Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 780
  • 705
  •   1
Отговори
# 420
Нищо й няма на водата.
И във Варна, и в Бургас като ходя, си пия от чешмата.
В курортите - каквото дойде - или от чешмата, или минерална.
С водата проблем не съм имала никога.
Но виж, храната...
И да се върнем на храната по плажовете - значи не е никак класно да си носиш сандвич от вкъщи, така ли?!

# 421
  • Варна
А къде е темата за възмущение от голите дечица на плажа?

Чакам я с нетърпение.

Дъщеря ми, на 9 години, иска да ходи с горнище на плажа. Нормално ли е?????? Grinning

Nekomusume, зависи. Не трябва да има по сандвича лютеница, а още по-малко - домат, боже мой! Нито наденица и сирене - не!
Трябва да си го завила в ленена салфетка и да се молиш никой да не те види.

# 422
Като стана въпрос за морска вода - този уикенд във Варна беше ужас - дамска превръзка до дамска превръзка. Скоро по новините определиха като най-мръсна водата в Сл.бряг, Созопол, Златните и Албена.

# 423
честно не съм виждала някой да яде наденици и филии с лютеница, пържоли, ребра и някакви такива чудесии...говоря за градски плаж...също така не съм виждала някой да си мие плодовете и зеленчуците с морска вода...А специално съм виждала чужденци как се напиват в най усилното и горещо време на плажа и после спят като умрели пак там....

Преди 2-3 години отидохме на плаж с една приятелка и с мъжа й - италианец. Той е от северна Италия, близо до Венеция, където според него били друга нация (останалите били нещо като цигани). Отидохме на див плаж - до рибарското селище между Черноморец и Ветеран. Уточнявам, защото варненци знаят как се стига до този плаж. Като паркираш колата вървиш половин километър през големи камъни, на моменти ти трябват алпинистки принадлежности. Та какво стана -
имахме среща на паркинга над плажа. Пристигат нашите и започват да разтоварват. От багажника се вадят две грамадни хладилни чанти, туба с минерална вода, торби с чинии, вилици, чаши, платнени кърпи и всякакви подобни, нещо като газов котлон, което се превръща и в барбекю - доста голямо и съответно с бутилка. Отделно чадъри, постелки, плажни чанти, деца и т.н.Помъкваме се ние по камъните за да си стигнем до нашето място. Хората ни гледат като че ли сме луди, защото тук-таме някое дете е паднало между скалите или някой аксесоар е заминал към морето и съответно се крещи и ръкомаха. Стигаме накрая и разбираме какво е менюто. Италианецът си донесъл спагети, консерви домати, чесън, босилек, бутилка зехтин, подправки, голяма тенджера и решил, че за предястие ще ядем спагети с миди. Мъжът ми да се гмуркал за миди, докато той вари спагетите и подготвя соса.  Shocked Спагетите и консервите домати се носеха от Италия. Той между другото винаги идва в България с много храна. Сготви си той спагетите, като през цялото време му трябваше нещо или беше недоволен от вятъра и съответно викаше и ръкомахаше. От там нататък се сетете за гледката от хора нагъващи манджа от чиния с червен сос.  ooooh! Нещата разбира се не спряха до тук. После извади мариновани ребра, сглоби барбекюто, пече ги, гризяха се, топи се хляб в зехтин, пи се вино (домъкнато от Конелиано, защото тук може да няма бели вина), прошуто загънато във фолио за мезе и т.н.
Голям срам, но се радвахме на уединение. В голям радиус всички посетители избягаха или просто се преместиха.  Blush Забравих да кажа, че човекът през цялото време пушеше пура, от която само и на мене ми идваше да избягам по море.

Това ако някой ми го разказваше може би нямаше да го повярвам, но просто го видях с очите си. После като ходихме при тях в Италия ни водиха на един остров в Хърватска, където сцената се повтори. Багажник пълен с храна, готвене, ядене, пиене и въобще гледка, пред която плюскането на наденица във вестник е аристократично занимание.  Laughing

# 424
Nekomusume, зависи. Не трябва да има по сандвича лютеница, а още по-малко - домат, боже мой! Нито наденица и сирене - не!
Трябва да си го завила в ленена салфетка и да се молиш никой да не те види.

