аз съм 4ела книгата и съм търсила из нета инфо, мене пове4е ме касае истори4еската страна на филма, без да пренебрегвам великолепната игра на актьорите и добрата работа на сценаристи, режисьори и тн!в на4алото адски ме дразнеше хюрем като поведение,но свикнах бях останала с друго впе4атление от романа! аз ли4но шапка й свалям на нея за оправността и рисковете и манипулативността за епохата, колко от вси4ко това е било така не можем да знаем!
много ме о4ароваха гюл ага и сюмбюл ага, не съм си представяла ,4е някой може да ги изиграе с толкова колоритност в емиции и изражения! машала!много красиви артисти,за който рових из гуглето за инфо в/у живот,твор4ество! изобщо се потопих в харемската среда на 16 в нацяло и сега малко ми липсва сериалът!
що се отнася до истори4еските факти, не мога да съдя, но аз ли4но си представях огормен харем, предполагащ и много деца, макар,4е както се вижда- традициите са били доста сурови за някои слу4айни бременности! за фактите предполагам вси4ки автори се позовават на ръкописите от онова време, летописците не са седели без работа,я!

зна4и септември с последния сезон ще се срещнем!

ако намери някой истори4ески статии за епохата да пусне линк, няма зна4ение езика, ще е интересно!