С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 097
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Мойта мн обича да нахлува в личното физическо пространство на хората. А, бе хич не е чувала, че в цивилизацията се спазва дистанция м/у хората поне 50 см. Отивам нагримирана, с крем, с фон дьо тен, с руж, червило както си му е реда и тя тръгва с/у мен с отворени ръце да ме погалила. Аз не смея да си пипам лицето, тя да ме омаже хубаво.
Оня ден като ходих, бях с една къса пола и както си стоях хоп по крака хубаво си плъзна ръката и ми вика- "ааа, помислих че си с чорапи в тая жега, ама ти мн хубав тен си хванала". Е, ми хубо ама питаш ли да ми е приятно да ме пипаш.
Мъжът ми и той от същото се оплака. Работи си нещо, хем бърза да свърши с техния ремонт и тя хоп, я по гърба му удари една ръка, я по бузата. Лошо няма като те види да те прегърне, да те целуне за добре дошъл, ама това нейното е обсебващо през цялото време все върху тебе. И всеки път й правя забележки и тя всеки път едно и също- "извинявай, забравих, че ти не обичаш да те пипам, ама аз щото ти се радвам".  ooooh!
И говори, говори че не спира, ама лошо да ти стане. Пита, пита, хич не се усеща, че на тебе може да не ти се говори или не искаш да й отговориш. Не се съобразява, че човека работи. И като й направиш забележка започва да й прилошава.

# 691
  • София
Мойта мн обича да нахлува в личното физическо пространство на хората. А, бе хич не е чувала, че в цивилизацията се спазва дистанция м/у хората поне 50 см. Отивам нагримирана, с крем, с фон дьо тен, с руж, червило както си му е реда и тя тръгва с/у мен с отворени ръце да ме погалила. Аз не смея да си пипам лицето, тя да ме омаже хубаво.
Оня ден като ходих, бях с една къса пола и както си стоях хоп по крака хубаво си плъзна ръката и ми вика- "ааа, помислих че си с чорапи в тая жега, ама ти мн хубав тен си хванала". Е, ми хубо ама питаш ли да ми е приятно да ме пипаш.
Мъжът ми и той от същото се оплака. Работи си нещо, хем бърза да свърши с техния ремонт и тя хоп, я по гърба му удари една ръка, я по бузата. Лошо няма като те види да те прегърне, да те целуне за добре дошъл, ама това нейното е обсебващо през цялото време все върху тебе. И всеки път й правя забележки и тя всеки път едно и също- "извинявай, забравих, че ти не обичаш да те пипам, ама аз щото ти се радвам".  ooooh!
И говори, говори че не спира, ама лошо да ти стане. Пита, пита, хич не се усеща, че на тебе може да не ти се говори или не искаш да й отговориш. Не се съобразява, че човека работи. И като й направиш забележка започва да й прилошава.
Ели, не разбрах имате ли дечица?
Извинявай, ама докосването е част от близостта между хората. Аз прегръщам, целувам, докосвам моите близки. Да поставя длан на крак, рамо или да помилвам нечия главица си е в реда на нещата. Пак подчертавам - близки. Децата горките... Laughing
Сервилност, кимане с глава и ръкостискане ми е непонятно отношение в семейството.

# 692
аз съм се зарекла, че повече не се ядосвам за глупости. Хора всякакви.
И аз я дразня с нещо моята свеки.
Право куме в очи е най- добре.
Сега сме на село, при свекито на моето свеки- ау, мани.
Възрастна баба е, гледам аз да сготвя, да пренеса, да подредя. А тя все през ръцете ми. викам си сигурно я дразня, пък питах- дай аз да сготвя, да си починеш малко, тя- добре. И пак през ръцете ми.
Здраве да е.

# 693
Моя въпрос не знам дали е много за тука, ама понеже свекито непрекъснато натяква я на мен, я на мъжо, че детето на 1година и половина защо не можел да казва чао с ръчичката, да дава целувка и да показва на колко години е. Също така и защо не искал някой да го води за ръка или да стои на едно място и някой да му чете приказка.
Та въпроса ми е, трябва ли да се притеснявам че тези неща още не може да ги прави, не е ли малък още? newsm78 поне за приказките

# 694
  • София
~Elg~, аз пък никога доброволно не бих си причинила да се забия в някакво село и то при възрастна жена, която не ми е никаква.
Но като се замисля, много обичам свекървата на свекърва ми - тоест бабата на мъжа ми. Имам си я за моя баба... Като цяло ненавиждам селата и не мога да стоя и 1 ден на такова място.

maminka_yoan, рано ти е за притеснения.  Peace Моята щерка до 2 годинки почти нищо не знаеше. На две годинки и два месеца вече правеше изречения. 

# 695
  • В царството на мечтите
Моя въпрос не знам дали е много за тука, ама понеже свекито непрекъснато натяква я на мен, я на мъжо, че детето на 1година и половина защо не можел да казва чао с ръчичката, да дава целувка и да показва на колко години е. Също така и защо не искал някой да го води за ръка или да стои на едно място и някой да му чете приказка.
Та въпроса ми е, трябва ли да се притеснявам че тези неща още не може да ги прави, не е ли малък още? newsm78 поне за приказките
според мен не трябва да се притесняваш за нищо. За приказки е малко, а за другото може да не иска го прави нарочно. Поне моята си казва чао на които си иска пък годините ги показваше покрай рождения ден и спря 

# 696
  • София

И моят син не може- само веднъж го видях да маха за чао вече не помня на кого. Който прави забележка да се наеме да го научи. А това за приказките не става ли по-късно? Освен да го завържеш на някой стол и да четеш  Twisted Evil Close.

