Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 943
  • 244
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Е каква дневна като става дума за 22 часа?

# 46
Може да се е връщала, закъсняла.. нещо такова. Аз си мисля, че не е отивала някъде, а се е връщала, и е имало и дневно пресичане. Може да й е било навик.

забелязала съм, че 'българина' има доста висок праг над който му се задейства инстинкта за самосъхранение. Безопастността по-скоро като някаква лиготия се приема., като слабост.
От разни безобидни работи, като обиране на мухъла отгоре на сладкото, до ей такива работи. Хората са много хазартни. По време на земетресението гледах едно интервю с един  чичко от Перник..Питат го страх ли го е да се върне в апартамента си на Х етаж и той казва "А, не що да ме е срах, не ме е страх" Е, в блока им се поотлепила една стена ма кво толкова ...
Може би и това има значение за изборите, които правим. Толкова ни брули живота, че ни се струва, че сме оцеляващи към всякакви ситуации.

# 47
Не е пресичала магистралата ,тя си е вървяла по нея  ooooh! понеже била закъсняла ,била на гости .
Имало е обаждания до полицията ,докато отишли обаче лошото било станало .
Изключително малоумна постъпка .

# 48
  • София
така си е, 10с! Такава отчаяна безгрижност! Всеки опит за предотвратяване на проблеми и инциденти изглежда като параноя. Не можеш да си представиш колко често чувам за какво ли не "какво толкова, нищо няма да ти/ми/му стане"!

# 49
Извинявайте, обаче това е пълна идиотщина. Магистралата не минава през населени места. Та, питам аз, къде е била на гости и за къде е закъснявала, та да драпа през магистрала Таркия в 22 часа през нощта с дете в количка? Айде малко по-реално, ако може? Била е на гости в Панчарево, а живее в Пазарджик, та по магистралата за по-бързо ли?

# 50
  • Ямбол
Извинявайте, обаче това е пълна идиотщина. Магистралата не минава през населени места. Та, питам аз, къде е била на гости и за къде е закъснявала, та да драпа през магистрала Таркия в 22 часа през нощта с дете в количка? Айде малко по-реално, ако може? Била е на гости в Панчарево, а живее в Пазарджик, та по магистралата за по-бързо ли?

Не, изпуснала автобуса и тръгнала да се прибира пеш. Но защо по магистралата, не мога да си обясня.
http://marica.bg/show.php?id=84094

# 51
10 c's, никога не съм чела толкова крайни и негативни твои мнения. Казаха, че се е притеснила защото е изпуснала автобуса, била е на гости в сестра си. Явно и е било неудобно да се върне у тях и да помоли за помощ. Казаха също, че минути преди това шофьори са сигнализирали кат за движеща се жена с детска количка, но за съжаление малко след това е станал инцидентът. Не е правилно , в никакъв случай, но и онези, които са я блъснали защо са избягали от мястото, това пък не знам как да го опиша, по-умно ли е ? Или може би е щяло да стане ясно, че са се движили със 170-180 км/час при разрешени 120 ? Тъжно е, че едно дете ще расте без майка и въпреки неразумната си постъпка съм сигурна, че с тази мисъл е починала. Най-малко заради това умереният тон ми се струва по-удачен в случая.
Не знам изобщо нищо за семейството, но давам пример. Ако е знаела, че вкъщи я чака вечно сърдит , неимоверно ревнив и деспотичен съпруг например, това може да е допринесло да се опита да пресече магистралата. Не казвам, че е правилно в никакъв случай, но за мен и онези, които са я ударили и са избягали от мястото не са нито по-умни, нито повече хора.

# 52

Не, изпуснала автобуса и тръгнала да се прибира пеш. Но защо по магистралата, не мога да си обясня.
http://marica.bg/show.php?id=84094

След прочетеното, още по-малко мога да оправдая постъпката....

# 53
Имала е и решение от ТЕЛК, защото имала големи проблеми със зрението....

# 54
забелязала съм, че 'българина' има доста висок праг над който му се задейства инстинкта за самосъхранение. Безопастността по-скоро като някаква лиготия се приема., като слабост.

Не мисля, по скоро опасностите му са различни. Чичото с падналата стена едва ли може да направи каквото и да е, ако едвам свързва двата края и не му се гледа много много в бъдещето ( което по скоро изразява голямата разлика - поначало няма мислене, планиране. В ДиС хората покупката на жилище или застраховка Живот не планират, а в учебниците пише как да планираш приживе завещанието си, колежанския или застрахователния си план едва ли не от раждането).
Я да се случи пак някоя авария от рода на Фукушима ( да не дава Господ), е.коли или свински/птичи грип да видиш ти как се грижим за кожицата си. Неизкупен йод и имуностимулант нема да остане  Laughing
Същото е и с пресичането, и с пушенето Mr. Green и с всичко, което не  явно и просто набито в главите ни като причинно следствена връзка.
Аз съм гледала интервю с баба, репортерите я хванаха да притичва Ботевградско и тя каза ' ееее, как ще ме блъсне кола, пък и да ме блъсне не е голяма загуба'. В нейната глава няма изобщо връзка между пресичането и катастрофата, за нея пътят е нещо, през което можеш да минеш, не и където минават коли или където могат да те блъснат.

# 55
10 c's, никога не съм чела толкова крайни и негативни твои мнения. Казаха, че се е притеснила защото е изпуснала автобуса, била е на гости в сестра си. Явно и е било неудобно да се върне у тях и да помоли за помощ. Казаха също, че минути преди това шофьори са сигнализирали кат за движеща се жена с детска количка, но за съжаление малко след това е станал инцидентът. Не е правилно , в никакъв случай, но и онези, които са я блъснали защо са избягали от мястото, това пък не знам как да го опиша, по-умно ли е ? Или може би е щяло да стане ясно, че са се движили със 170-180 км/час при разрешени 120 ? Тъжно е, че едно дете ще расте без майка и въпреки неразумната си постъпка съм сигурна, че с тази мисъл е починала. Най-малко заради това умереният тон ми се струва по-удачен в случая.
Не знам изобщо нищо за семейството, но давам пример. Ако е знаела, че вкъщи я чака вечно сърдит , неимоверно ревнив и деспотичен съпруг например, това може да е допринесло да се опита да пресече магистралата. Не казвам, че е правилно в никакъв случай, но за мен и онези, които са я ударили и са избягали от мястото не са нито по-умни, нито повече хора.

Била е на гости от сутринта и е изпуснала последния автобус в 19:40. Като че ли не е като да се е претрепала от бързане.
Разрешената скорост на магстрала не е 120.
Прегазана от ТИР, надали е имала последна мисъл. Аз обаче, при все че става дума за покойница, мисля че и пред-последна не е имала. И изобщо от изтървания автобус насетне мислъл много не е имало.
Това е безотговорност. И към собственото и дете, и към хората, имали мал-шанса да шофират по магистралата в този момент. Това че ти е криво вкъщи, не ти дава никакво основание да превърнеш невинен водач на МПС в убиец и да му съсипеш живота.

# 56
10 c's, никога не съм чела толкова крайни и негативни твои мнения. Казаха, че се е притеснила...

Катюнгелче, аз пуснах темата преди някои детайли в историята да се разберат.
след съобщението в дир.бг Признавам си потреса.
Не е негативно, за нея какво да кажа - починала е, епитети сега не са нужни.
Но за децата й ми е мъчно.

темата не е точно за нея, също така. Сглупила, платила, царство й небесно.

темата е и за пешеходците и техните преценки, в които повличат и децата си.
прочетохме, че децата от детската градина ги почват с обучението. Значи нещо не е много как, след като редовно някой иска да пресече цариградско, или да мине на необозначено място или да се бута м/у колите, за да пресече и тн

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 20:17 от 10 c's

# 57
катюнгелче е няма как умерено да се говори за жена с дете ходеща по тъмно на магистрала.
било и неудобно да помоли за помощ ,но и било супер удобно да изложи детето си на риск  ooooh!
В този случай нещата трябва да бъдат назовавани с истинските им имена за да има някаква поука да следващото камикадзе.
какво разстояние е имала намерение да премине с детето по магистралата?

# 58
  • София
Рокси, последната криза, която тръгна точно от САЩ опроверга всичко, което беше написано в учебниците за планирането на живота, колежа, пенсионната застраховка и изобщо целия съременен американски и западняшки начин на живот! И то за хората, които са планирали живота си точно по учебника, сривът стана пълен, защото изведнъж установиха, че разни хора в разни кресла са си играли с парите им.

# 59
  • Пловдив
какво разстояние е имала намерение да премине с детето по магистралата?
Пловдив-Съединение 32км.
Според статията е била при сестра си в Асеновград, има смяна на автобуса в Пловдив. Асеновград-Пловдив, Пловдив-Съединение. Оказала се е в Пловдив без телефон, изтървала автобуса за Съединение и тръгнала пеш по магистралата.

Общи условия

Активация на акаунт