кифла" все още съм около 10-15 кг над нормата но не са 50 (както бяха)
Това е моята истина, не задължавам никого с нея, защото всеки случаи е строго индивидуален.
Можеш ли да споделиш как ги свали тези 32 килограма?  Simple Smile
Според мен най-голямата грешка на затлъстелите (и аз в това число) е, че пазим ДИЕТИ, а не хранителни режими... не ми се обяснява надълго и нашироко защо мисля така, но стоя твърдо зад думите си - пробвах десетки диети и не бяха успешни, а първият режим, който опитах засега върви перфектно.   bouquet

# 20
Ами да, нямам против, но бих предпочела да ти пиша на лични Simple Smile Не съм правила диети правих 90 дневната, но за мен това не е диета, а хранителен режим, които те учи как да се храниш правилно, да ядеш 3 пъти на ден, а не безразборно и да слушаш тялото си кога наистина си гладен и кога не. Порциите ми понякога са били доста големи - хранех се докато не се почувствам сита, но не преяла

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 21:39 от sanitkata

# 21
Аууууу,че напечено е тук. Викам някой е споделил нова диета ,а то....
Че си ръсят и обиди тук Simple Smile))

# 22
Аз пък съм напълно съгласна с Камиче! Напълно я разбирам. Не знам какво е пробвала и не е, като диети, но явно не е помогнало. Явно и тя като всички нас иска да види резултатите след първия ден и ако няма, се отчайва.. нормално, всеки иска бързи резултати  Laughing
За кифлите пък съм съгласна с две ръце и два крака  Joy Не стига, че се намират такива по 1,50м, тежат 45кг с напикани гащи, както се казва, качили 200гр и мрънкат, че са изяли 20гр повече шоколад. Брех.. те много надебелели. Ужас! Ще се пръсне! И въобще не разбират проблемите на тези, които имат да свалят 5кг (да не говорим за повече..). Просто не става, просто не е толкова лесно. Колкото и да спортуваш, а другите да си мислят, че си мързелив, колкото и да не ядеш вредни храни и да се ограничаваш, колкото и да ти говорят, че можеш и т.н... понякога не става. Гена ти е такъв, че си предразположен от една филийка да качиш половин кг на другия ден. Имам една позната (типичното кифленско тяло + това, че е миньонче), която яде по 5-6-7 филийки (бял) хляб на ядене, намазан я с маргарин, я с нещо друго... аз ако изям половин хляб на ядене .. не ме търсете после Laughing Така, че понякога нещата не се получават. И не заради това, че ТИ НЕ правиш нещо. А заради нагласата, заради това, че около теб има толкова много "прости" хора, които ти мрънкат постоянно, че то така не става, иначе не става, а става еди си как. При мен пък така не става, ако става при някой друг. При мен няма да стане, ако намаля газираното и тестеното - защото аз това и без това не го ям.
Заглавието на темата предполага, че в нея ще се пишат за различния начин на хранене на различните хора. Колко време си се хранил - дали е било диета за 12 дена, 1 месец - 2 - 3, година, или за цял живот (тоест продължаваш и ще продължаваш да се храниш така, защото е здравословно и на теб ти допада). Дали си  бил 70кг и си станал 50, за колко време, как. А не - намалих газираното, сладкото, тестеното, не закусвам, правя упражнения за стягане на кожата. Не скачайте веднага на хората, които са се изказали, че това не е вярно. Да, не е вярно. Да прескачаш закуската въобще не е здравословно. Но щом на нея и помага - ок. Нека.  
Както и да е, увлякох се малко Grinning

