Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

• 103 267
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Благодаря ви мили, момичета  Hug Hug Hug

Маринче, честит имен ден и на теб мила! Нали знаеш колко ти е прелестно името  Mr. Green Hug Желая ти много здраве и с гордост да си го носиш!   bouquet Hug

Точе, ето пълната рецепта:
Кексчета
200 грама брашно
Щипка сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер
115 гр. безсолно масло
165 гр. захар
1 1/2 ванилова есенция
2 големи яйца
125 мл. пълномаслено мляко

Глазура
65 грама безсолно масло
200 грама меко крем сирене
1 ч.л. лимонов сок
3 чаши пудра захар.

Затоплете фурната до 170ºc.
Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта в купа.
В голяма купа разбийте маслото за 2-3 минути, докато стане пухкаво. Добавяйте захарта на части като продължавате да разбивате. Добавете ванилията, добавяйте яйцата едно по едно, като след всяко разбивате. Добавете половината от брашното, разбийте за кратко, докато се усвои, после добавете половината мляко, пак разбийте за кратко и повторете редувайки брашно/мляко.
Напълнете хартиени капсули - 3/4.
Печете за 20-25 минути или докато центъра на кексчето се връща обратно при натискане.
Охладете на решетка

Разбийте маслото за 1-2 минути. Добавете крем сиренето, лимоновия сок и половината пудра захар. Разбивайте, докато сместа стане пухкава и лека. Добавете останалата пудра захар и разбийте.
Имаше линк за сваляне под клипчето в pdf.  Whistling Wink

# 586
  • София
Здрaвейте, в момента издирвам торта за рождения ден на дъщеря ми и ми дадоха идеята да попитам при вас. Дали някой има възможност и желание да изработи торта за четвъртия РД на момиченце, което в момента е голям фен на Ягодов сладкиш? Рожденият ден е в неделя и няма много време. Ако някой реши, може да пише тук или на л.с.
Хубав ден!

# 587
  • Бургас/Пз
Честит имен ден на сладурката на Татит и на МаринаД, много усмивки и прекрасно настроение!

Благодаря на всички, които коментираха тортичките ми!

Имам едни въпрос - някой може ли да помогне с постъпкови снимки на лъв- ама истински, а не анимационен герой. Намерих в ловелито само анимации Sad

# 588
  • София
Благодаря момичета, златни сте  Hug
Сега остава да спретна едни кексчета, в тази жега надявам се да има кой да ги хапне  Laughing
И ето една тортичка от мен, много бързо спретната.

# 589
Здравейте,

Честит Имен Ден, МаринаД и на Марина на Татит! Бъдете живи и здрави и много щастливи Simple Smile

Едно едно малко бутилче, което беше подарък за РД на един уиски фен Wink

# 590
Аз със закъснение искам да поднеса поздрави към Дими и Марина .Момичета да сте живи и здрави и нека бог да ви закриля.  bouquet
Аз съм в еуфория край сватбата ,която е сега на 29 .Не съм така уплашена както на първата но все пак си е много грижа.Дай боже на всеки да го преживее.
Официално се отказах да правя сладкарница или цех понеже изискванията се оказаха не посилни за мен.Дали ще правиш цех за 200 човека или малка работилница за двама се едни  и същи.С една дума не става.
Време е да дам почивка на ръцете и на краката .Е на приятели и близки ще правя по нещо ,колкото да си почеша крастата.Обещавам че ще пакажа тортата на младоженците и се надявам да пиша и коментирам по често след сватбата.

# 591
Честит имен ден на патерица на малката принцеса на Татит и на Марина Д!
.◦♥Toche♥◦.,страхотно набързо спретнато торте.
Only_you ,не знам дали е малко нещо бая пълничко и позакръглено ми се вижда.
Аз най-после успях да си сваля снимките на тортите.
Ето една във бяло и черно за една мацка дето на 12.08 ще се жени и във момента е на тема бяло и черно.
Крема е от Голди -ванилия+квасена сметана,целувки ,стафидии ,червени боровинки и парченца банани.Получи се нещо страхотно .