Абе, досетих се аз, ама реших да питам...

Смешни са ми подобни напъни в подобни теми и в същото време гледаш как някоя мама, която се възмущава от фасовете по пясъка или от съседите по хавлия, дръзнали да си хапнат домашен сандвич, изравя дупка и изпишква отрочето в нея.

# 425
Смешни са ми подобни напъни в подобни теми и в същото време гледаш как някоя мама, която се възмущава от фасовете по пясъка или от съседите по хавлия, дръзнали да си хапнат домашен сандвич, изравя дупка и изпишква отрочето в нея.

Вчера една мама като влезе в морето, започна да пищи, че е студено, от компанията й я подканхавах да се потопи цялата, а тя се провикна : "Да, да, само ако ми се пикае." В същото време постоянно се караше на децата си, че имали пясък по краката и ръцете.

# 426
  • София/Горна Оряховица

Вчера една мама като влезе в морето, започна да пищи, че е студено, от компанията й я подканхавах да се потопи цялата, а тя се провикна : "Да, да, само ако ми се пикае." В същото време постоянно се караше на децата си, че имали пясък по краката и ръцете.
hahaha И да я заобикаля собственото й ... сещате се  Joy .

# 427
Това с барбекюто супер ме кефи. Peace Аз бих го направила и хич не ми е.

Хората ходят на плаж да почиват ,да се разтоварват и да си доставят удоволствие.Да се интересуваш от това,какво се случва у комшията,ми напомня на турски сериал,да ме прощават мамите,които са фенове Peace

# 428
  • София
Check Please Joy Joy Joy мн ме развесели

# 429
Най-просташкото е не филията с лютеницата, а подобни изцепки като писаните по-горе.
Или забучването на фасчетата в пясъка.
Или заравянето на костилчици в пясъка.
Или боклуците, оставени след като си вдигнеш хавлията. В много случаи вятърът директно ги отнася в хавлията на съседите...
И т.н.

# 430
  • Варна
Check Please Joy Joy Joy мн ме развесели
 И мен, пък като си представих картинката на придвижване от колата до плажа. hahaha

# 431
  • Linz
Най-просташкото е не филията с лютеницата, а подобни изцепки като писаните по-горе.
Или забучването на фасчетата в пясъка.
Или заравянето на костилчици в пясъка.
Или боклуците, оставени след като си вдигнеш хавлията. В много случаи вятърът директно ги отнася в хавлията на съседите...
И т.н.
Peace
Ние може да ядем на плажа, но бокуците си ги прибираме, че и чуждите събираме.

# 432
Ами точно това казвам, Реди.
Няма нищо смущаващо, грозно, ужасно в това, че някой си е изял сандвича с лютеничка на плажа. Или си е донесъл домашно вино или бира.
Смущаващото е, когато захвърлиш празното пластмасово шише и си отидеш - олекнал и празен...

Няма да забравя как българи ме гледаха потресено и надменно в един бг-курорт, когато си извадих прасковки от плажната чанта и започнах да ям, а те тичаха на пресекулки я за сладолед, я за бира до близко заведение. И след това оставиха купчина с боклук след тях.

# 433
Където аз ходя, не съм виждала никога някой да си оставя боклуците, ако е имало такива случаи, те са били някаква рядкост и винаги някой добър самарянин им ги е почиствал след тях. Много обичам като видя боклук по плажа да го взема и изхвърля в коша, доставя ми удоволствие, че дори и с малко съм допринесла добро на природата!
За италианеца от по-горните постове, евала му на човека, така чувства почивката на плажа, така си я изживява, какво по-хубаво от здравословно-сготвена вкусна храна на плажа!

# 434
  • София/Горна Оряховица
За италианеца от по-горните постове, евала му на човека, така чувства почивката на плажа, така си я изживява, какво по-хубаво от здравословно-сготвена вкусна храна на плажа!
Много на място казано !

Общи условия

Активация на акаунт