Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

• 103 306
  • 738
  •   1
Отговори
# 675

Цитат
Откъде е възникнал целият този спор нямам и идея, вероятно от похвала на нещо, което в нечии очи изглежда не толкова добро? (Само гадая.)

Или най-вероятно дамата - професионалистка е очаквала най-малко златен Оскар за творението си (което съм пропуснала   Mr. Green  ), а никой не я е отразил.....а пък на нея от 2-годишна са й повтаряли мама и тате кооолко мнооого е талантлива, даровита и ....т.н.
А пък тук някакви си НЕпрофесионалистки си позволяват лукса дори да не забележат съществуването й.
Темата за мен е източник на настроение, вдъхновение, отмора, разтуха ....и като се появи някой, готов да осе.е всичко и всички, само защото не получава вниманието на целия свят.......
Надявам се , е доволна от минутите слава, които получи тук.Защото другата седмица едва ли някой ще я помни.....
Съжалявам, но не успях да се сдържа. 

Честито на рождениците, които съм пропуснала!    Hug    bouquet

# 676
metchopooh  Hug Hug благодаря ти за разясненията. Само не разбрах за лентичката.  Embarassed Embarassed Само една лентичка ли слагаш отстрани? Или като руло обличаш цялата тортичка странично? Само да спомена, че всичките ми торти, които показах са отвътре с торта рула на Лео. Може би затова ти изглеждат толкова неравни. Ще ме извиниш за въпросите. Ще се радвам на всички забележки, коментари и съвети за да може все пак следващата торта да е по добра от тия. И последно тоя Gummy bear с фонданчето на Димитрана ли е правено? Hug Hug Hug
1 пакетче желатин (9гр Dr. Oetker)
60мл вода
120мл глюкозен сироп (среден на консистенция)
1ч.л глицерин (продава се в аптеките)
1/2ч.л лимонена киселина - лимонтозу
1000гр пресята пудра захар*
Само да уточним това ли е рецептата на Димитрана. Веднъж правих руска мастика ама хич неможах да се справя но тоя път ще опитам. Ако мечето ти е правено от това изглежда страхотно, защото при марципан Варна кой знае какви фигури не можах да направя а при купения от хитрини ми се получиха доста по добре, защото той всъщност като го месих беше като пластелинче а марципана Варна се ронеше.
dimitrina73 ,  tarlio чудесни са ви тортите. Абе въобще момичета страшни сте в тая тема  Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 09:41 от mimi_msm

# 677
Не се сдържам просто, да Ви покажа торта....бутикова, уникална, абеееее и да не иска да чете човек жълтини, то му се набиват заглавия за страхотната торта от 900 лв
Е направих си труда да открия тази чудесия и най-любезно предоставям на Вашето внимание, за да се поучите....
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1778499761 ей това се вика "професионализъм" - да успееш да вземеш торба пари за едно нищо  Mr. Green

може би пък пълнежът е със златни люспици, знам ли  newsm78
 Joy Joy Joy

п.с.за протокола, не съм правила торти от повече от 9 месеца, нито имам вр за четене, ама гледам и Вие се забавлявате Joy

# 678
Зет ми е бил на Рожденният ден на Коцето.Ще го попитам за вкуса ,дали крема не е бил със златни люспи.
А на сватбата на дъщерята лично ще препитам Коцето и Надето коя аджеба сладкарница е успяла да им смъкне тия пари.Но съм сигурна че това е работа на екипа му а тои си няма и идея какво е платил.
А за тая ПРОФЕСИОНАЛНА торта и 100 лв не бих дала.
Меченце,и аз не го познавам това зеленото ама е голям сладур.
Тарлио,искам рецепта и разяснения за тая сладоледена торта.А детенце да ти е живо и здраво.

# 679
 Shocked Shocked Shocked
Направо ми падна ченето.
Добре че се сетих че тия трупчета не са кашкавал а кюлчета злато. Оттам се светнах че другото не са пакетчета носни кърпички, а пачки пари. ...  Искам и аз такива торти да правя.... и да им се радват....

За да не е само клюкарщина, да докладвам малко от проучванията си.
Сдобих се с кофа satin ice от Хитринки-те. Сатенчето се държи много добре, да ви кажа. Още съм на ниво експерименти с неоцветено тесто, но дотук му пиша 6. На консистенция е нещо като смесено Пико с Ксеркс, но е в пъти по-добро. Жилаво е. Не се разтяга като Пикото. Наблъсках му Тилоза и май прекалих. Струва ми се че и без Тилоза ще е перфектно за фигури.
Тествах го предимно на Крикът-а. Ами почти го натамъних. Има още какво да се желае, ама аз и машината разучавам още, та тепърва предстоят проучвания. Мисля че другата седмица ще мога да ви пусна по една нАучна дисертация и за Сатена и за Крикът-а. Почти се влюбих в тая машина. Нощес до 2 и половина съм си играла. Останаха още 3-4 неразгадани бутона, ама и на тях ще им видя сметката.
Дотук толкова.
to be continued................

Честит Имен Ден на всички празнуващи днес!! Бъдете здрави!
Албенче - специален поздрав от мен на Илиана.   bouquet
metchopooh - Страхотен е кривогледеца с отхапаното ухо. Аз вече се запознах лично с тези твари, та мога да ти кажа, че си се справила идеално.
tarlio - Честит ви празник и на Вас! Преглътнах от тортата....
dimitrina73 - достатъчно е казано за тази торта, но и аз да напиша нещичко. Изумявам се всеки път когато видя твоя торта. Различния ти поглед върху нещата винаги ме кара да се замисля как аджеба, щракат колелцата в главата ти. Със сигурност по-различно от на всеки друг. Перфектни рисунки.

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 10:27 от van444eto

# 680
  • София
Привет,
Отново има страхотни торти за гледане...
metchopooh, мерси за страхотиите съвети, много ще ми помогнат. А за бисквитите това беше от мързел.  Laughing Нямах толкова ММ за покриване и това ми роди главата за да мина метър, хем бързо, хем пестеливо и мързеливо. HugЗеленото чудо което си сътворила е страхотно и много весело  Laughing
dimitrina73, торта ти е със страхотна рисунка, всичко е прекрасно, но небето е уникално.
Марулка, имаш страхотен стил, фигурките ти са толкова сладки и оригинални, за мен е удоволствие  да гледам твоите творения  Laughing.

И сега да си задам въпроса, с какво мога да направя такава дантела, която се слагат на тортата в основата като лента. Пускам една от тортите на Бубето, която естествено е уникална  Heart Eyes

# 681
Toche,  със сигурност има и по-запознати от мен каква е точно техниката...но най-общо казано мисля, че се използват ето такива силиконови калъпи  

Доста са скъпички според мен, обаче наистина са страшно красиви. Има ги онлайн при cookibooki- търси ги като силиконови подложки за дантела, а в you tube има много филмчета за това как се правят. търси sugar veil lace  Simple Smile  ето и едно клипче
 http://www.cookibooki.bg/components/com_virtuemart/shop_image/product/_________________4f94067b3be49.jpg

А иначе има и такива Текстурни релси - дантели: но те не знам как точно се употребяват и дали става толкова фина дантела  newsm78

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 11:13 от madlene

# 682
  • София
Момичета, благодаря ви за отзивите за тортата с мак! Hug Пуснах я, за да ви се усмихне от екрана от мое име Simple Smile

....Различния ти поглед върху нещата винаги ме кара да се замисля как аджеба, щракат колелцата в главата ти.

Ами просто прещракват:))))

А, за тортата 900лв - тази сутрин я видях и мислех да ви "сизирам" за случая. Вижте, едно е да твориш върху торта, друго е да правиш бизнес. Браво на хората, които са успяли да изкарат 900лв в нашата страна с такава торта! Декораторът на тортата, надявам се, знае, че не се е престарал:)

metchopooh, мечето ти е извор на свежест в тази жега с прекрасния си зелен цвят!!!!

# 683

Вижте, едно е да твориш върху торта, друго е да правиш бизнес. Браво на хората, които са успяли да изкарат 900лв в нашата страна с такава торта! Декораторът на тортата, надявам се, знае, че не се е престарал:)

И от мен имат едно голямо браво за цената:)) Намирам, че този труд в България е крайно подценен и именно затова не приемам поръчки. Иначе качеството даже и не искам да коментирам:)

metchopooh, много е сладък и пипнат този зеленичкият:)) Наблюденията ми са, че се справяш прекрасно с 3Д тортите, браво!

tarlio, добър опит, макар че вярвам, че можеш и по-добре:) Да ти е живо и здраво детенцето!

betina33, симпатична торта, макар че си сигурна, че ако беше направила ти фигурките щеше да бъде по-интересна. Нямаш ли вариант да смениш подложките, често развалят визията на торитите ти?

