Как аз отслабнах !!!

• 32 663
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Ако имате време, хвърлете поглед на тази статия. Лекарката коментира вредата от нередовното и еднообразно хранене: http://www.medicine.bg/novini/ne-yam-a-palneya-kakva-e-taynata

На мен тези дни ми попадна и статия за появата и развитието на кръвните групи и храненето. Аз съм В и установих, че се храня, както е написано там - с много млечни продукти, риба / без черупкови морски храни/ и т.н. Може би наистина има нещо вярно в това :  http://lubomirivanov.com/842/

Всеки организъм си е индивидуален. Аз не обичам да ям често месо и затова диети като Дюкан и Аткинсън просто не са за мен. Затова и си намерих режим, който ми допада и мога да спазвам дълго време.

# 121
  • Кьолн
Мила Ида,ще ти бъда много благодарна ако ми я изпратиш! И ще я спазвам много стриктно и ще ти пиша за резултата. Hug

# 122
Здравейте, да споделя и аз как отслабнах за 1 г. - 20 кг.
Спазвам всички пости. Отслабвам през пости. Винаги се старая да се храня свръх-здравословно. Пия различни български билки за отслабване. В момента взимам бъзак. След пости, ако ми се яде зверски месо, минавам на НВД за кратко, докато отшуми. Напоследък направих режима на Д-р Гайдурков и следвам неговите препоръки за хранене, малко или много. Между постите се храня много здравословно и целта ми е да задържа постигнантото, а не да свалям. Така, предполагам, метаболизмът ми се стабилизира. Не ям сладко, освен пресни плодове. Старая се да се движа и ходя много. От една година ползвам само най-удобните модели обувки на марка Ессо. Стремя се да се разхождам по паркове и на природа, да съм на слънце. Сега през лятото ходя по екскурзии. Ям само хляб Местемахер или домашен хляб от равни части овесени и житни трици. Старая се плодовете и зеленчуците да бъдат основната част от храната ми.

# 123
  • София
Мила Ида,ще ти бъда много благодарна ако ми я изпратиш! И ще я спазвам много стриктно и ще ти пиша за резултата. Hug
Изпратих  Hug

# 124
  • Sofia
Адриана71,какъв е този бъзак,от къде си го набавяш и за какво помага

# 125
Адриана71,какъв е този бъзак,от къде си го набавяш и за какво помага
Плод на тревистия бъз. Продава се в билковите аптеки. Помага за отслабване, рак и др.

# 126
Адриана, за първи път през живота си правих Петровия пост тази година. Имам познати, които постят и качват по време на пости. Не знам за тях, но аз смъкнах един много труден килограм. Труден в смисъл, че се боря за него от доста време. Забелязах, че след поста хич не се сещам за месо. И ми е много добре така  Peace

# 127
Адриана, за първи път през живота си правих Петровия пост тази година. Имам познати, които постят и качват по време на пости. Не знам за тях, но аз смъкнах един много труден килограм. Труден в смисъл, че се боря за него от доста време. Забелязах, че след поста хич не се сещам за месо. И ми е много добре така  Peace
Аз също дебелеех през пости, докато не започнах да се храня здравословно. През Петровите пости свалих 4 кг. с режима на Д-р Гайдурков. Ако постим със солети, бисквити, баклави и други благинки, няма как да отслабнем, нали?  Laughing

# 128
Извинете за лаишкия въпрос, но пълен пост ли правихте - в смисъл без никакви животински продукти или само без месо?

Аз отдавна обмислям да опитам да направя едни пости, ама нещо все не се решавам. Имам чувството, че намаления протеинов прием - само на растителен протеин - ще се отрази зле на мускулната маса. Т.е. опасявам се да не се отпусне тялото ми.

Ако някой има наблюдения върху себе си по този повод, ще съм благодарна да сподели впечатления.  Peace

# 129
Адриана, да ти кажа, филийка хляб съм си хапвала на обяд, че то просто не ми дава сили. Примерно едно постно зеле като направя някак си не ме крепи. Защото съм и доста активен човек. А, да, и един път си направих нещо като калцоне с плънка от лук. Но се наблюдавам от началото на годината и с риск да бъда линчувана, качвам от белтъчини  Rolling Eyes

Имате поща, пълния го правих аз. По време на Петровия пост може да се яде и риба, но така и не стигнах до нея. Карах предимно на зеленчукови супи, боб, всичко с тиквички и без животински продукти. Следващите пости са Богородичните, те са, ако не се лъжа, 2 седмици, така че нищо не пречи да пробваш. Мисля, че и те са леки и се позволява мазнина. Доколкото знам коледния и Великия пост не разрешават мазнина. Поне по Православния календар, ние си нямаме толкова много пости Simple Smile

# 130
  • Варна
[ През Петровите пости свалих 4 кг. с режима на Д-р Гайдурков.
Адриана, имам няколко въпроса, ще се радвам, ако имаш време да отговориш.