# 23
sanitkata, поздравления за постигнатото, това е огромен успех.   bouquet
Благодаря ти за споделения личен опит, от позицията на човек водещ такава борба и показващ, че е възможно.
Самата аз никога не съм се борила с толкова излишни килограми, но по една или друга причина съм достатъчно запозната с това кое как работи в човешкото тяло. Няма начин някой да спортува, да яде по примерно 1200 калории на ден и кантарът му да не помръдне. При някои по-бързо, при други по-бавно, но при всички работи.
Никой не казва, че е лесно. Да задържаш килограми също не е. На мен също "ми се лепи" лесно, но работя срещу това. Не ям когато и каквото ми се иска. Не пия нищо, освен вода, кафе и чай, не ям нищо с бяла захар, с бяло брашно, не ям ориз, много рядко картофи. Не ям никакви снаксове, чипсове, бисквитки, вафли, шоколади, полуфабрикати, колбаси, купешки хляб и т.н. - списъкът е доста дълъг.  Плодовете също доста ги ограничавам. За вечеря не ям въглехидрати и не се храня късно вечер. Пия по 2-3 литра вода на ден. Спортувам няколко пъти седмично с доста сериозни тренировки, въпреки че имам тежка травма на коляното. Ходя с километри пеш, асансьори и ескалатори не ползвам - качвам стълби до 10-15-ти етаж ежедневно - с торби, с багаж - няма значение. Нося си храна на работа, за да контролирам какво ям навън, а не в пристъп на глад да изям някоя мазна баница или пица на парче. Т.е. винаги преди това отделям време да си приготвя храна за деня.
Ето с тези усилия се преборвам за титлата "тъпа кифла". Така се храня от години, не за 1 месец преди морето.  Не смятам, че това е много по-малко от спазването на хранителен режим за редуциране на тегло. Понеже Камиче каза нещо от рода на, че е излишно да се открива топлата вода, бих искала да попитам, какво освен това е нужно, за да се загубят килограми? Питам най-сериозно, въпросът ми не е опит за провокация.
MeRiTo`, наистина има хора с бърз метаболизъм. Ние обаче, онези с нормалния или бавния, не можем да се мерим с тях.  Simple Smile Всеки трябва да си гледа в паничката. Може еди кой си да яде по 7 филии хляб, ама аз като знам, че ми се лепи, ям по 0.

Искам да помоля момичетата, пишещи в темата, които имат наднормено тегло и според тях има причина извън тях (ген, лошо хранене в детството, хормонален проблем и др) да споделят какво правят/са правили, за да се преборят с излишните килограми и каква според тях е тяхната лична причина за застой в теглото.

Междудругото, в тази тема се говори много обидно за слабите жени и жените с нормално тегло. Ако някой си беше позволил подобни груби епитети срещу дамите с излишни килограми, досега темата да е навъртяла 30 страници.  Peace

# 24
Народът си го е казал : "На чужд гръб и 100 тояги са малко"

Затова някак си не вярвам, че някой може да ми почне изречение с "Аз съм..", което хем е повелително, хем пожелателно, хем наклонително за шапката ми склонение.
Понеже засега не се отъждествявам абсолютно с друг индивид, а и едва ли някой психически стабилен го прави, мога спокойно да заявя, че съветите са такива, за да се изслушват, а не да се прилагат на собствен гръб. Щот това, че ти си мазохист и ти харесва да те пердашат с тояги, може пък да не се хареса на моята финна кожа.
Ergo препоръки от рода на "Това действа на 1000%" или "Що за воля имаш, че не искаш да си прережеш и притискаш сама вените" учтиво моля да си използвате за подпалки.
Някоя лековерна душица ще реши, че видиш ли ти, понеже "Аз съм отслабнала с фотосинтеза", "Аз съм свалила 100 кила с бой, сръбска музика и .....четене на книги", това ще подейства и на нея.
Много хора не си слушат тялото, а кифли, които проповядват спасение на души, в случая - тела. 

Ta, my point беше, че е важно да видиш сам за себе си кое, как и защо, а не да стискаш дзъби и се молиш да не изпоприпадаш по улиците, понеже за 10 дена си изяла 1 житце.

И за да завършва с друга поговорка : Festina lente.

