Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 37

• 97 604
  • 740
  •   1
Отговори
# 540

Определено бих искала да видя този филм...дано се намери някой да направи субтитри..! Любопитно ми е турското кино!!

ГЛАС - SES 2010  с превод

http://www.vbox7.com/collection:1441325

# 541
Snell къде надникна за Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam? Има ли го с превод?

# 542
За сега не съм го намерила със субтитри,ето от ТУК. Но нещо не ми влиза в очите.
Хващам се,че търся навсякъде Хюрем  Laughing,а и няма превод,може би и затова.

# 543
За сега не съм го намерила със субтитри,ето от ТУК. Но нещо не ми влиза в очите.
Хващам се,че търся навсякъде Хюрем  Laughing,а и няма превод,може би и затова.

Аз имах голяма надежда, че някой ще отвори тема за този сериал и ще има и такива добрички преводачи както тук. Няма как да изкажем мнение се сериал, който не можем да изгледаме, но предполагам, че ако и да не е на същата висота ще ни провокира да се поровим из историята по една или друга темичка Simple Smile Може би някои от тукашните активни момичета ще ни изненадат приятно, а и този сериал има все още бъдеще като развитие. Може сценария да стане по-добър, артистите по-атрактивни и така Wink

# 544
  • somewhere near the sea
Момичета, я ми пояснете... ooooh!
Малко по-горе прочетох, че Хюрем ставала валиде в последния епизод. Нали "валиде" означава "майка на султана".
Как тогава тя става валиде, след като умира 8 години преди Сюлейман newsm78

# 545
Малко по-горе прочетох, че Хюрем ставала валиде в последния епизод. Нали "валиде" означава "майка на султана".
Забележката ти е правилна - Хюрем става шефка на харема на мястото на Махи, не валиде. Peace

# 546
     Здравейте,
     Предварително се извинявам ако заглавията, които ще предложа са били дискутирани в предишни теми. Следила съм само последните три теми и е възможно да повтарям позната информация.
     Преди години гледах много красив испански сериал "Реквием за Гранада"  (Requiem por Granada). Доколкото помня го излъчваха по БНТ и беше дублиран. Сега откривам някои серии в VBOX7, но без превод. Предвид скромните ми компютърни познания е възможно да пропускам нещо. Ако някой може да ми помогне ще бъда благодарна. Иначе филма има доста допирни точки с ВВ - любов, религия и малко повече история....
     Пак преди години четох и "Испанска балада" на Лион Фойхтвангер в превод на В. Мусаков. И двете имена са достатъчно известни така, че няма да ги коментирам. Само ще отбележа, че и до днес с удоволствие я препрочитам...Няма да преразказвам съдържанието й. Ще си позволя да копирам началото. Там всичко е казано..

Кралят се влюби силно в една еврейка, наречена Фермоса, Хубавицата, и забрави жена си.

Алфонсо Мъдрия, Cronisa General, около 1270 г.

И отиде крал Алфонсо

със красивата кралица

във Толедо. Но коварно

любовта ни заслепява —

та подлъга и Алфонсо

да се вгледа, да се влюби

в млада, хубава еврейка.

И тогава кралят беше

заслепен от любовта си

към еврейката, която

бе наричана Fermosa,

да, Fermosa — Хубавица

я наричаха със право;

и забрави с нея кралят

своята кралица.

Любовната история на Алфонсо Осми с хубавата еврейка

Романс от Лоренсо де Сепулведа 1551 г

# 547
За да не забравим вълшебството на гласа на Халит - един клип от началото на филма ВВ.

А за доброто лятно настроение на всички фенове на Халит , един свеж летен клип  Heart Eyes
[/color]

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 11:23 от jupetrov7

# 548
  • Атлантис, Галактика Пегас
Забележката ти е правилна - Хюрем става шефка на харема на мястото на Махи, не валиде. Peace

Но понеже все пак е майка на Султан, посмъртно все пак си става Валиде. Има я в списъка с Валиде на ОИ.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1_padi%C5%9Fah_anneleri
А и доколкото знам думата валиде- означава майка.  Peace

# 549
http://librev.com/index.php/--/1355-2011-09-19-08-15-08    Статия за титлите и статута на жените в харема...

# 550
Семейство Ергенч на приема на Арабската вечер Peace Grinning

# 551
# 552
# 553
# 554

Общи условия

Активация на акаунт