Орхидея - тема 8

• 116 945
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Веднъж седмично, и много ми харесва защото не оставя бели петна. И веднъж на 2 седмици ги пръскам с листен тор

# 631
може да купя и аз, щом казваш ,че е хубав  Flutter
сега нямам търпение да видя какво е това,което ще излиза измежду листата на едната орхидейка  Praynig

# 632
Аз знам,че не е хубаво да се слага от този гланц,понеже листата не можели да "дишат"  Peace

# 633
  • София
В природата  КОГАТО ОРХИТО Е върху дървото няма кой да я тори....

С това не съм съгласна! При всеки повей на вятъра, при всеки дъжд или залепена коричка, върху корените попадат микроорганизми и вещества, които хранят орхидеята. При условие, че нашите са в едни и същи кори години наред, че ги поливаме с пречистена, дори хлорирана вода, няма от къде да си я набавят тази храна, освен ако ние не им я предоставим. Точно защото процесите са бавни и усвояването е бавно, не е необходимо да става често, но изобщо да не се тори - не става.

Хареса ми идеята на t_tabakova за поливане с вода от аквариума. Вътре има всякаква "храна". Тогава наистина може да се пропусне торенето.

Иначе за розово-лилавата орхидея - възхитена съм! При мен колкото и разклонения да има, цветовете са само на новите части и цветоносите стоят като проскубани. Явно у вас има идеални условия за отглеждане на фаленопсиси. Може би и морският въздух помага.  Wink

# 634
# 635
  • Gone with the wind
С гланца на компо (гланц, гланц, колко пА да е гланц) аз действам по следния начин - пръскам върху тампонче и с него почиствам листата. Правя го заради уреята, която е доста в него - полезна е за листата, но не и за корените

# 636

това с орхата много ми харесва,но дали и е добре в тази метална ''конструкция'' Crazy

# 637
Силви едва ли, то не може и да се кисне ... просто ми се видя забавно  Simple Smile

# 638
  • Бургас На пресечката за Рая
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetМоите разсъждения са , че повечето аквариуми с малки изключения са пълни с вода от водопровода чиито води са подземни и изворни, и са пълни с минерали. Това, че се излива от тръбопровод не означава, че са като дестилат...

Представете си ако на вас започнат да ви дават допълнително нитрати, всяка седмица в количества колкото са в аквариумната вода....какво ще стане с организма ви. Черния дроб ще е тотално разрушен.
Подземните води са предимно дъждовни просмукани през земните пластове ....

Напълно достатъчни за едно растение , било и то орхидея .
През корите на орхитата се просмукват още минерали и това не става чрез отмиване на веднъж все едно отмиваш камък а постепенно....Пресявам през 3 години но ако е нужно....Съжалявам , че са притиснати в саксия , но нямам възможност да им създам в домашните ми условия , условия като в природата...на пример такива ...
 Hug Hug Hug
Имаме аквариум у дома но водата му ползвам само веднъж на 3-4 месеца горе долу само  за другите ми цветя, защото има много акита-нитрати  ... Thinking Thinking Thinking Thinking

А твърдоста на водата от канализацията не е толкова пагубна за растенията , те не са пералня в която се отлага котления камък. Та ние я пием!!!
Това са моите разсъждения обосновани на база теория и резултата е на лице.
Вярно , че са на много години орхитата , но са свежи и не екпериментирам никога!!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 639
  • Пловдив
За аквариумната вода искам да се изкажа- поливам цветята с нея може би през поливане, защото китки много, не стига водата.С нищо не торя. Но е факт, че от както я ползвам всички цветя са във видимо по-добро състояние. Няма да споря, ето в този форум са дадени и линкове към други подобни теми, който се интересува да прочете.
http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=25&t=9879

# 640
  • Пловдив
В Бриколажа има намаление на орхидея за 8.99лв, току що разглеждах брошурата.

# 641
присъединявам се към темата, от снощи имам прекрасна орхидея, за която нямам идея как да се грижа  ooooh! дано не го уморя горкото цвете, хич не ме бива в тази област, даже не знам къде да го оставя и кога да го полея Sad
отивам да чета  smile3529

# 642
  • София
   Момичета имате ли отзиви за орхидея ТАССА, много ми харесва.

# 643
  • Там, където ме обичат
   Момичета имате ли отзиви за орхидея ТАССА, много ми харесва.
Ей сега я погледнах, много космата ми изглежда.  Mr. Green Peace

# 644
Аз по едно време исках много да си намеря tacca , но намерих само семена. Не посмях да ги взема защото трябвало да са пресни (до 10 дни) за да се хванат. Но в другия форум ми казаха, че това всъщност не е орхидея. Иначе е много красива, има черна и бяла.

Общи условия

Активация на акаунт