Относно свинете, кифлите и другите прерийни животни, моля горепосоченото "кифла" да се разглежда като "малкоумна гъска" без значение от категорията килограми.

# 25
Moirae, би ли пояснила какво толкова те възмути? Не видях никой да е препоръчвал на някого някакъв хранителен режим или друг начин за загуба на тегло. Още по-малко крайни диети и фотосинтези.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 00:59 от Имате поща

# 26
Почти съм сигурна, че е кристално ясно какво съм имала предвид, но хайде още веднъж, за да е по-стегнато.

1. Това, че на теб действа, не означава, че на друг ще действа. Следователно не можеш да го съдиш от своята камбанария, че понеже при теб има резултати, а при него - не, той е мързелив, безволев и слабохарактерен.

*Пример: Много хора са свалили с 90 дневната, която си е предимно въглехидратна. Браво на тях, но това си е за тях. На мен не ми подейства. При мен върви ВМ НВД.

2. Това, че в днешно време всеки си мисли, че има ключа от палатката. Девойчето е намерило ключа за нейната палатка. Ключът за моята си е лично мой. Следователно е безкрайно неприятно да гледам как някой се опитва да ми отключи къщата с бургия.

1 и 2 отнеси към "Този метод наистина помага и има резултат."
* Да не говорим, че нейното не е метод, а проста логика... Но да не задълбавам, че пак ще го усложня и ще има "поясни"

3. Не смятам, че е полезно да се избягва закуската.
4. Не смятам, че трябва да се минава метър с "не спортувам усилено".

И като цяло не смятам, че една тема от рода на "Как аз отслабнах" е предназначена за помощ на някого, а по-скоро за "5 минути слава", понеже АЗ мога. И за да поясния - не си падам по егоцентризъм.

Надявам се, че този път бях малко по-ясна.

Bottom line : СЛУШАЙТЕ СИ ТЯЛОТО.

* Отговорът ми е съобразен с поста ти преди редакцията

# 27
Благодаря за отговора.  Peace

Редакцията на поста ми се състоеше в махане на излишна буква.

Темата стана силно враждебна, затова бих искала да поясня, преди да се изкажа. На никого не давам уклон в живота какво или колко да яде, още по-малко как да живее. Това обаче е форум. Всеки изказва мнение, според собствената си камбанария. Дали то се харесва или не, това не е проблем на пишещия.

Че началния умисъл на темата не е много дълбок, то е ясно.

Колкото до методите за загуба на тегло - естествено, че всеки трябва да си търси работещия за него. За един работи ВМ НВХ, за друг 90-дневната, за трети Дюкан. Всички тези режими имат своя научно обоснована логика, затова като цяло работят. При едни по-добре, при други по-зле, зависи от организма. Начини обаче има.  Peace Това, което мен ме накара да пиша в тази тема е, че няколко дами се изказаха, че едва ли не има хора, които не могат да отслабнат, каквото и да правят. Това е теза, с която аз не съм съгласна.

# 28
Няма за какво!  Peace

Радвам се, че се разбрахме и се вижда, че не сме от различни страни на барикадата.

Лично аз вече съм съгласна с това, което сега написа. Естествено със забележката, че хората, които твърдят, че при тях няма ефект, просто са се хванали на грешното хоро и не внимават в общата картинка на това, което лично на тях им трябва, а се водят чужд акъл.

# 29
Привет момичета! Hug

Докато не повярвате  в себе си ,че можете да отслабнете,няма как да свалите! Hug

Аз лично заповядах на мозъкът ми да заповяда на организма ми да отслабне!

за 6г.свалих 60кг.

Трябва да сваля още 10кг.Умишлено задържах тези килограми за да свикне организмът ми с тях!

sanitkata  Браво на теб, за свалените килограми!

Имате поща Подкремпям мнението ти за несъгласието на тезата! Simple Smile

Хубав ден дами! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт