Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 42 856
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • София
A3A3 Браво на момичето ти! Ако толкова мечтае за испанската нека наистина изчака второ класиране, но не и трето, че там си е чист хазарт.
Дъщеря ми също подрежда испанската напред в желанията си. Бях помолила по-напред в темата за мнение, но едва сега прочитам няколко поста по въпроса. За съжаление пак не съм сигурна. Предполагам, че за 1АЕГ ще и стигне бала /34 822/, но тя я поставя на 4 място. Мечтае за 91 НЕГ. Учи  АЕГ и НЕ в училище и е непоклатима, че НЕ е нейният език /в комбинация с математика/ Heart Eyes
Русалке, мислиш ли, че имаме надежда за НЕГ?

Повече от реален шанс Peace, мисля аз.Дано само не те подвеждам. Наистина статистиката не е излязла, наистина има  доста пълни шестици и такива, максимално близки до пълното 6 . Но както Черна станция е отбелязала,  тези шестици са предимно на деца от СМГ и математическите паралелки в 107-мо и 125-то. Мисълта ми е, че голяма част от момичетата в тези училища са се ориентирали към математиката.Като добавим и отличничките, избрали АК, картинката става идеална.За твое успокоение, през 2011 момичето , прието на 1 класиране в 91 НЕГ с минималния бал, е някъде около 207-мо като поредност.Подчертавам, че сметките са ориентировъчни.Това означава единствено, че  91 НЕГ , макар и с много висок бал, не е първо желание на  доста момичета с отлични оценки от най-високите два интервала.  Hug

ПП Сега прочетох, че дъщеря ти е  с ориентация като на  моята девойка - немски и математика. Simple Smile

Браво на  справилите се дечица в НГДЕК!

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 08:12 от eine in Rente gegangene Nixe

# 481
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
A3A3 Браво на момичето ти! Ако толкова мечтае за испанската нека наистина изчака второ класиране, но не и трето, че там си е чист хазарт.
Дъщеря ми също подрежда испанската напред в желанията си. Бях помолила по-напред в темата за мнение, но едва сега прочитам няколко поста по въпроса. За съжаление пак не съм сигурна. Предполагам, че за 1АЕГ ще и стигне бала /34 822/, но тя я поставя на 4 място. Мечтае за 91 НЕГ. Учи  АЕГ и НЕ в училище и е непоклатима, че НЕ е нейният език /в комбинация с математика/ Heart Eyes
Русалке, мислиш ли, че имаме надежда за НЕГ?

Повече от реален Peace, мисля аз.Дано само не те подвеждам. Наистина статистиката не е излязла, наистина има  доста пълни шестици и такива, максимално близки до пълното 6 . Но както Черна станция е отбелязала,  тези шестици са предимно на деца от СМГ и математическите паралелки в 107-мо и 125-то. Мисълта ми е, че голяма част от момичетата в тези училища са се ориентирали към математиката.Като добавим и отличничките, избрали АК, картинката става идеална.За твое успокоение, през 2011 момичето , прието на 1 класиране в 91 НЕГ с минималния бал, е някъде около 207-мо като поредност.Подчертавам, че сметките са ориентировъчни.Това означава единствено, че  91 НЕГ , макар и с много висок бал, не е първо желание на  доста момичета с отлични оценки от най-високите два интервала.  Hug

ПП Сега прочетох, че дъщеря ти е  с ориентация като моята - немски и математика. Simple Smile

да споделя, че и моята е с тази ориентация  Laughing
балът и е 34.966- дано влезнат на първо класиране!

# 482
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
АЗАЗ, ние ще се запишем в НГДЕК, защото на 1-во класиране няма най-вероятно да я приемат в 9ФЕГ,а срока за записване в НГДЕК е 30.06 (на 1-во класиране ще влезе в НПМГ - химия, но това й е второто желание след Френската), но ... ако извади късмет и на 3.07 (2-ро класиране) я приемат в 9ФЕГ ... иска да извадим документите от НГДЕК и да я запишем там ... Аз за това броя кандидатстването след 7-ми клас за успешно - от 5-ти клас мечтае за НГДЕК, а ние й вкарахме "мухата" за френската през март ... Сега си е сменила приоритетите ... Не знам ... Може и тя да си е права с първата си мечта ... То късмета ще й определи следващите 5 години явно Simple Smile

# 483
  • София
!

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 14:11 от Andariel

# 484
Министърът току-що нарече родителските коментари на прословутата формула " слухове" и призова да изчакаме до понеделник. Та май ще трябва да се въоръжите с търпение за статистиката.
И разговорът приключи.  Mr. Green

# 485
  • София
! Какво да чакаме, можаха миналата година да изкарат статистиките в деня на резултатите, сега една седмица не могат!

# 486
Само да кажа: Познавам дете, което е от първи клас в МГ в областен град, което е изкарало по-ниска оценка по МАТ от моето, което учи в ОУ в много малък град и е без никаква допълнителна подготовка, само в училище.. Така че който го може, го може. Който не може, какъвто и старт да му дадеш пак ще се провали.
/ Лично мнение./

Подкрепям изцяло това мнение. Моето дете учи в обикновено квартално училище. Без  каквато и да е допълнителна подготовка по БЕЛ има 5,518, по математика 5,464, а на вътрешен изпит по химия в НПМГ - 5,660.  Не знам дали е много или малко това и дали ще е достатъчно, за да влезе в желаното училище, но аз съм доволна от успеха на детето си и се гордея с него.

Много добре си се е справило детето! Някой деца с допълнителни курсове са с доста по-ниски резултати, включително и нашето!

# 487
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Все си мисля, че не е лошо т.нар. "балове" да се дават по точки, а не с оценки ..., а не е и трудно оценките от у-ще с една наредба, за кандидатстване да се преобразуват в точки, защото са цели числа ... Например: 4 е 44 точки; 5 - 72 точки; 6 - 100 точки ... И тогава няма да се получава тази разлика м/у деца, които имат 98 и 100 точки на изпитите, и деца, които имат и на двата изпита по 98 точки ... Може и да не съм права в разсъжденията си, но някак си по-разумно ми звучи този вариант  newsm78

# 488
Мами, беше писано назад, но толкова бързо вървят темите, че ще ми отнеме часове да търся къде точно е написано, та да попитам:

Какви документи трябва да подготвим ние за записване, освен това, което ще дадат от училището?
Сещам се за мед. бележка от личен лекар, копие на акта за раждане може би...Има ли друго?

Питам, защото в училището на дъщеря ми ще им дават документите от училище на 15-ти. Не знам дали училището майка ще работи в събота и неделя, а в понеделник тя заминава за лагер. Та ще трябва да се запишем на 15-ти и всичко трябва да ни е готово, така че да грабнем документите и да идем да свършим работата.

# 489
  • София
заявлението и бележка за цветното зрение, ако детето ще впише и професионални гимназии. За акт за раждане никъде не прочетох, за какво им е при подаване на заявлението!

Вчера тази работа я свърших, и без това водих детето на очен с нашите си проблеми, та докато си отворя устата да кажа за бележката, и докторката каза "знам". Провери я с албумчето за цветно зрение, написа май диоптрите и ни прати да я подпечатаме на регистратура. Но можело май и от ЛЛ да се издаде, но не съм на сто процента сигурна.

# 490
  • софия
Кое ви попречи да изберете СИП и ЗИП математика? Доколкото знам, това е право на всеки ученик. Следователно сте по-добре подготвени от учениците от МГ по друг предмет, който сте избрали - например БЕЛ.

ЗИП математика е само един час в седмицата и не може да компенсира засиленото изучаване на математика в СМГ, та дори и в математическите паралелки в другите у-ща. Абсолютно съм съгласна с всички постове на Andariel.  Peace
  Попречи ни това,че не са ИЗБИРАЕМИ, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Въпреки имената си! Това по повод на безумнота теза,че в МГ часовете са същите като в обикновените училища!Както казах,ние сме в математическа паралелка и НЕ МОЖЕМ да избираме друго освен математика!  Математиката ни е 9 чса седмично + извънкласна  школа,също задължителна!

# 491
заявлението и бележка за цветното зрение, ако детето ще впише и професионални гимназии. За акт за раждане никъде не прочетох, за какво им е при подаване на заявлението!

Няма да пишем професионална гимназия. Това означава ли, че не ни е нужна медицинска бележка?

И още нещо...ако не успеем да подадем докато тя е тук, може ли родител да го направи?

Аз досега не се задълбочих, кое е за предварително заявление, кое е при записване...та за това сега питам.

# 492
Добро утро! излязоха ли резултатиет по Биология от НПМГ и къде и как мога да ги видя?

# 493
  • София
за подаване на документи за класиране ни трябват
- заявление, което ще ни дадат в гнездото  (има го на сайта на рио, аз смятам да напишем домашното на него с все кодове, пък ако трябва на място ще преписваме)
- удостоверение (оригинал и копиеа) за завършен седми клас
- слежебна бележка с оценките от изпитите за ВО и всички допълнителни изпити, на които се е явявало детето - за проверка на способностите, вътрешните изпити в нпмг и подобни
- медицинската )оригинал и копие) - за професионалните гимназии и паралелки с профил "изкуство"

Аспасия, на сайта на нпмг, секция прием 2012, вдясно в жълтото каре

# 494
aspasia,тук с входящ номер и ЕГН Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт