Отговори
# 30
При нас,в Хасково,таксата е 10лв/за общината/ и 45 лв за градината,тоест 55 лв.
Аз отдавна знаех,че се събират пари от родителите,но мислех,че са единствено за по-големи покупки,нещо по обзавеждането.....
Да си знам поне на родителската среща да нося подобаваща сума пари и да не се оцъкля като кажат,че трябва да си купуваме тоалетната хартия.

# 31
  • София
Елена Ди, понеже имам голям допир с Видин - там в някои градини родителите носят и спалните комплекти. Всеки петък взимат мръсните и носят чистите. Навсякъде е различно, не знаеш с какво ще те сюрпризират. Ти нямаш ли някоя позната майка от градината, която ще посещава детето ти, че да разпиташ за привичките там? Аз поне от рано бях запозната с нещата, които ни очакват, тъй като детето на моя близка приятелка също ходи в нашата градина, но е една група напред.

# 32
Имам приятелка,да.
Но не съм разпитвала,защото не съм предполагала,че е за хигиенни консумативи,пък и не му отдавам толкова голямо значение.
Колкото трябва и за каквото трябва ,ще плащам.Важното е детето ми да се чувства комфортно,както и ти каза,то ще живее 5 дни в седмицата там.

# 33
  • у дома
Ако не си, някога отчет за изхарчените пари виждала ли си? някога някой теб питал ли те е, за какво да харчат парите? Защото за 5 години в детска градина аз такова нещо не съм виждала...
Ама, учителите събират ли пари?  Rolling Eyes В нашата ДГ, /Бургас е това/ учителите въобще нямат право да искат пари за нищо. Ние ,така да се каже "се натискаме", защото децата няма да имат с какво да си избършат дупето  ooooh! Две майки събираха парите, и на всяка родителска среща излиза едната и предоставя отчет с касови бележки, колко пари са изразходвани и за какво. Както се взима и решение, какво да се прави с останалата част от парите. За 4 години в ДГ не се е случвало някой родител да се направи на разсеян. 

# 34
  • София
Ако не си, някога отчет за изхарчените пари виждала ли си? някога някой теб питал ли те е, за какво да харчат парите? Защото за 5 години в детска градина аз такова нещо не съм виждала...
Ама, учителите събират ли пари?  Rolling Eyes В нашата ДГ, /Бургас е това/ учителите въобще нямат право да искат пари за нищо. Ние ,така да се каже "се натискаме", защото децата няма да имат с какво да си избършат дупето  ooooh! Две майки събираха парите, и на всяка родителска среща излиза едната и предоставя отчет с касови бележки, колко пари са изразходвани и за какво. Както се взима и решение, какво да се прави с останалата част от парите. За 4 години в ДГ не се е случвало някой родител да се направи на разсеян. 
в групата на сина ми учителите събираха парите, уж да подпомогнат актива, в групата на щерката парите ги събира касиера - учителките не се съгласяват дори да вземат, за да ги предадат на касиера  Peace

# 35
  • София
Учителките нямат право да ги пипнат даже парите. В градината не се занимавах особено, давах там каквото искат и толкова, в училищна възраст се включих по-активно в този процес, но винаги е имало отчет с касови бележки и сметки. За това трябва да се настоява, ако не се случва  Peace

# 36
Децата не се издържат с 2,5 лв. на ден в градината, в голяма грешка сте. Освен това, градините на делегиран бюджет си получават издръжката за записани деца, не за посещаващи деца, отчита се и броят на персонала в изчисляването. Така че престанете с тези 2,5 лева на ден, защото не са толкова.

# 37
ku[d]ku[d]yaka, а колко са реално?

# 38
# 39
Благодаря за линка, но не ми е възможно да определя по общата сума колко пари реално се харчат за един ден за едно дете.

# 40
От втория и третия линк можеш да добиеш горе-долу представа

# 41
Излиза по 3.18 лева на дете до 5 години за 2012 година.
Ако детето е в ПГ, то сумата е 2.37 лева за 2012 година.
Не зная дали сметките ми са ок обаче, но явно, че са приблизителни.

# 42
По моите сметки не е толкова, освен това това е на брой записани деца

# 43
Да, то беше и описано в един от линковете.

# 44
Дните не са 365, нали го отчиташ? Има държавна и местна отговорност, има резерв и допълнителни средства. Като сложиш и това, че средната посещаемост е около 20 деца при записани по 35 в група и можеш да се направиш груба сметка колко е реалната издръжка.

Общи условия

Активация на акаунт