Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 37

• 97 616
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • по пътеката
наистина ,руснаците са на  63 серия ,но има блогове с нарязани серии, даже в някои блогове се говори за триста серии, не съм задълбавала! основните ги гледах с превод, но нататък със субтитри на фона на излизащи реклами и беше дразнещо малко!
аз съм 4ела книгата и съм търсила из нета инфо, мене пове4е ме касае истори4еската страна на филма, без да пренебрегвам великолепната игра на актьорите и добрата работа на сценаристи, режисьори и тн!в на4алото адски ме дразнеше хюрем като поведение,но свикнах бях останала с друго впе4атление от романа! аз ли4но шапка й свалям на нея за оправността и рисковете и манипулативността за епохата, колко от вси4ко това е било така не можем да знаем!
много ме о4ароваха гюл ага и сюмбюл ага, не съм си представяла ,4е някой може да ги изиграе с толкова колоритност в емиции и изражения! машала!много красиви артисти,за който рових из гуглето за инфо в/у живот,твор4ество! изобщо се потопих в харемската среда на 16 в нацяло и сега малко ми липсва сериалът!
що се отнася до истори4еските факти, не мога да съдя, но аз ли4но си представях огормен харем, предполагащ и много деца, макар,4е както се вижда- традициите са били доста сурови за някои слу4айни бременности! за фактите предполагам вси4ки автори се позовават на ръкописите от онова време, летописците не са седели без работа,я! Laughing
зна4и септември с последния сезон ще се срещнем! Peace  bouquet
ако намери някой истори4ески статии за епохата да пусне линк, няма зна4ение езика, ще е интересно! Hug

# 526
keraounba newsm51 добре дошла във великолепната тема  Hug

Ако имаш време да се поразходиш в първите теми ,ще се насладиш на много богата и интересна информация и дискусии на историческа тема, а на 1 стр има и интервюта с артистите,Преводи на The Imperial Harem и на биографията на Сюлейман Peace

# 527
  • по пътеката
видях,4е има линк към украинската версия ,с превод на корделия! Hug Peace роксолана си я оставям за рамаданските нощи, 4е е голяма жега и скука, а се стои до сутринта, поне в покоите на падишаха да се пренеса пак! хахаа Mr. Green ще прегледам на4алните теми, ама то много ,много теми, ей! писали, писали ! Laughing с кафето по-леко ще ми е, kaffeetrmker_2по4вам от 1 стр., да време да има 4овек! Thinking
много благодаря за сърде4ното посрещане, супер сте!  bouquet

# 528
Рамадана тая година не е ли от средата на септември? Thinking...Знам,че ежегодно се "мести" с около 12 дни напред понеже Ислямския календар е свързан с лунния,а не със "слънчевия" който ползваме християните....Спрямо разликата в двата календара всеки мюсюлманин ще е постил на всеки 33 години поне веднъж на ден от всеки ден на Григорианския календар.

# 529
  • по пътеката
на 19-20 юли по4ва, и както температурите гонят 45-50 градуса, да се молим климатиците да издържат! с луната е свързан целия арабски календар, то и затова и сме в друго летоброене!да живеят сериалите и онлайн книгите! Peace

# 530
И една класация за артисти от турски сериали, чийто сезон приключи наскоро. Имаме двама представители: Бурак на 8 място и Халит на второ  Peace Има и други познати артисти.

http://tvarsivi.com/player.php?y=451&z=2012-07-08%2012:19:00

# 531

Ани, благодаря за класацията. Hug
Любопитно ми е кой ги подрежда така артистите? newsm78  Rolling Eyes Rolling Eyes Как е възможно да се класира на първо място Къванч пред колоса Халит? Shocked Shocked Shocked Rolling Eyes Та на Къванч и последното място ще му е много.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Къде по-добри артисти има до десетото място... Peace
По всичко личи, обаче, че талантът и обществените прояви на неповторимия Халит не се харесват особено много. ooooh! ooooh! Добре че той не обръща внимание на тези т.нар. класации... Peace

# 532

Определено бих искала да видя този филм...дано се намери някой да направи субтитри..! Любопитно ми е турското кино!!

# 533
Разбира се не можем да отречем и тоталното израстване на Къванч като актьор! НО едно много голямо НО, само тембъра на Халит,без останалия му талант е класи над всеки от тази 10-ка!
!

# 534
hahahaЗабелязвам колко са им затворили деколтетата в сравнение с първи сезон. Thinking

е..и героините са по-възрастни вече..не са просто одалиски вече..Wink

# 535
АНИ  bouquet благодаря за видеото с класациите Peace

Нямам спомен да съм виждала първите две снмки newsm78

# 536
Урокът ни: Ататюрк  Peace на сърбохърватски newsm78  струва ми се Thinking

http://vbox7.com/play:medb2feb03

http://vbox7.com/play:m4364c1cc7

# 537
  • ГО
Добро утро и от мен! Виждам, имаме ново попълнение, което е супер!
Аз да се похваля, че си купих книгата "Роксолана" (момичето в книжарницата в Търново каза, че много се търсела в момента. Защо ли? хихихии)
Почнах я, и....няма спиране. Иска ми се да я изчета на един дъх. Толкова ми е приятно да "виждам лицата" на героите. Който и да се спомене, аз го знам кой е  hahaha Много се различават от филма, но все пак. Когато гледам филма се потапям в него и забравям всичко останало, но когато чета книгата - за грабежите и безчинствата по българските земи....много страшно е било.

# 538
Като споменахте Ататюрк много се надявам двете страни да направят един хубав филм за голямата му любов към Димитрина Ковачева... дано в някой друг свят бъдат заедно Simple Smile

# 539
Привет момичета,тъкмо да си помисля,че съм преболедувала В.В. и щом надникна в темичката ми става тегаво,че има да чакаме още два месеца.Но ви чета и сте ми голяма утеха с всичките снимки и информация,която публикувате тук.Прочетох за Ататюрк и Димитрина,много тъжна и красива история.Благодаря!Надникнах и в другия сериал Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam,но сърцето ми е при Хюрем.Ех,кога ще дойде септември. wait

Общи условия

Активация на акаунт