Доколкото знам, д-р Гайдурков също лекува с гладолечение. Неговият метод по - различен ли е от този на д-р Емилова и на Лидия Ковачева? Как прилагаш метода му в домашна обстановка - сама ли си правиш програмата по книгите му или си била при него на консултация?

# 131
  • Кьолн
Като говорите за постите,веднъж тук където живея в църквата беше дошъл един професор по теология и ни изнесе лекция. Та той каза ,че ако младите хора знаеха ,че най-добрата диета са постите,нямало да има анорексии и други такива болести. Но аз като постя и наблягам много на филииките намазани с нещо постно и доста качвам.

# 132
Като говорите за постите,веднъж тук където живея в църквата беше дошъл един професор по теология и ни изнесе лекция. Та той каза ,че ако младите хора знаеха ,че най-добрата диета са постите,нямало да има анорексии и други такива болести. Но аз като постя и наблягам много на филииките намазани с нещо постно и доста качвам.
От голямо значение е какъв е самият хляб. Както споменах, ползвам само Местемахер или такъв от равни части овесени и пшенични трици.
Освен това гледам да спазвам строг пост без олио, т.е. със сурови ядки, тахан, конопено мляко, авокадо, ленено семе, като източници на мазнини.
Правя си повече зеленчукови манджички - вместо олио - тахан. Също салатата я правя с тахан. Не е необходимо да се яде само хляб през пости, а и не е добре за корема. Може и кафяв ориз, пълнозърнести спагети...
Според мен трябва да се стремим да ядем храни каквито е имало когато са измислили постите. Определено не е имало захар, рафинирано брашно, хидрогенирани мазнини и други постижения  Mr. Green на криво разбраната цивилизация.

[ През Петровите пости свалих 4 кг. с режима на Д-р Гайдурков.
Адриана, имам няколко въпроса, ще се радвам, ако имаш време да отговориш.

Доколкото знам, д-р Гайдурков също лекува с гладолечение. Неговият метод по - различен ли е от този на д-р Емилова и на Лидия Ковачева? Как прилагаш метода му в домашна обстановка - сама ли си правиш програмата по книгите му или си била при него на консултация?
Най-добре прочети сама темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=662864.0
Всичко сама си правих, не по книгите а по информация в Интернет.

Адриана, да ти кажа, филийка хляб съм си хапвала на обяд, че то просто не ми дава сили. Примерно едно постно зеле като направя някак си не ме крепи. Защото съм и доста активен човек. А, да, и един път си направих нещо като калцоне с плънка от лук. Но се наблюдавам от началото на годината и с риск да бъда линчувана, качвам от белтъчини  Rolling Eyes
Значи можеш да ядеш повече бобови: тофу, сушен грах, леща боб, отделно и ядките са важни, колкото се може по-разнообразни. Те дават сила. По принцип постенето е нещо, което организмът научава да прави с времето. Колкото повече години минават, толкова по-леко става. Ако не си отраснала в постещо семейство е нормално да имаш няколко години адаптационен период. Елдата също има повече белтъчини, пълнозърнестата ръж и т.н. Ако постиш без източници на белтъчини, няма да имаш сила. На мен ми дава сила също да ям повече сурови зеленчуци. Гъбите също ми действат засищащо и подсилващо през пости.

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 13:40 от Adriana71

# 133
Извинете за лаишкия въпрос, но пълен пост ли правихте - в смисъл без никакви животински продукти или само без месо?

Аз отдавна обмислям да опитам да направя едни пости, ама нещо все не се решавам. Имам чувството, че намаления протеинов прием - само на растителен протеин - ще се отрази зле на мускулната маса. Т.е. опасявам се да не се отпусне тялото ми.

Ако някой има наблюдения върху себе си по този повод, ще съм благодарна да сподели впечатления.  Peace
Аз правя доста строг пост. Но през Петровите и Коледните пости се разрешава риба през повечето време. Както споменах по-горе, с постите се свиква постепенно. Необходим е прием на пълнозърнести храни, бобови и ядки, за да се получи по-пълен протеинов прием. Конопът, например, съдържа всички 10 есенциални аминокиселини + омега 3. Хубавото на постите е, че не са вечни, през останалото време можем да включваме всички видове храни.

# 134
Адриана, ние сме католици и ги нямаме тези пости- при нас само сряда и петък без месо и Великия пост като православните. Сега постих с приятеля ми, той е православен.

Иначе ядох тофу, за първи път си купих и не знаех, че е гадно без нищо. И не повторих. Готвих боб, леща, много тиквички, експериментирах. Много съм доволна и мисля да повторя, сега на Богородичния.

Общи условия

Активация на акаунт