Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 37

• 97 614
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
". Ясно е , че и да умуваме всичко ще се реши в третия сезон , но според мен нещо ще се обърне и ще се окаже братът на Сюлейман."
На мен също ми е много интересно кой е НП! Но не смятам,че е братът на Сюлейман! Първо  защото, ако е той всичките му усилия ще са насочени към дискредитацяата на султана, а не на Ибрахим! 

Че защо трябва усилията му да са насочени срещу султана.Ние не знам каква е била съдбата на Увейс.В първи епизод е загатнато за него - от думите на капитан Джафер мисля.Той казва, че не му е позволено да приближава дворцовите земи.Аз разбирам, че тази забрана важи много отдавна още от времето на баща му султан Селим.Не се знае в какво е прегрешил Увейс и защо е изгонен.Историята ни е срещнала с всякакви хора - жадни за власт и такива, които не се интересуват от нея пряко.Може би в случката, заради която е изгонен този брат ще се окаже ключът - може нещо да му тежи на съвестта, не се знае.Например Мустафа обича братята си и не би ги убил, това го каза на майка си.Не е задължително, ако е Увейс да има лоши чувста към султана, даже напротив.Може да следи от близо стъпките на брат си и да смята, че Паргалъ Ибрахим не е достоен велик везир за империята, той е в пълното си право да има мнение, особено ако е човек от династията.
А за това, че този човек изпитва лоши чувста към Ибрахим.Не мисля, че чувствата тук са на лична основа или поне за сега не са засегнати такива.Защо пък Увейс да не е виждал Ибрахим.Паргалъ се е запознал с Сюлейман още когато е бил санджакбей на Маниса.Ако Увейс още не е бил прокуден е можел да познава Ибрахим.Още в първи епизод Сюлейман казва на Ибрахим, че ако може да избира ще избере него за брат.Такава обич м/у двама приятели би довела до завистта на един истински брат.Може оттук да е личната омраза.
От друга страна, това за което съм напълно сигурен е , че НП познава султана и то доста от близо.Казва, че султана не взимал прибързани решения, говори сякаш го познава много добре, сякаш е живял с него.
И последно, замислете се над това.На доста пъти беше казано, че Искендер Челеби, преди да дойде в Истанбул е бил на служба в Египет.Даже беше заплашван от Ибрахим, да внимава, защото може да се върне там.На няколко пъти според мен нарочно беше споменаван Египет.Първите появи на НП - с Бехрам паша.... Очевидно беше, че действието се развива в Истанбул, няма как, а и текето е Истанбул.Невъзмъжно е Бехрам да остави Матракчъ пред къщата му, след малко да е в Кайро, пък на следващия ден на среща с пашите  Grinning Явно е, че НП е бил в Истанбул през цялото време.

# 61
  • София
Момичета,моля ви помагайте!
Не мога да намеря стихове на Мевляна на турски език!
Толкова са красиви и исках да прочета нещо без превод!
Къде мога да намеря?

# 62
Още в първи епизод Сюлейман казва на Ибрахим, че ако може да избира ще избере него за брат.Такава обич м/у двама приятели би довела до завистта на един истински брат.Може оттук да е личната омраза.

Grinning Приема се... но... Thinking
Цитат
В Ориента и в частност в дар юл-ислям (светa на исляма) e прието лидерството в племето да премине към най-възрастния мъж от фамилията. В случая на османците обаче още от основоположника на османската династия – Осман I (1258-1326) това правило се променя и през следващите триста години унаследяването на властта се извършва от баща към син. Липсата на ясна формулировка кой точно от синовете на султана да го наследи обаче, води до открита борба за престола. Обикновено властта попадала в ръцете на най-силния от синовете, а останалите според принципа на братоубийството били умъртвявани.
Та...опасно е да си брат на султана,дори Сюлейман има по-късно пръст в убийството на Баязид.Затова и някак версията с братската любов провокирала ревност не минава.
Ако е Увейс,целта е трона! Naughty

# 63
Lqlqlqlqlqlqlqlq2,
Това е само моето виждане по въпроса! Разбира се твоите доводи също имат основание!
Може би защото всички очакват НП да е въпросният Увейс затова аз не смятам,че е той! Разбира се не мога да се обзаложа Laughing
Въпреки,че ВВ  отразява исторически събития, филмът е тяхна художествена интерпретация, така че са възможни всякакви завои и отклонения!

# 64
Laughing Laughing Laughing Да,но до тук всичко е историческо фиксирано и
облечено в сапунени интриги,стържещи със силата на стоманени стружки... Party
Именно това прави сериала уникален,гледаш и си казваш:"Да,това е било така.",
но най-интересното е как колоритно са пресъздадени образи и исторически събития,
които са малко известни.Освен "Борджиите",за сега друг подобен сериал не е правен.
"Великолепният Век",подмина дори "Тюдорите" с лекота.
Praynig
Е малко се пообърках в отговора,но... Laughing

# 65

Браво! Много добре го каза!

# 66

Браво! Много добре го каза!
Ох,не мога да цитирам част от текста! Как ставаше това Embarassed

# 67
 newsm10
Благодаря vvi ,
аз точно това чувствам,когато гледам сериала. Laughing

# 68
Сега погледнах 63 епизод до момента, в който показват Искендер като НП.Самият Аяз Паша го нариша "Ваше превъзходителство".Ако Искендер се окаже НП това ще е най-голямата грешка на екипа на ВВ.Когато има герой в сянка, който очевидно ще играе важна роля в развитието на действието по нататък, хората започвам да се чудят кой е.Гледат ръце, глас, каквото се показва го следят изкъсо.Недопустимо е да се сменя актьора... Пък и Искендер Челеби не върви да е НП... Той дори няма ранг паша, а всички паши даже ръка му целуват.За мен тук стана много, ама много объркано.Освен Искендер да е религиозен водач.Иначе няма смисъл.Самият Аяз паша има много по-голяма светска власт от Искендер, дори Бехрам паша имаше.Едно е да си втори везир, дясната ръка на великия везир, друго е да си главен ковчежник.Не че поста на Искендер е маловажен, напротив но просто Аяз е по-висшестоящ.Искендер уж бил на служба в Египет преди да отпътува за Истанбул, а НП беше през цялото време в Истанбул, а сега Искендер е НП.Има нещо много объркано тук.

# 69
Актьора не е сменен,стана ясно,че Искендер,играе някаква роля
и то най-вероятно е да е много приближен до НП.
Да,има елемент на подвеждане,но то е,за да се изостри вниманието и
интереса на зрителя...Уф,ама кога ще мине това време... Laughing
Ще се пръснем да гадаем! #Crazy
Освен това,става ясно,че сюжета ще се центрира върху тези събития,
защото следващата по-сериозна интрига,ще се заплете около смъртта на Мустафа,
а той е убит заедно със семейството си,което включва и зет му... newsm78
Интересно ще стане... Peace

# 70
Актьора не е сменен,стана ясно,че Искендер,играе някаква роля
и то най-вероятно е да е много приближен до НП.
Да,има елемент на подвеждане,но то е,за да се изостри вниманието и
интереса на зрителя...Уф,ама кога ще мине това време... Laughing
Ще се пръснем да гадаем! #Crazy
Освен това,става ясно,че сюжета ще се центрира върху тези събития,
защото следващата по-сериозна интрига,ще се заплете около смъртта на Мустафа,
а той е убит заедно със семейството си,което включва и зет му... newsm78
Интересно ще стане... Peace

Е няма да е само това де...Ще виждаме порасналите принцове, между самите тях ще има интриги.Ще има поява на нови политически лица - Рустем паша.Ще станем свидетели на съюза му с Хюррем, брака му с Михримах, управлението му като велик везир.Но да, около Паргалъ Ибрахим определено още има интрига - не може да умре преди похода.Може би Хатидже ще го запази с тайна от султана ... Не знам, ще се види.Но историята с НП не може да е толкова проста - айде ще сменят актьора, но има и несъответствия в сценария Simple Smile

# 71
Освен да си направим тук една класация за вероятните възможности кой стои зад НП!    После да чакаме да видим дали сме познали Joy
Примерно:
1.Искендер
2. Увейс
3. Пири паша и/или син
4. Роднините от Крит(не си спомням точно кои бяха ама там Ибрахим нещо им провали плановете)
и т.н. Simple Smile

# 72
  • Атлантис, Галактика Пегас
[

На мен пък не ми се иска да се откажа от твоите преводи на поезия, защото нямаш равна в това. Надявах се да не се стига до там, но практиката в преводаческите екипи показва, че се случват подобни ситуации. Не ми се навлиза в нещата, добре са ми познати. Само едно нещо ще напиша за тези, които превеждат, съпричастност или преданост не търсете. Няма да я получите, докато превеждате и не засегнете интересите на гледащите всичко е ок и никой не си пести думи-благодарности, но когато се накърняват интереси, както в случая - заплаха от забавяне на преводите, всички избраха според интереса си.
Много ще ми липсват преводите ти!  Hug

Напротив, всички постове бяха изпълнени с признателност и съпричастност към преводачките .Никой не взе страна , защото страхотно уважаваме  и двете  и  ги ценим --Мистик е невероятна в  превода на поезия, с точните исторически обяснения  и справки  ,а Невин е толкова отзивчива ,всеотдайна .За стила им не се наемам да говоря защото не владея  езика от който се превжда, но се вижда ,че и двете дават много от себи си , и правят това с удоволствие ,каквото и да им струва това.
Нещо като лявата  и   дясната ръка, и двете са нужни .  
++++++1

# 73

...Освен това,става ясно,че сюжета ще се центрира върху тези събития,
защото следващата по-сериозна интрига,ще се заплете около смъртта на Мустафа,...

Е няма да е само това де...

Е няма разбира се...просто отбелязах възможните апогей в сюжета,
иначе накъде без интригите около Ибрахим,харема и Хюрем...
Има време,то с тази скорост,може да се радваме и на четвърти сезон. smile3508

# 74

Успешен ден на всички, които нямат търпение да дочакат есента и новия сезон, с един от най-красивите любовни клипове, благодарение на гръцките страстни фенки Андриа и Вики. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 10:53 от jupetrov7

Общи условия

Активация на акаунт