Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 37

• 97 664
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Освен да си направим тук една класация за вероятните възможности кой стои зад НП!    После да чакаме да видим дали сме познали Joy
Примерно:
1.Искендер
2. Увейс
3. Пири паша и/или син
4. Роднините от Крит(не си спомням точно кои бяха ама там Ибрахим нещо им провали плановете)
и т.н. Simple Smile

Острова мисля, че е Родос.Да, Родос е.Това е много интересна история - тази на Джем Султан.Изключително интересно е , хубаво е всеки да хване някакво четиво и да прочете за този принц.Не вярвам да са тези от Родос, но може ли някой да ми разясни какво направи Сюлейман с тях - не ги ли уби.Спомням си, че каза на Ибрахим "Попитай ги поне дали са запазили своята религия..." и след като отговориха, че са ревностни християни не знам какво се случи.

# 76
  • Атлантис, Галактика Пегас
Истински  казано за дясна и лява ръка...
Коя да отрежа??? Лява??? Дясна???
Момичета моля ви, Невин, Mistik  Praynig Hug еднаково скъпи сте за всички.   bouquet
Обичаме ви.  Peace

# 77
Освен да си направим тук една класация за вероятните възможности кой стои зад НП!    После да чакаме да видим дали сме познали Joy
Примерно:
1.Искендер
2. Увейс
3. Пири паша и/или син
4. Роднините от Крит(не си спомням точно кои бяха ама там Ибрахим нещо им провали плановете)
и т.н. Simple Smile

Острова мисля, че е Родос.Да, Родос е.Това е много интересна история - тази на Джем Султан.Изключително интересно е , хубаво е всеки да хване някакво четиво и да прочете за този принц.Не вярвам да са тези от Родос, но може ли някой да ми разясни какво направи Сюлейман с тях - не ги ли уби.Спомням си, че каза на Ибрахим "Попитай ги поне дали са запазили своята религия..." и след като отговориха, че са ревностни християни не знам какво се случи.
Ох, извинявам се за острова!

# 78
Хм,каква е връзката на Джем,
той е заточен при папа Александър VI,които получава прилична сума,
за да се отърве от него... #2gunfire
Всъщност,той е държан като заложник в различни замъци в Европа,
Джем умира в Капуа на 25 февруари 1495 г
Ехе,сега и Родос излезе,това може и да има връзка,ако случаят Джем,
не се беше случил по-ранно и при друг султан.
А Крит,каква връзка може да има Крит...? newsm78
Но ми е интересно,откъде се появи този Увейс,след като,никъде в историческите източници
не се споменава за жив брат на Сюлейман.

# 79
Цитат
А Крит,каква връзка може да има Крит...?

Е ,каква друга връзка да има Крит освен Блондинска Joy!?
Говорехме нещо за Крит и съм го пляснала докато пишех!

# 80
 Laughing
Но ме накара да се замисля...
  И да...може да се окаже синът на Пири Паша...има достатъчно мотиви за своята мъст.
Постът на баща му,беше даден на Паргали Ибрахим паша,освен това
Хатидже се отказа от него,заради Ибрахим,един неверник при това роб,издигнал се
до рамото на султана и ползващ се с неговото благоволение,на всичкото отгоре на практика,
Ибрахим управлява държавата...Осанката на НП,показва,че мъжът е млад и е от знатен произход.
Освен това не се разбра,какво стана с него,след развалянето на годежа.Потомствен мюсюлманин,
предполага да е свързан здраво с религиозните традиции.
Възможно е...дори дядо Пири,да е седналия,а младата осанка да е на синът..може,може... Thinking
Заподозрените са вече двама.... Laughing
Увейс и синът на Пири Паша

# 81
... Заподозрените са вече двама.... Laughing
Увейс и синът на Пири Паша ...
Хайде да се обзалагаме.  Grinning Аз залагам за Искендер Челеби. thumbsup

# 82

Laughing  newsm44...Аз още не съм сигурна,но като гледам
филма върви по историческата линия,така че...Пири и син  thumbsup

# 83
Аз няма да прибързвам с облога, днес ще заложа на някой, но довечера нека още мааалко помисля в/у НП.Само за сравнение, на който му се занимава - вижте гласа на Пири паша (не в първи епизод, там звучи странно и развалнувано го играе като говори със Сюлейман) и този на НП.Не мога да сравня чии гласове са по-близки, на Пири и НП или на Искендер и НП.По-скоро и двата не съвпадат и ако не са сменяли екип, т.е. спокойно можем да съдим по гласовете - не е нито Пири паша, нито Искендер.

# 84
Привет wavey
Много интересна дискусия Peace
Snell  Hug  Lqlqlqlqlqlqlqlq2 Hug vvi   Hug

Още с първото загатване на НП аз го свързах с Увейс /на прима виста Heart Eyes защото аз не съм запозната с постовете в тази епоха,и не знам кой друг може да има такова прозвище Praynig/
В сряда , Пири паша ме подсети за Родос...и роднините на Сюлейман в изгнание...но аз съм позабравила какво стана с тях newsm78 / през ваканцията -на  поправителен hahaha/

Подсказаха ,че НП е Искендер Челеби...но аз не съм убедена- по скоро съм неудовлетворена...
Ако той е НП ще тръгне ли да се кланя на Ибрахим ,да плете интриги с Хюрреммм...освен това той е сред тях и има възможност да ги очисти- султана или Ибрахим,има възможност да проучи слабите им звена и да го използва в своя полза...не знам...
по скоро е фалшива следа...надявам се да ни изненадат Thinking
С голямо удоволствие прочетох гледната точка на Lqlqlqlqlqlqlqlq2 Hug в 60 пост  - аргументирано  и интересно Peace

# 85

Joy Joy Joy
кого ще разиграваме- Бали бей Embarassed Heart Eyes Joy

аз ще изчакам все пак превода Heart Eyes

# 86
 smile3508За Бали бей съм сто на сто,
но за НП...има да мисля цяло лято.
И аз като теб още от обръщението НП,си помислих,че става въпрос,
за някой много близък по родствена линия до султаните. newsm78

# 87
Аз пък се сетих за Увейс от вашите коментари.Когато за първи път видях НП веднага ми изникна едно име - Пири Мехмед паша.Често първата реакция е неправилна.Аз следя сериала сравнително задълбочено и запомням диалози и сцени от епизоди, донякъде, разбира се, че не може да се помни всичко.Сега като се замислям все по-сериозно за НП в спомените ми изникна момента със срещата м/у Искендер и Хюррем.Или първата, или втората среща.Май беше втората.Тогава Хюррем спомена на Искендер за НП, че знае за него, че може да се съюзят и да отстранят заедно Ибрахим.Искендер се навъси и измърмори, че е чувал за него...
Накрая ще взема да направя една таблица с тримата - Увейс, Искендер и Пири паша и ще давам по точка на всеки за прилика.Примерно "Глас - 1т за Увейс, защото на другите гласовете не приличат" и т.н.

# 88
Laughing  newsm44...Аз още не съм сигурна,но като гледам
филма върви по историческата линия,така че...Пири и син  thumbsup

Може да си го писала и да съм пропуснала, за което се извинявам, ако е така. Но би ли уточнила за каква историческа линия става въпрос относно идентичността на НП?  Hug

# 89
Извинете, но откога Сюлейман има брат. Дори не съм го чувала.Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт