CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 203
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImboТо и това си е умение....

# 196
  • Sofia

много се смяхме вкъщи на това  Joy

# 197
Бях Ви казала, че днес ме викат на интервю за Офис асистент! Отивам аз, шефът и шефката ме посрещат, през цялото време ме питаха какво съм работила на предишната работа, как е минавал моят ден и тн, все едно си разказвам автобиографията! Накрая ме попитаха какво заплащане очаквам, казах им за заплата под 500лв не бих започнала! Така приключи интервюто, та въпросът ми е дали не сгреших като казах сума или трябваше да отговоря с контра въпрос? newsm78 Все пак в обявата пишеше отлично заплащане, освен ако не са имали предвид че отлично е от порядъка на 350лв! И също много се ядосвам като посочат и служебен телефон, та той е необходимост, не го ползваш за лични нужди, а те така го изтъкнаха все едно ми правят услуга! По някой път се изумявам....
Хайде оплаках се, лека вечер от мен!

# 198
zveti81,не се ядосвай.Не е било твоето място Wink
И аз се дразня на подобни "привилегии",и най-вече като прочета-"реални осигуровки".Що за предимство е това?!Това е задължение!Да,знаем,че все още голяма част от работодателите осигуряват на по-ниски заплати.А това "млад и динамичен екип" присъства на всяка обява.

# 199
emely, благодаря за куража! Peace

# 200
Ами според мен е предимство екипът да е млад и динамичен, но силно се съмнявам навсякъде да е такъв.

# 201
Бях Ви казала, че днес ме викат на интервю за Офис асистент! Отивам аз, шефът и шефката ме посрещат, през цялото време ме питаха какво съм работила на предишната работа, как е минавал моят ден и тн, все едно си разказвам автобиографията! Накрая ме попитаха какво заплащане очаквам, казах им за заплата под 500лв не бих започнала! Така приключи интервюто, та въпросът ми е дали не сгреших като казах сума или трябваше да отговоря с контра въпрос? newsm78 Все пак в обявата пишеше отлично заплащане, освен ако не са имали предвид че отлично е от порядъка на 350лв! И също много се ядосвам като посочат и служебен телефон, та той е необходимост, не го ползваш за лични нужди, а те така го изтъкнаха все едно ми правят услуга! По някой път се изумявам....
Хайде оплаках се, лека вечер от мен!

Въпросите, които са ти задали, често дразнят хората и оставят впечатление, че отсрещната страна не си е направила труда да ти прочете CV-то дори. Но всъщност изобщо не е така. Аз също карам кандидатите да ми разкажат поне за последната си работа, защото често ми се е случвало да се окаже, че опита в CV-то няма нищо общо с реалността. Дори имахме случай на кандидатка, на която някой и беше написал CV-то на английски език, а се оказа че тя не се справя с този език. Сега тепърва го учела. Да, но тя кандидатства за личен асистент на чужденец...как ще си говори с него? И изобщо как си е мислела, че ще и се получи - не знам.

Иначе за заплатата, според мен си постъпила правилно. В крайна сметка, след като имаш минимум, под който няма да започнеш работа, е добре да го кажеш. Ако не го беше казала и ти бяха предложили 300 лева, какво щеше да правиш?

# 202
ZinaSt, за въпросите съм съгласна, искат да разберат какъв опит имаш! Peace Относно заплатата сега си мисля че съм постъпила правилно, ако ми бяха предложили 300лв щях да откажа!   bouquet Струва ми се нереално ниска заплата за работата която трябва да се върши!

# 203
zveti81 не са били много коректни според мен. Прилича ми на сверяване на часовниците. Тези въпроси да разкажеш какво си правила на предишната работа - в договорите на някои фирми пише, че такава информация не може да се дава дори години след като вече не работиш там. А сумата, която си казала е твърде малка. Трябвало да кажеш 3 пъти повече.  Wink 

# 204
zveti81 не са били много коректни според мен. Прилича ми на сверяване на часовниците. Тези въпроси да разкажеш какво си правила на предишната работа - в договорите на някои фирми пише, че такава информация не може да се дава дори години след като вече не работиш там. А сумата, която си казала е твърде малка. Трябвало да кажеш 3 пъти повече.  Wink  

Не го приемай като лична нападка, просто споделям мнение. Но и с двете не мога да се съглася.
Ако работодателят не те пита какво си правила на предишната си работа, как да разбере какъв опит имаш? Има достатъчно начини да обясниш задълженията си и без да навлизаш в конфиденциални подробности. Ако например обработваш запорни съобщения, можеш да разкажеш какъв процес си следвала и без да разказваш на кой клиент по какъв повод са му запорирали сметките.

Във всички фирми, в които работя, заплатите са конфиденциална информация. Това не означава, че аз не мога да разкажа какво технически съм извършвала. Просто не навлизам в детайли и не разказвам на кой колко съм плащала или какви извънредни бонуси съм начислявала.

Това до къде ще стигнеш в разказа си, също е добър тест. Имала съм случай, в който сама съм правила забележка на кандидат, че това което ми разказва аз считам за конфиденциално и не бих желала да навлиза чак в такива детайли.

Колкото до това дали поисканата заплата е малка или голяма, това зависи от фирмата, в която кандидатства zveti, и от мястото на позицията в нея и конкретните задължения. Офис асистент в една фирма е едно, в друга - друго. Аз лично не бих така свободно определила, че трябва заплатата да е 1500 лева. А и честно да ти кажа, за офис асистент стартова заплата от 1 500 лева на мен ми се струва доста висока.

# 205
Напълно съм съгласна, че не трябва да се навлиза в конфиденциални подробности! Никога не бих казала имена на клиенти, някакви цени, контрагенти и тн! В случая описах един натоварен работен ден на предишната ми месторабота без да навлизам в подробности! Относно заплатата в случай прецених, че тази сума е ок, но пък те искат човек на който да плащат наполовината и това ще е и причината да не ме потърсят! Аз съм от що годе малък град и заплата от 1500лв е доста висок праг за такава длъжност!   Peace

# 206
Преди няколко месеца бях на интервю в HR агенция и там подробно разказах задълженията си не само на настоящата си работа,но и на предходните две.Няма нищо странно според мен в това.Все пак отсрещтната страна се опитва да разбера уменията и предимствата ти.Още повече ако става дума за агенция,която може да ти предложи работа не по обявата по ,която си кандидатствал конкретно Peace

# 207
По чудо съм една от малкото допуснати до явяване на тест за държавен служител ( картинката ми е от ясна по ясна, но реших да отида  Crazy ), та въпроса ми е къде мога да погледна какво представлява тест за младши експерт. Материала по който трябва да се подготвя е все едно половин висше образование  Joy

# 208
Утре съм на интервю за магазин Т-маркет.Кажете ми заслужава ли си заплащането за смените и работата в събота и неделя и плаващи 2 почивни дни?С малко дете съм и имам кой да помага,мъжа ми е на 5 дневна 8 часа,ако си заслужават парите ще се навия.

# 209
  • Пловдив / София
Утре съм на интервю за магазин Т-маркет.Кажете ми заслужава ли си заплащането за смените и работата в събота и неделя и плаващи 2 почивни дни?С малко дете съм и имам кой да помага,мъжа ми е на 5 дневна 8 часа,ако си заслужават парите ще се навия.

Как да ти отговорим на въпроса, като не знаем какво точно е зплащането и какви точно са смените.
Пък и условията са доста субективни.
В смисъл за един си заслужава, за друг - не.
Всеки си преценя.

Отиди, виж какво ще ти предложат и си реши.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт