Болнични пижами, кръвно и скъсени шийки, няма да се даваме, АВГУСТ ще сме олимпийки

• 33 470
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
С една дума много майки може да са имали ГД и да не са се изследвали и пак са си родили живи и здрави деца  Mr. Green Белверде, ми знам ли и аз .. аз до момента съм качила 6.5 кг., бебето както казах дали има още и кило, за ралика от другите, които гледам са по 1.5 минимум  Mr. Green но както казахме вече може всичко да ти е наред и пак да го имаш този ГД  ooooh! искам като ида на преглед да се консултирам с лекарката, тя ми беше казала, че е добре да го направя, но не е задължително  Crazy А това за кг.. предлагам да спрем да пишем на кой колко му тежи бебето, че вече се шашнах тотално.. такава разлика има  Mr. Green

# 76
О, пости ми всичко, любима!  Hug Mr. Green

Едно Р си забравила след П-то  Joy Mr. Green Joy

"Съжалявам за гестационния диабет… за щастие обичайно преминава след раждането и всичко след това е наред. Разумно е обаче да се посъветваш с ендокринолог и да продължиш да спазваш диетата и след раждането, тъй като е установено, че жените с гестационен диабет много често развиват диабет втори тип в по-късна възраст. Това обаче може да се забави или дори напълно да се предотврати с промяна в начина на хранене (намаляване на животинските храни до макс 5-10% от общия хранителен внос, намаляване на мазнините до около 5% от цялостния енергиен внос, пълнозърнести храни, без “бързи” въглехидрати и бяло брашно – т.е. храненето да почива основно на растителни храни и да е с ниско съдържание на мазнини и лесни въглехидрати) и е добре да вземеш мерки за цялостна реорганизация на храненето при теб в дългосрочен план.

Не се очаква гестационният диабет да има някакво отражение върху способността ти да кърмиш. Има обаче няколко неща, които е хубаво да имаш предвид.

На първо място – бебето ще бъде следено много внимателно след раждането за развитието на хипогликемия (ниска кръвна захар) и може да се наложи да му бъде дадено мляко или глюкоза в някой момент в първите часове. Често бебетата на майки с диабет изискват наблюдение и понякога престой в интензивното за известно време, за да бъдат следени отблизо нещата. Ако бебето може да бъде сложено на гърда още в първия час след раждането, това много ще помогне да се задържи стабилна кръвната захар.

След това е жизнено важно да се кърми много често (да не се оставя да спи повече от 3 ч) и да се подсигури, че то не само е на гърдата, но и активно поема млякото, което имаш – по този начин не би трябвало да има други проблеми. Затова е нужно да искаш консултация с консултантката по кърмене в болницата колкото е възможно по-скоро след раждането, за да се постави добра основа.

При теб кърменето ще има отражение върху диабета , защото ще намали рязко нуждите от инсулин и ще трябва да се следи кръвната захар и да се напасват внимателно дозите до спиране на инсулина. Понякога – макар и рядко – може да има малко забавяне на слизането на кърмата. Ако искаш да действаш профилактично срещу такава възможност, може да е разумно да започнеш изцеждане след всяко кърмене в първите дни до слизането на млякото, за да има допълнителна стимулация и процесът да се завърти по-бързо".

# 77
  • Обетованата земя
Хвърлихте ме в размисъл, следващият път ще говоря с моя док.  Thinking Това обременяване не е ли вредно за бебето, така изкуствено да си натоваря организма със захар, иначе не ми коства нищо да си го направя за успокоение?  Thinking И освен жълтеницата, има ли друг риск за бебето-откъм развитие имам предвид (умствено и физическо)?
Блонди, не се смей за изяденото зърно, така си беше.  Tired Но израстна пак.  Laughing

# 78
  • By the sea
Цоп и аз тука! Mr. Green
Блонди, чудно заглавие! Знаех си, че в теб се крие поет, ама сега си призна поне:D
Новембърчето, доколкото разбрах ОК си вече Hug
Би_би, кураж, ще се справиш и с този досаден ГД, следвай си диетката и всичко ще е наред Hug
Ей тука намерих едни нощнички на доста прилични цени, струва ми се
http://bstyle.bg/bg/category.php?id=19
Линийката доскоро мислех, че няма да ми се появи, а ще си остана да си отглеждам само петте черни косъма около пъпа, но преди седмица-две я забелязах. Не е силно изразена, бледичка е, ама затова пък от гърдите до долу я има. Абе по-добре линийка, отколкото досадни  стрийки примерно. Мен си ме радва някакси Mr. Green Мисля гордо да си я пъча на плажа, хехе Sunglasses Ареолите са ми супер смешни като се погледна, имам и доста петънца като лунички около тях Grinning
И като казах плаж, мамите, които мислят да ходят или вече са ходили, с какъв бански?? newsm78 Разглеждах онзи ден едни т.нар. танкини, чудя се необходимо ли е да си взимам такова нещо, или някакво потниче ще свърши работа? В същото време не ми се ще да се увивам като мумия, а и като знам колко бански си накупих миналото лято, хммм newsm78

