Интериорен стил по аматьорски 6

• 63 036
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Самурайка, благодаря за поканата да се включа! Ще го направя по-подробно като се върна от море, където няма да имам интернет и тел. даже, но пък ако ви е интересно разгледайте другите снимки в Пикаса, които са преди и след линковете. Вече имам в дома безброй неща, които ми бодат очите като недообмислени и припряни, но като бързахме да се нанесем сега бавно ще го префасонираме. И може би така е нормално да се прави цял живот...мода, настроения, течения...

# 361
Лелеее, много ви благодаря, момичета за споделеното! Hug Hug
Толкова сте бързи Grinning!
То и нашата спалня в момента е 12кв, но някак разпределението е друго и по-умно Rolling Eyes.
В бъдещата нямаше начин за всичко - тясна е и дълга. Точните размери ми бягат в момента, но да кажем 2.60 на 4... Което ме навежда и на мисълта, че е дори по-малко от 11кв, 10.5-10.7 да кажем.
Влиза се от ъгъл на едната дълга стена и на по-далечната къса стена са прозореца и балконската врата. Нямахме никакви варианти за разположение.
Джинджифилов чай, те наличните снимка и графика с нас си идват. Не се разделяме с тях.
Графиката е тази, на Евгений Босяцки. Снимката бих пуснала, ако на нея не бяхме ние. Интимно ми идва сякаш Blush Laughing. На черен фон е, ние сме с черно-бели дрехи... Снимката също е правена черно бяла. И двете са в клипс рамки. Още нещо ще има по стените 100%... Освен, ако не ме хване страх да не претрупам и окепазя стаята Rolling Eyes.
Исках също да споделя - дръжките на всички врати са месинг. Запазихме тези, старите, откакто я има и сградата са. Дръжките на гардероба са такива, а на скрина такива.
Етажерките, в случай, че ги сложим изобщо мислех да са светли с ковано желязо за... основа (изобщо не знам как се казва Embarassed).
Самурайка, вярно спалнята ви нищо общо няма и сигурно не ми помага, но пък си я представих! Разкошно си я представих! Heart Eyes А клончето и бамбука ми харесаха много!
Шшш, тези етажерки много харесвам! Преди имах идея нощното шкафче, което всъщност ще е от страната на половинката, да е от такива етажерки и книжки. И без друго прави кочина, като започва 287328 книги наведнъж. Иначе само ми се мотат неподредени по пода.
(между другото в настоящата ни спалня няма нощни шкафчета, не защото няма място, а защото никога не съм си представяла да имам такива, никога не съм и имала Blush; от моята страна има единствено един голям лампион)
Джос, у вас е весело Grinning. И в нашата спалня се мотат играчки + кошарка на сина ни, но тя е временна и не я преброих Blush. В новото вкъщи ще си спи в неговата стая, стига стаи за игра сме създавали само Laughing. При нас постоянно се подмятат коли и Митко с всичко което е нужно за добруването му Mr. Green. Laughing
След твоето мнение и това на Шшш, започвам да се замислям, че поставянето на тези етажерки навярно не е лоша идея Grinning.
Ама, домът ти изглежда много привлекателен! Hug И аз се нареждам на опашка с молба за още мъничко, ако е удобно, разбира се  Blush
Редактирам, сега видях какво си написала. Grinning

# 362
Графиката е тази, на Евгений Босяцки.

Оригинал ли? Много ценно. Hug

# 363
# 364
Първоначално жалех, че си нямаме Икеа във Варна и колко ли години ще трябва да я чакам, ама вече взех да се радвам, наистина.

Икеа отвръща на удара! Twisted Evil Joy
Limited collection

А ние другата седмица сме в Амстердам.....

# 365
Еееее, не! Заби всичките ми икейски разсъждения под земята направо! Laughing
А у нас!?

# 366
графиката е трепач!   bouquet
аз понеже рисувам, и графика, и живопис, забравих да допълня към спалнята - 5 картини различен размер, разположени по фън шуй Simple Smile
графиките са в коридора.
трябва да нащракам и аз снимки и да ги кача нейде.
Ама, сега разгледах няколко снимки, много е свежарско и уютно, отпускащо много във Вашия дом, поздравления.
Детайли винаги се доизкосуряват, а като цяло сега повечето бързаме от под наем/при наш'те/при ваш'те да се изнесем в новото си жилище и след време виждаме кое и как може да направим по-добре Simple Smile пък и с времето нови идеи идват  Peace

Visible, няма да сбъркате с някоя етажерка, добре подбрана ще стои супер.
и аз не обичам нощн шкафчета до главата ми на спалнята, затова и не сме слагали такива, не бих и сложила.

# 367
Барбабо, явно наистина вече знаеш какво ще ми хареса!  Laughing ама не ме е яд - те са серийно производство, а аз нали си имам тука вехтошарник с такива, пък са и по една бройка, винтидж  Wink
Първо си рекох, че Икеа отваря във Варна, ама не би.

# 368

Снежа разбрах какво не харесваш, но не разбрах какво харесваш- как си го представяш, на диван ли да се спи, на легло, искаш повече пространство или повече удобство? Ето от мен нещо, нали съмпо футоните,аи съм спала точно на такова - страшно удобно.
Харесвам тежките старинни мебели, но това е невъзможно.
Диванът е семпъл, но не искам да е на пода. Никак не ми се спи на земята, нито във въздуха. С перспектива, че може да не мога да клекна или да се кача на високо., да оставим, че не харесвам никой да ми ходи по главата или да ми диша в устата.
Ниска съм 152/45 и дивани тип балон при които като седна и се облегна краката ми са в право състояние или въобще не се виждам не ми допадат. Искам семпли два дивана които да могат да се разделят, съответно да се използват за сядане и да може да се спи върху тях в неразпънато положение. Единия да е с механизъм за функция сън, но да не са тип миндер.
Искам секция раздвижена, но без съчетание на тръбна мебел и ПВЦ, да може да се разместват модулите, да е в неправилна форма, но не триъгълна и правоъгълна. Искам два дивана, но да не приличат на легла и да не са прекалено "тежки" за да могат да се съчетават със секцията.
Секцията да има място за книги, телевизор и компютър, витрина, може и гардероб, но раздвижен.

# 369
Visible, и нашата спалня е 11 квадрата. Имаме легло с ниска табла, от едната му страна (до прозореца) скрин, на него огледало, което никак не се връзва, защото е от тъмно дърво с красиви дърворезби, имаме място за едно нощно шкафче от другата страна и ми даде чудесна идея с табуретка в ролята на такова  Mr. Green До вратата  място за неголям гардероб, ама не стигнаха парите и си запазихме раклата от пристата, само намерих временно мебелно фолио в цвета на леглото и скрина. Цветовете са зелено на стените, индийска покривка в оранжево, жълто, а мебелите са избелен дъб. Моите слабости са едни малки картини на стъкло- две пеперуди и две риби. Едната стена е съвсем празна, като лежа виждам нея. Май и нямам желание да слагам друго. А, възглавници декоративни като слънца, жълти естествено. Ох, много ли съм кичозна?  Mr. Green Хм, и над главата ни една картина, която е големичка, не е нещо кой знае какво, ама сантимент:) На пода няма нищо, освен ламинат, който повече отива към тъмен.

# 370
  • софия
https://www.ikeafamilylive.com/en/home-story/family-home-france- … o-1956#photo-1953

как да не му се прииска на човек едно селско-морско къще  Simple Smile
спалнята  Heart Eyes
https://www.ikeafamilylive.com/en/home-story/a-country-retreat-f … o-2579#photo-2580

https://www.ikeafamilylive.com/en/home-story/a-beautiful-home-in … o-1852#photo-1864

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 17:12 от shhhh...

# 371

как да не му се прииска на човек едно селско-морско къще  Simple Smile
спалнята  Heart Eyes

Приятничко е и някак уютно! Peace Харесах си легълцето и бялото столче.

У нас дали някъде предлагат такива люлеещи се столчета?

# 372
Здравейте , чета ви , но не ми се пише в последно време. Ето наближава лятото и аз/ ние трябва да продължим започнатия миналото лято ремонт. Та в този резон искрено се надявам на вашите мнения и предложения...

Моята спалня е   7 кв. м. Да правилно сте прочели и не съм сгрешила. В нея има легло сътворено от два матрака един върху друг. На по- удобно нещо не съм спала... От едната му страна има не голям гардероб с врати от огледала за да увеличава обема на помещението , а срещу леглото има шкаф - скрин нещо неопределено -правен по мой проект. Над него има картина. Това е . Няма и не искам етажерки , телевизори , нощни шкафчета и пр. Над леглото на стената е монтирана малка лапма, която се върти и свети на който му трябва.
Спалнята е преустроена от едно по- голямо помещение. Всъщност цялото жилище е едно архитектурно недоразумение. Добре , че не панел и дава възможност да събарям , градя и пр....

# 373

благодаря за линковете - честно изобщо не знаех за този сайт, но така или иначе съм див фен на Икеа, дори обичам от време на време да ходя там, да пия кафе, да седя по диваните и да се наслаждавам на допира на естествените материали с някоя от оставените шведски книги-албуми с фотографии, а хлапето през това време да играе в детския кът. Защото Икеа е култура, и, разбира се, нашите мебелни хипермаркети са на светлинни години от тях, защото нямат визия, дори тук не говорим за цени и качество и не правя в тази плоскост сравнение.
И тъй като темата е за кича, то една вероятна дефиниция за него би била - разрив между функция и естетика, които в културата на скандинавските народи са се развили до съвършена еднородна сплав.

И един глупав, но смирен въпрос: защо ми излиза, че имам само едно мнение, много повече са. Мерси за отговора.   bouquet

# 374
  • софия
някои теми били отчетни и само там се набират мнения. и аз съм във форума от 3 години и кусур, пък имам 200 и няколко публикации.
люлеещ стол има в ИКЕА  Mr. Green, много е красив.
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81743

Общи условия

Активация на акаунт