Дими съм я коментирала на другото място:)

# 684

И сега да си задам въпроса, с какво мога да направя такава дантела, която се слагат на тортата в основата като лента. Пускам една от тортите на Бубето, която естествено е уникална  Heart Eyes

[/quote]
Това е готова памучна лента.Не е от фондан
Тя е написала ,че е купена и специално е търсена

# 685
А аз искам да запитам какъв материал се слага в тая силиконова отливка.

http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Duck-with-Bow-Silicone-Mould-Mold … sh=item4cff937114

# 686
Въобще не мисля да коментирам постовете на Енце , вие много добре сте й казала как стоят нещата...

Тааа , много съм доволна,весела торта се получи Simple Smile Идеята е на Мина, дето се вика , не съм открила топлата вода Simple SmileДецата оздравяха , аз нали отложих бебешкото парти за другата седмица и уж тортата за нас щеше да е "постна" ,но ме засърбяха ръцете и пак се метнах Simple Smile Борис естествено що да спи ... ама явно задобрявам , за общо 3-4часа покриване и украсяване ех това скалъпих , на пак екзотична вълна за пълнежа:
 2 пандишпанови и 2 кокосови блатове-крем с маскарпоне и ананас-кокосов блат-крем с маскарпоне и фурми Simple Smile
Единицата е пластмасова,че буквално в последният момент я довършвах тортата, после вече лепнах захарната отпред Simple Smile

Това за ръбовете май беше за мене, ама сега сами поне една идея по-хубави  Mr. Green Не че на децата им пукаше или на мъжо  , а пък на мен душата ми се пълни с кеф ,как се радват на тортата . А пък и как ми е виснала  отпред в дясно  Joy ,да се стараех да е крива,нямаше тъй хубаво да си висне  Joy Joy Joy Та аз се хваля, а не показвам , че още много торти има да правя, докато започна да показвам Simple Smile

Tatitt: послушах те за ръбовете и наистина леко като позасъхне е по-добре Simple Smile
А вчера с Вилана ходихме по борсите и си поръчахме СМС за 8 лв килото , та ще пробвам скоро и него как ще се получат фигурите.

ani_d: за обличането на борда с готов тънък блат разбрах, вече си купих Simple Smile Ама виждам зор това да ми е равна отгоре ...  все някъде слагам повече крем и после висва или изпъква  Sad А пък съм една кьорла и го виждам чак като покрия! Та тия рингове за стягане на блатовете ,имат ли някакви начертани окръжности отвътре ?

За маслото пожелайте ми успех  с разбиваето ,после ще докладвам  Laughing

райска ябълка: многооо яки моаите ,супер им се изкефих !

marulka_s  изчерви се малко,много те хваля тука за героите Simple Smile) решила съм да правя едни буболечки о тбейби тв , та малко хелп : дребните детайли , примерно различния цвят на очите , с различно оцветен фондан ли е или рисуваш ? или пък на Бамби ушите ,розовото фандан ли е оцветен или рисувано отгоре ? От снимките не мога да прецяня...
Гледам  с пикото работиш, като ги моделираш фигурите ,ползваш ли силиконови  ръкавици да не лепне и въобще в каква степен на засъхване ги доработваш детайлите ?

metchopooh:
видях прасенцето,веднага беж към хладилника и ометах една пържолка от снощи  Mr. Green

dimitrina73: а за тортата с маковете за предизвикателството  ,онемях Simple Smile) то не е небе , то не са цветове ...

Та сега след пържолката отивам да хапна и една тортичка:) Ето тук малко снимки домашното партито  да подобрите настроението Simple Smile https://picasaweb.google.com/104509964120702606386/BOBO1stBIRTHDAY

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 13:16 от Lille (CRLN)

# 687

http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Duck-with-Bow-Silicone-Mould-Mold … sh=item4cff937114

Захарно тесто, каквото имаш под ръка:) Т.нар. ксекрс е особено подходящ за молдове.

Lille (CRLN), симпатична торта, да ти е живо и здраво детенцето! Можеше да позачистиш подложката с една мокра кърпичка, а пък Вал щеше да ти каже директно да я покриеш:)))

# 688

Захарно тесто, каквото имаш под ръка:) Т.нар. ксекрс е особено подходящ за молдове.

Мерси Мина   bouquet  bouquet  bouquet
Lille (CRLN)  страхотна тортичка.

# 689
Благодаря Simple Smile
А за подложката и панделка даже имах купена и много внимателно четох и обясненията за борда с фондана как се прави, ама то така като мене не се правят торти Simple Smile Времето, времето ми е много кът ... буквално лепнах единицата отпред, леко мека даже и пльоснах на масата тортата Simple Smile Ама пусто мерак имам Simple Smile Пък да не ви казвам мъжо колко разочарован ми вика "Аз си лягам ... "Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 13:47 от Lille (CRLN)

Общи условия

Активация на акаунт