Ето и една за две близначета Крум и Елена дето днес навършват 2 годинки.Фигурките бях направила предварително,но нещо пообърках разчета на времето и трябваше да я сглобя и приготвя за няколко часа и разбира се личи.Хората останаха доволни ама аз не съм доволна защото няма нищо общо със това което бях замислила.Забравих да кажа че майката не иска две отделни торти искаше една.

Остава да направя една за 02.08 и спирам временно със тортите.Почвам да се стягам за кумства,сватби и живот и здраве работа от октомври.

# 592
Здравейте,
 искам да ви помоля за съвет.
 Свекър ми има РД в петък и искам да му спретна торта. Решила съм да е плодово сметанова, заради топлото време, но голямият проблем е как  да  я украся. Понеже е морски, мислих да има котва отгоре. Но нали  ще има плодове вътре, дали ще е добре да я оформя от какао? Или да я наредя от малини?  ooooh!

# 593
Благодаря ви, момичета,мнооого ви благодаря за поздравите и пожеланията!!! Hug Heart EyesТрижди да ви се връщат!!! Hug
Напоследък не ми остава време да пиша SadОбаче съвсем редовно поглеждам и се радвам на всичките ви красоти!!
Много ми хареса цветовата комбинация на "бързата" тортичка на Точе-то!!!Много нежна!!!Онли-ю със сигурност е зарадвала уиски-фена! Диди, много сладки тез маймуни, беее!!!И черно-бялата е интересна!Тъй като ти предстоят хубави работи- от мен късмет и безпроблемно справяне с организацията!!!!
Вичи, аз бих си изрязала шаблон на котва /на голям лист. и бих поръсила какао, така че да се "отпечата " на тортата. Малините са много хубаво нещо, но няма да ти оформят точен контур.Дано да съм била полезна Grinning
Момичета мили, извинявайте че не се връщам по-назад,ама... пак хуквам по задачи Grinning
Хубав ден на всички ви желая!!!Чао от мен!!!

# 594
Момичета страхотни торти правите. Вдъхновена единствено и само от вашата тема направих ето тия тортички. Надявам се да стават все по добри.

# 595
  • София
Tatitt ,
Благодаря за рецепата ще я пробвам още тази неделя!
 Grinning
ditsan, тортите са много красиви, а тази с маймунките ми е любима! Grinning
Huliganka, тортата ти е изглежда страхотно! Видях рецептата в блога ти.

Крем - мус:
400 мл сладкарска сметана
2 ч.ч. йогурт
200г крема сирене
2 кафени чашки пудра захар
1 бял шоколад
1 желатин

Имам въпрос - "йогурта" - предполагам имаш предвид кисело мляко - колко процента масленост да е?
Какво сирене крема и сладкарска сметана използва?

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 10:59 от happymammy

# 596
Имам едни въпрос - някой може ли да помогне с постъпкови снимки на лъв- ама истински, а не анимационен герой. Намерих в ловелито само анимации Sad

Ани, не знам дали на това казваш истински лъв, но погледни, може и да ти свърши работа...
http://www.youtube.com/watch?v=VR0sMGf3Pm8&feature=related

# 597
  • София
Здравейте.

Не мога да открия никъде постъпкови снимки на ДОРА И героите от филмчето-търсих в ловлито,но на дора нищо не излиза.Ако някой може да помогне с линкче Praynig

# 598
Мили мацки, след като се справих с направата на фондана благодарение на вас ви моля да споделите кои са най-добрите бои за оцветяване. Питам за марка и евентуално гелови или прахови са по-удачни. Благодаря! Hug

# 599
Здравейте.

Не мога да открия никъде постъпкови снимки на ДОРА И героите от филмчето-търсих в ловлито,но на дора нищо не излиза.Ако някой може да помогне с линкче Praynig
http://lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2589 там е, Стефина, само че на руски Дора е Даша Simple Smile)))

Мили мацки, след като се справих с направата на фондана благодарение на вас ви моля да споделите кои са най-добрите бои за оцветяване. Питам за марка и евентуално гелови или прахови са по-удачни. Благодаря! Hug

Всеки си има предпочитания. Аз със сухите не се разбирам хич за оцветяване на тестото, щото не ми се разтварят добре. Лично предпочитам тези на Шугърфлеър и Америколор

Общи условия

Активация на акаунт