Някой питаше за 4Д във Варна. Аз обмислям другата седмица да ходя, но ще изчакам мъжо да се обади на един познат доктор да препоръча добър специалист. Като се замисля, тогава ще съм в 32 г.с. някъде, няма да ми късно за третата ФМ, нали?

Бебката тия дни е много напориста и рита ли рита Blush Вече напипвам крайничета през корема Crazy То по-скоро си е само разтягане и опъване най-вече, понякога си е дори малко болезнено, ама е толкова мазохистично-хубаво Mr. Green Heart Eyes Иначе резултата от кантара сутринта беше +11 кг...

Нещо не мога да се оправя с постването на снимка от компа, а исках да ви покажа първата ми покупчица за беба:roll:

Моля някой да ме "светне" за ФБ Hug

# 79
  • София
Записче и от мен  Hug
Момичета кога успяхте да изпишете 5 страници  Joy
Аз днес пак бях на зъболекар и хубавата новина е,че в петък ми слагат пломба и повече няма да ме мъчат.За награда на мен и бебка днес бях на пазар,макар и скромен  Embarassed На себе си взех 2 панталона къси,че вече нищо не ми ставаше и си взех и нощница за болницата.На малката взех ето тези неща
Скрит текст:

# 80
Хвърлихте ме в размисъл, следващият път ще говоря с моя док.  Thinking Това обременяване не е ли вредно за бебето, така изкуствено да си натоваря организма със захар, иначе не ми коства нищо да си го направя за успокоение?  Thinking И освен жълтеницата, има ли друг риск за бебето-откъм развитие имам предвид (умствено и физическо)?

Диди, не го мисли, едва ли има проблем, все пак не се среща под път и над път  Hug
Обременяването не е вредно изобщо. Толкова вредно, колкото да изядеш две вафли Мура  Mr. Green
Рикс крие, не знам доказано или само догадки, за евентуален диабет и при бебето след раждането, било то веднага или след време, ако не се контролира.

Тайра, честити покупки. Аз после ще покажа какво гащеризонче имам за след раждането (че хич не съм фен на розовкото за момиченцата и голям зор с различни цветове  Tired) Интересното е, че съм го взела преди има-няма 4 години, нищо, че тогава не исках второ  hahaha Може да снимам и дрешките, и аз като Бюти, ама то тия с второ не се броим, че много наследени има  Mr. Green
Бях снимала така на Криско яденето, като започнах захранването, запасяване като за война  Laughing

Скрит текст:

# 81
Лелеее  Crazy не ща да се замислям като знам, че тук на Хип пюренцата са две плюнки и струват по 2-3 лв  Mr. Green

# 82
  • Пловдив
Аз предлагам всички да минем солидарно на диетата на Блонди и да не го мислим тоя диабет има ли го или не Mr. Green-хем няма да качваме накрая много Heart Eyes
Еми радвам се,че сте по-добре.Аз не разбрах кога ни поникнаха зъбките,дано и при второто е така Blush.Средно малката си спеше по 12 часа без прекъсване,не мога да се оплача изобщо.

# 83
Лелеее  Crazy не ща да се замислям като знам, че тук на Хип пюренцата са две плюнки и струват по 2-3 лв  Mr. Green

Ще готвиш!  hahaha    chef  Има и бебешка кухня.  Simple Smile

Белверде - нямам идея. Докторите си коментираха за някакъв ръб на плацентата, който бил близо до шийката.

# 84
  • Пловдив
Лелеее  Crazy не ща да се замислям като знам, че тук на Хип пюренцата са две плюнки и струват по 2-3 лв  Mr. Green

Ще готвиш!  hahaha  chef  Има и бебешка кухня.  Simple Smile

Ама тя почва след 10 месец на бебето hahaha.Аз също готвих,на кухня не съм била,но от 6 месец като захраних 4-5 изкарахме на пюренца-средно около 120-140 лева давахме на месец,като говоря само за 2 заместени хранения.

# 85
Дбс, а то това е ясно и без да ми го казваш  Mr. Green а бебешката кухня ще я пропусна  Naughty Mr. Green аз отивам на лекция със съседката, някаква хомеопатичка щяла да говори  Mr. Green хубав мрачен следобед  Mr. Green Hug

# 86
Сладурани,
 Едвам успявам да наваксам, очите ми станаха ейййй такива  #Shocked
И бременността ми мозъче се шашна.  newsm78

Блонди е направила огромнооооо запасяване - леле мале .. каква война, ако е бил много ящен, те разбирам  Mr. Green

Връщам се да чета  и искам да споделя с вас интересна темичка за раждането. При мен започна силно да ме вълнува и самата подготовка ми се струва много важна.  Wink

http://-spam070-/2012/03/15/%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b3%d0%be%d1%82 … 0%b0%d0%bd%d0%b5/

Целувам Ви момичета  Hug Hug Hug

# 87
  • Пловдив
Благодаря на всички за хубавите пожелания. Нямам търпение да стане 5 часа.
Апък да ви разкажа за моя хемоглобин. От един месец пия желязо, че от 110 почна да спада все по надолу. Пия си аз смотаното желязо и като вчера отивам да си правя нови изследвания и хемоглобина ми моля ви се 101. Направо  #Crazy Днеска отивам в друга лаборатория и си пускам нови изследвания и хемоглобина ми го дава 113. Ха ся кажете на кой да вярвам. newsm78 Явно трябва на три места да си правим изследвания и после да взимаме средно аритметично.  #2gunfire

Относно урината и аз успявах да взема проба с онези колектори. Вярно, че повечето излизаше отвън, но все имаше и вътре за изследването. А вече много обичаме да пишкаме в чашка и нямаме такива проблеми.

bi_bi Успех с начинанието, но ще се справиш то е ясно.  Hug

Блонди ти си голям герой. Радвам се, че бебка е добре. Сега като ти кажат и добрите новини от ЯМР и ще си 6 номер. Ние толкова много положителна енергия ти изпращаме, че няма как да не е наред всичко.  Hug

beauty_ И на мен ми е все топло. По принцип винаги спя завита, няма лете няма зима, но сега съм все отвита и климатика пускам даже. Снощи тъкмо се кефих на студа от него и като чух едно шуууур. И от вътрешното тяло протече вода и трябваше да го спра. Сега мъжо трябва да го оправи, че многоооо ми е жега.

babyAty Мерси за обяснението. Аз разбрах къде е и ще го посетя. Даже бая пъти съм го заглеждала, но като не ми е удобно за спиране с колата и само витрината съм гледала.

emi_v Простено ти е за фермана  Laughing Важното е че си излезнала от кофтито настроение и ти се пише.  Hug

Познато ми е запасяването с пюрета. Бях си разчистила един шкаф и вътре ги подреждах по дни как да ги ядем. Голямо мъкнене падаше и все нещо имаше да се взима. Бюти пюренца ще си взимаме от борсата в кичука, там са най-евтини.   Whistling

Аз отивам на преглед. Утре ще ви пиша как е минало, че от тези дъждове нямаме интернет апък и за капак компютъра се прецака и мога само от телефона да ви следя, а и той взима дава.  Hug на всички

# 88
  • До морето
Офффф, вкарахте ме в размисъл с този ГД  Confused Аз още Блонди като каза, че има и че при тях е задължително изследването, питах моя доктор по ЗК и той каза, че нямало нужда, защото изследванията ми били добре. А вие сега казвате, че тези изследвания не били показателни  newsm78 Снощи пък всички казахте, че бебокът ми е голям и вече взех да се притеснявам  Confused Къде мога да си пусна такова изследване, във всяка лаборатория ли става (там където досега съм си правила изследванията) или първо трябва да ида на ендокринолог?
Блонди, кажи какво мислиш по въпроса?

# 89
Би_би благодаря че не си ме забравила, да аз минах направо на инсулин при това и от двата вида, бода се по 4 пъти на ден  Weary ама няма как. Ще изтърпим още малко, само че на мен лекарите ми казват че няма да ме дочакат до термин а ще планираме секциото за по-рано, но все пак като ида след седмица при лекаря при когото смятам да раждам ще разбера. И не се шашкайте толкова с ГД и тем подобни болести, нали знаете че отрицателните мисли влияят лошо и върху бебоците. За това повече усмивки и +++++++ мисли newsm10.

Общи условия

Активация на акаунт