Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 706
  • 251
  •   1
Отговори
# 45
  • Tам през Атлантическия океан
Някои осъждат стналото в Украина , аз не  Rolling Eyes Жесток е начина по който са го направили , видях някои сн.  Tired  дано след това успеят да задържат ситуацията и да не се случва повече.

Над 60 000 кучета и котки са избити в Украйна

# 46
  • Стара Загора
Случката доказва че майчиният инстинкт понякога е най-доброто оръжие!!Аз също много се страхувам от бездомни кучета-в квартала ни се появиха няколко такива.Миналата седмица си закупих лютив спрей от ловно-рибарски магазин.Има няколко вида и цените са приемливи от 6 до 10лв.Устройствата кучегон не били много надеждни и цената 55-67лв

# 47
Първо това, а след това строг ред и глоби - като на пушачите, от 300 нагоре за първо провинение! Искам глоба за всеки, хранещ безпризорно животно в населено място - от 300 до 500 лв, за община, на чиято територия има безпризорни животни - 1000 лв на брой. Същите за собствениците на домашни любимци, които нарушават правилата/изискванията/забраните.

Това е много добро решение!  Peace Не е нормално да загине човек нахапан от кучета или да пострада дете и да ревем за правата на животните!

Днес минах да видя дали са там кучетата - ами там са, скрити на хладно в храста спяха 3 броя.  #2gunfire

# 48
Единственото право на тези животни, което твърдо защитавам, е да бъдат умъртвявани по несадистичен начин или събирани в приют. А глобите за кучкари, които си изхвърлят животното да са четирицифрени, ако може.

Дорис, обади ли се в службата, отговаряща за кучетата?

# 49
Единственото право на тези животни, което твърдо защитавам, е да бъдат умъртвявани по несадистичен начин или събирани в приют. А глобите за кучкари, които си изхвърлят животното да са четирицифрени, ако може.

Подкрепям с две ръце!

Но за съжаление, не вярвам това да стане реалност  Tired

# 50
Изключително неприятна случка.......Всъщност една от многото......А тези, от които зависи решаването на проблема ще кажат, че не ги интересува! Ако не гласно, поне наум....Защото парите, които ще откраднат са по-важни от някакви си там хора с деца......Да се оправят сами.....Ако не успеят, здраве да е......Светът няма да свърши!

Затова аз пуснах темата "Не ме интересува". Зад тази фраза се крият повечето от най-големите ни проблеми, каквито свестните държави нямат. А някои се опитват да приравняват техните проблеми с нашите.....Как се наказва такова безхаберие на стопанин на куче в тези държави? Да го пуска където си иска и да обяснява, че не хапе? Колко бездомни кучета имат там?
Преди седмица имах подобен случай. Наложи ми се в една градинка да подгоня домашно куче, което почти скочи срещу мен. Избяга лаейки, а неговият стопанин пиян и приличащ на клошар ядосано ме попита какво правя! Искаше му се да скочи да се сбие с мен, но като че ли не му достигна смелост. Отговорих му подобаващо и продължих пътя си, а неговият любимец продължи уплашено да лае далеч от мен.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 16:51 от vl

# 51
  • Tам през Атлантическия океан

Но за съжаление, не вярвам това да стане реалност  Tired

В Румъния в Украина е станало  Rolling Eyes

Румъния реши проблема с бездомните кучета – разстрел за всички!

До крайната мярка се стигна, след като бездомни кучета разкъсаха 6-годишно дете

http://www.-spam093-/150856/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D0%BC … 0%B5%D1%82%D0%B0/

# 52
Самсара, единственият начин да стане реалност е с постоянен обществен натиск. Но вместо него, май засега има само дърлене между кучемразци и кучезащитници, и всичко си продължава по старому.  Tired

Румъния реши проблема с бездомните кучета – разстрел за всички!

Глупости. Преди месец бях там - има си ги. Между другото точно такива "миролюбиви" заглавия и призиви от медиите пречат да се реши проблема, защото само нажежават страстите, пускат се тук теми, които навъртат по 100 страници да се поплюят двата лагера и после нищо.

# 53
the Дорис, шапка ти свалям, майче! Просълзих се докато четох разказа ти. Голям кошмар сте преживели с детенцето, но още по-лошото е, че много други майки споделят същите ужасии.. Направо думи нямам, и като гледам броя на бездомните и домашните кучета по улиците, изобщо не съм оптимист..
Гледам никой не коментира и "мъжете", които са наблюдавали сценката. По един камък да бяха хвърлили поне, ала не би. За пореден път се убеждавам, че истинските мъже са на изчезване в България.
Освен от оръжеен магазин от някъде другаде може ли да се купи въпросният лютив спрей? Сега се замислих, това чудо дали няма само да раздразни допълнително едно агресивно животно..

А знаете ли, че няколко пъти ми се е случвало да изгоня куче, което следва някой, който токущо си е купил салам от магазина? После и мерси няма, но здраве да е. Хем правя услуга, хем показвам как трябва да се действа. Но повечето хора ги е страх.
Ако видя, че куче напада човек, може би ще се опитам да го утрепя с камъни. Ако не избяга разбира се.....Носенето на камъни е съвсем разумно. Неприятното е, че тежат. Но могат да се подберат средно големи.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 01:26 от vl

# 54
  • out of space

А знаете ли, че няколко пъти ми се е случвало да изгоня куче, което следва някой, който току що си е купил салам от магазина?

Чак пък така...  Laughing това си е инстинкт.

# 55
Да, инстинкт, но страхът е велико чувство! Когато бяхме спрели в Кресненския проход да похапнем кебапчета, веднага около нас се завъртя едно куче. Подгоних го, както държах кебапчетата. На секундата избяга!

# 56
Дорис  Hug Наистина пожелавам детето ти да не си спомня скоро за случилото се ,ти знам няма как да забравиш  Sad

Аз пък съм чувала за кучегони.Много били ефикасни.В Бургас нямаме такава напаст от помияри,иначе щях да си купя.
Де да беше така  Cry,за щастие до момента от общината бързо действат по сигнали,и аз обмислях да купя препарат за прогонване на кучета ,но само във нашия вход имаме 3 бр които се извеждат на каишка и нямат никаква вина,за момента единствено прогонваме откачени бабички които ги хранят,поят и лекуват  Twisted Evil

# 57
  • София
Какъв е този препарат за прогонване на кучета?  Shocked

# 58
  • Стара Загора
И от мен мен една голяма прегръдка.Браво, майче!Аз съм хапана два пъти от куче - имам белези на лицето и крака и въпреки всичко и аз налитам на кучета, когато ги видя в близост до детето ми.

# 59
Включвам се пак в подкрепа на това , че не всички мъже са така , както в случая с тези влюбените непукисти. Мен кучета ме нападнаха безпричинно и бях като вкаменена/ пак казвам нещо нетипично за мен, но блокирах от ужас тогава/, ако не бяха 2 - мата мъже, сигурно целият квартал щеше да ме чуе... т.е. до човек си е. Peace така се бях стреснала , че единият до входа ме изпроводи.... абеее това си е гадна работа.

Общи условия

Активация на акаунт