Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 37

• 97 535
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
# 46
Благодаря за новата тема.

# 47
Мистик хиляди благодарности за това което си ни дала досега ,което е много и никак не е малко,от сърце се надявам да се разберете и пак да сме заедно в трети сезон ,прекрасна си ,пожелания за прекрасно лято

# 48
Мистик хиляди благодарности за това което си ни дала досега ,което е много и никак не е малко,от сърце се надявам да се разберете и пак да сме заедно в трети сезон ,прекрасна си ,пожелания за прекрасно лято
има ли вече всъщност някъде последната серия?

# 49
Здравейте  Simple Smile До сега не съм писал тук, регистрирах се заради темата и по-скоро ми стана интересен въпроса за НП.След като прочетох всичките ви коментари за него си правя следните изводи:
1) някой беше писал, че Мустафа е НП - това е на невъзможно.Младият принц няма властта и хората, които да го подкрепят.Най-голямата му опора е Ибрахим, който не би действал срещу себе си Grinning По въпроса, че хората на НП са му верни и за това трябва да е от династията и да е принц Мустава - че той пак може да е от династията, но да не е Мустафа.Например загатнатият в първи епизод Увейс е по-вероятният вариант за НП.
2) Всичко води към Искендер Челеби - даже го показаха.Но мен все още нещо ме притеснява.Гласът му с този на НП от първите му появи напълно не съвпада.Пръстените са различни.Когато НП говореше с Бехрам паша на една от ръцете му имаше два пръстена с големи камъни в/у тях.На халките на пръстените имаше едни извивки, знаци т.е. символика.Скиптъра - жест на светската власт.Всичко още от първите кадри с НП говори, че това е човек, изключително властен и умен и с много аристократично потекло.На няколко пъти беше загатнато за знатното потекло на Искендер, даже той каза на Ибрахим "....аз съм потомствен мюсюлманин и ако се наложи не кожи...".И все пак си мисля, че Искендер Челеби няма властта да направи това нещо.Не би се съюзил с Хюрем, ако беше той..... Ясно е , че и да умуваме всичко ще се реши в третия сезон , но според мен нещо ще се обърне и ще се окаже братът на Сюлейман.

# 50
". Ясно е , че и да умуваме всичко ще се реши в третия сезон , но според мен нещо ще се обърне и ще се окаже братът на Сюлейман."
На мен също ми е много интересно кой е НП! Но не смятам,че е братът на Сюлейман! Първо  защото, ако е той всичките му усилия ще са насочени към дискредитацяата на султана, а не на Ибрахим!  Второ: Според мен той има лична неприязън точно към пашата, а въпросният Увейс едва ли някога е виждал Ибрахим!
 Но нищо! Ще потърпим и ще видим!
И сега към целия екип от невероятни момичета,които ни подариха възможността да гледаме и преживяваме този филм: Момичета, благодаря Ви и Ви се възхищавам!!!!  bouquet
Ние ще ви чакаме всички в екип и за новия сезон! newsm20

# 51
Момичета,случайно попаднах на това:
http://www.youtube.com/watch?v=FuUUanhu2EE&feature=g-vrec
 Shocked Rolling Eyes Shocked Rolling Eyes
Някой има ли информация за този филм...и защо  са направени две различни турски продукции на една тема?
Извинете ме,ако се повтарям ..но не съм изчела всички постове....от бързане да гледам сериите и от страх да не ги изтрият Praynig

# 52
Хихихих...аз залагам твърдо на брата.
Хитър ход за отстраняването на Ибрахим,той е най-доверения човек до Сюлейман.
С отрязването главата на Пашата,султана остава без дясна ръка,
едва ли един изгонен и отритнат от семейството брат,няма да знае какво се случва в двореца,
а именно чрез Искендер Челеби,той получава нужната информация.
Елиминацията на Ибрахим,само доближава НП по-близо до СС и трона,
и тук излиза на преден план Мустафа...историята казва,че Роксалана е пожелала гибелта на Мустафа,
нищо чудно  НП да се намеси в пъкленото дело и заедно да плетат интригата и примката около младото вратле на шехзадето.
И така,интригата се заплита точно в стила на Хюрем,демонстриран във втори сезон.
Нормално е отхвърленият брат да потърси душевен и религиозен комфорт в силна и мощна секта,
както и да има своите привърженици,които са противници на реформаторските идеи на Сюлейман Законодателя,
така че...това,че Ибрахим не отпусна исканата сума пари за сектата,
може би задейства отдавна,замислен план за реванш,зад които е Увейс.
Хехехе...трябва да ме вземат за сценарист... Joy Joy Joy
Та...дали е възможен и такъв сценарии,ще поживеем,ще видим.
Hug

# 53
  • В тъмната гора.
Почнах превода на този сериал, по молба на Ани, която не ме познаваше, както и аз нея... Отзовах се най-добронамерено на молбата ѝ, въпреки, че никога не съм имала работа със превод на подобен материал, а и ми беше доста трудно, защото аз работя по 12 часа на ден... Понякога не спях до-късно или давах цялото си свободно време... Не крия, че ми доставяше удоволствие, както и сега... Когато накрая на 1-ви и доста след началото на 2-ри сезон останах съвсем сама, пак не исках да скърша хатъра на гледащите този сериал и продължих, макар че изнемогвах понякога... Това най-добре го знае пак Ани... Докато вършех тази работа, най-важното за мен беше  качественият, артистичен превод. Ако сте го забелязали, значи съм го постигнала... Ако ли не, липсата му няма да разстрои никого... Както и да е ... Не искам да ви занимавам с тия неща... С добро или лошо, завършихме и този сезон... С превода на тази серия, моята мисия завършва... Тук има много хора, с повече свободно време и повече желание за изява... Нека поемат щафетата...

На мен пък не ми се иска да се откажа от твоите преводи на поезия, защото нямаш равна в това. Надявах се да не се стига до там, но практиката в преводаческите екипи показва, че се случват подобни ситуации. Не ми се навлиза в нещата, добре са ми познати. Само едно нещо ще напиша за тези, които превеждат, съпричастност или преданост не търсете. Няма да я получите, докато превеждате и не засегнете интересите на гледащите всичко е ок и никой не си пести думи-благодарности, но когато се накърняват интереси, както в случая - заплаха от забавяне на преводите, всички избраха според интереса си.
Много ще ми липсват преводите ти!  Hug

# 54
  • до най слънчевия бряг
[

На мен пък не ми се иска да се откажа от твоите преводи на поезия, защото нямаш равна в това. Надявах се да не се стига до там, но практиката в преводаческите екипи показва, че се случват подобни ситуации. Не ми се навлиза в нещата, добре са ми познати. Само едно нещо ще напиша за тези, които превеждат, съпричастност или преданост не търсете. Няма да я получите, докато превеждате и не засегнете интересите на гледащите всичко е ок и никой не си пести думи-благодарности, но когато се накърняват интереси, както в случая - заплаха от забавяне на преводите, всички избраха според интереса си.
Много ще ми липсват преводите ти!  Hug

Напротив, всички постове бяха изпълнени с признателност и съпричастност към преводачките .Никой не взе страна , защото страхотно уважаваме  и двете  и  ги ценим --Мистик е невероятна в  превода на поезия, с точните исторически обяснения  и справки  ,а Невин е толкова отзивчива ,всеотдайна .За стила им не се наемам да говоря защото не владея  езика от който се превжда, но се вижда ,че и двете дават много от себи си , и правят това с удоволствие ,каквото и да им струва това.
Нещо като лявата  и   дясната ръка, и двете са нужни .  

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 00:55 от siren62

# 55

Напротив, всички постове бяха изпълнени с признателност и съпричастност към преводачките .Никой не взе страна , защото страхотно уважаваме  и двете  и  ги ценим --Мистик е невероятна в  превода на поезия, с точните исторически обяснения  и справки  ,а Невин е толкова отзивчива ,всеотдайна .За стила им не се наемам да говоря защото не владея  езика от който се превжда, но се вижда ,че и двете дават много от себи си , и правят това с удоволствие ,каквото и да им струва това.
Нещо като лявата  и   дясната ръка, и двете са нужни .  

newsm10

# 56
има ли вече всъщност някъде последната серия?

Има я на турски, а на български се превежда от Мистик и Невин в момента  Peace

# 57
# 58
# 59
  • Мюнхен
Ани вече сложи инфо ,че спрягат Anil Tetik   за ролята на Селим...в гръцкия форум срещнах информация,че е участвал в Сървайвър Peace

Скрит текст:
Anil Tetik....player of Survivor....it is heard that he will be Sehzade Selim for the next season....who knows how many names will be heard until then !

Мога да съдя само по снимките, но ако информацията е вярна, тогава ще има пак с кого да си плакнем очите..

Общи условия

Активация на акаунт