На мен също ми е много интересно кой е НП! Но не смятам,че е братът на Сюлейман! Първо защото, ако е той всичките му усилия ще са насочени към дискредитацяата на султана, а не на Ибрахим!
Че защо трябва усилията му да са насочени срещу султана.Ние не знам каква е била съдбата на Увейс.В първи епизод е загатнато за него - от думите на капитан Джафер мисля.Той казва, че не му е позволено да приближава дворцовите земи.Аз разбирам, че тази забрана важи много отдавна още от времето на баща му султан Селим.Не се знае в какво е прегрешил Увейс и защо е изгонен.Историята ни е срещнала с всякакви хора - жадни за власт и такива, които не се интересуват от нея пряко.Може би в случката, заради която е изгонен този брат ще се окаже ключът - може нещо да му тежи на съвестта, не се знае.Например Мустафа обича братята си и не би ги убил, това го каза на майка си.Не е задължително, ако е Увейс да има лоши чувста към султана, даже напротив.Може да следи от близо стъпките на брат си и да смята, че Паргалъ Ибрахим не е достоен велик везир за империята, той е в пълното си право да има мнение, особено ако е човек от династията.
А за това, че този човек изпитва лоши чувста към Ибрахим.Не мисля, че чувствата тук са на лична основа или поне за сега не са засегнати такива.Защо пък Увейс да не е виждал Ибрахим.Паргалъ се е запознал с Сюлейман още когато е бил санджакбей на Маниса.Ако Увейс още не е бил прокуден е можел да познава Ибрахим.Още в първи епизод Сюлейман казва на Ибрахим, че ако може да избира ще избере него за брат.Такава обич м/у двама приятели би довела до завистта на един истински брат.Може оттук да е личната омраза.
От друга страна, това за което съм напълно сигурен е , че НП познава султана и то доста от близо.Казва, че султана не взимал прибързани решения, говори сякаш го познава много добре, сякаш е живял с него.
И последно, замислете се над това.На доста пъти беше казано, че Искендер Челеби, преди да дойде в Истанбул е бил на служба в Египет.Даже беше заплашван от Ибрахим, да внимава, защото може да се върне там.На няколко пъти според мен нарочно беше споменаван Египет.Първите появи на НП - с Бехрам паша.... Очевидно беше, че действието се развива в Истанбул, няма как, а и текето е Истанбул.Невъзмъжно е Бехрам да остави Матракчъ пред къщата му, след малко да е в Кайро, пък на следващия ден на среща с пашите