# 697
  • София
За приказки е много рано да седне и да седи, докато му четат. Но на година и половина обичайно може да показва по книжка с картинки "къде е зайчето, къде е котето, как прави котето", както и е добре да може да показва с пръстче на колко годинки е. Това за казването на чао и даването на целувка не може да се каже, че е фатално, ако се разглежда само по себе си, зависи дали детето прави други неща, но повечето деца го правят, което показва, че могат да изпълняват задачи. То при тях е малко като дресировката при кученцата - като му кажеш чао, то да се сети да помаха с ръчичка или да даде целувка. Има цял набор от такива "номера" като "къде е лампата; колко голям ще пораснеш, дай целувка" и др.

Мисля, че не е много добре така да скачате срещу бабите, макар да разбирам, че го приемате като лична критика към вас самите колко лошо се справяте като майки, но донякъде те имат право. Повечето деца на определена възраст правят сходни неща - някои деца се учат само чрез подражание, други са нарочно научени, но като някое дете не прави нещо, което се смята за нормално в нашата култура, и предизвиква изненада най-малкото. А не е зле и бабите да учат децата на разни неща.

# 698
Защо не го научи. Аз моята внучка съм я погнала, вече казва чао, а приказки слуша от малко бебство. Дъщеря ми ми се смее на бабешките амбиции.

# 699
Защо не го научи. Аз моята внучка съм я погнала, вече казва чао, а приказки слуша от малко бебство. Дъщеря ми ми се смее на бабешките амбиции.

Ами тя само приказва какво можел и какво не можел. аз всеки път като някой си тръгне от вкъщи винаги показвам ккаво се прави. какво да направя като не го прави, не мога да го набия. Иначе каквото му кажа всичко разбира и изпълняв а. Донеси камиончето, вземи книжката, топката... Един вид за нея като не може да направи това и онова детето, аз не съм добра майка. а иначе не иска на нищо да го научи, като дойде на гости и почва само да чисти и да намира кусури, кое не било измито и оправено. Не се занимава въобще сд детето.

# 700
  • Пловдив
На тази възраст, детето трябва да има набор от умения, да. Но дали ще са точно тези или нещо ваше си, не мисля, че е толкова важно. Показването на възраст, или пък къде е лампата конкретно не са толкова важни. Моята трудно показваше 1 пръстче за годинка. Но го даваше за боц. Лампата никога не е показвала, то показваше колко голяма ще стане. Приказки слуша сега на 2,8. И то слуша е силно казано. Коментира картинките, самата приказка, пита, пита, пита .... И моя свекър се опитваше, да ми обяснява, че е много важно и трябва, щото комшийчето го учили .... Е сега като не млъква и за секунда, пък комшийчето освен чао, здрасти и т.н. са го научили хубавко да псува като хамалин, се сети, че и моята система е добра.
Та много е индивидуално при всяко дете.

# 701
  • София
Ооо, я да им дадеш свободно! Винаги ужасно съм мразела дресирането на деца! "Дай боц!", "На колко си годинки?", "Дай целувка!"...Моите никога не съм ги учила на такива глупости и съответно бабите се пробваха да мърморят. Повече майка ми, щот съм зла. Simple Smile И беше голяма драма , че съседското внуче има един набор от рецитации, а тяхното-не. И дали, случайно, нещо не му е наред.  Twisted Evil Това, че на година и половина разбираше като му кажа: "Кликни с мишката на червеното хиксче!" и го изпълняваше, беше по-малко показателно отколкото "Колко голям ще станеш?-Еййй толкова."

# 702
Ооо, я да им дадеш свободно! Винаги ужасно съм мразела дресирането на деца! "Дай боц!", "На колко си годинки?", "Дай целувка!"...Моите никога не съм ги учила на такива глупости и съответно бабите се пробваха да мърморят. Повече майка ми, щот съм зла. Simple Smile И беше голяма драма , че съседското внуче има един набор от рецитации, а тяхното-не. И дали, случайно, нещо не му е наред.  Twisted Evil Това, че на година и половина разбираше като му кажа: "Кликни с мишката на червеното хиксче!" и го изпълняваше, беше по-малко показателно отколкото "Колко голям ще станеш?-Еййй толкова."

Оооо, това с мишката и моя го прави. И като му кажа къде се пъха диска в компютъра, си взема диска , отива и отваря чекмеджето, слага го и затваря. И все си търси кръгли неща, които се пъхат вътре:)

# 703
При мен главно бабите са занимаваха с тези обучителни дейности, явно никакво доверие на са ми имали. Сега аз си поемам щафетата.

# 704
  • Пловдив
То има баби и баби. Ако беше жива майка ми - да оставя обучението на нея. Все пак и мен е учила. Ако не тя, то баща ѝ. Още помня песнички и приказки от дядо. Но какво да научи от жена, дето не си е гледала децата сама. Или от мъж, който смята, че нецензурните думи, тъй или иначе ще ги научи и „какво толкова, много се превземате младите“. Баба пее „подрусец, подрусец, на баба гол гъзец“. Само това знае. Ама иначе беше жизненоважно да знае къде е лампата на 1+, пък сега какво учи, вече не е важно. Състезанието с хорските внучета го загубихме безвъзвратно. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт