Анална фисура 2

• 174 810
  • 1 546
  •   2
Отговори
# 1 380
Основно външно, няма смисъл от бъркане навътре и травмиране на фисурата. Един месец от датата на забъркване, той не е запечатан херметически.

# 1 381
Навътре не препоръчва.Аз също една година ходих при д-р Тодоров и сега се оперирах при него.Винаги ми е казвал да не бъркам навътре ,а с тампонче сутрин и вечер след душ.За да може постоянно да има мехлем на раната.
Аз да кажа за следоперативният период-оперирана в понеделник,първо ходене до тоалетна четвъртък ,без болка и без кръв.
Болка няма изобщо все едно не съм оперирана.Вторник съм на контролен преглед .Аз се чувствам чудесно!

# 1 382
Теодорке, нали ти казах колко леко минава всичко. Ако другите знаят няма да търпят адът на болката от фисура! Wink

# 1 383
Да Мими,много лека операция .Бих казала даже манипулация.
Теодорке, нали ти казах колко леко минава всичко. Ако другите знаят няма да търпят адът на болката от фисура! Wink

# 1 384
Тези от вас, които са ползвали крема с дилтиазем, мажеха ли го и навътре?Питам, понеже ходих при д-р Антон Тодоров в Пловдив и ми го изписа, но ми казаха да го мажа само външно и да слагам също на едно памучно тампонче за грим също от крема и да го лепвам така. Също на кутията на крема пише датата, когато явно е забъркван. От тази дата ли да гледам един месец трайност, или от датата на отваряне?
Да, и навътре мажех, но там поне не съм слагала.

# 1 385
Аз пък в крайна сметка явно съм с фистула, в благодарение на тази така "лека" операция. Така че, не я промотирайте като някаква манна небесна. Да, работи, обаче е хубаво да се казва предварително и какви са рисковете от нея. А това със сигурност не се прави -  около тая сфинктеротомия всичко е PR. Ние иначе с вас тука можем всичко да си приказваме, но е работа на хирурга да обясни плюсове и минуси на тази операция. И тя има минуси със сигурност.
В крайна сметка за мен изводите са следните:
1. Ако решите да се оперирате по класическия метод има шанс да ви разкъсат мускулни влакна на случаен принцип и да се изпускате - затова и вече все по-рядко се процедира така, но пък там няма шанс за фистули и др екстри.
2. Ако решите да се оперирате по метода сфинктеротомия - режат се мускулни влакна и може да се изпускате (евентуално не сега, но в бъдеще при отпускане на цялата мускулатура на тазовото дъно, което с годините е неизбежно), а също тъй като рязането е бая на дълбоко -може да образувате фистула.
Тоест цялата история с фисурата е тотална мизерия така или иначе. Ако стигнете до операция си решавайте, но не си мислете че ви чака някакво велико избавление.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 23:49 от lovely

# 1 386
Ловли, не всеки прави свинктеротомия. Теодорка май е без. Както мен първия път. Методът със свинктеротомията при мен беше наложителен заради рецидиви.
Отделно ти много чакаш, щом се появи абцес ведната на лекар. Това е често усложнение, при мен го дренира на мига и помен няма, пу, пу. И то местния лекар.
А, че фисурата е наказание за цял живот това вече си го знаем всички, които сме в тая тема. Но поне мъките да са по малки!

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 10:17 от mimi.7299

# 1 387
А хич не чакам даже, вече се консултирах с хирург. Но той абсцеса като се дренира сам той какво да направи повече по въпроса не знам. Вижда дупка след него и казва това е фистула. Можеше антибиотик да даде, но не е давал.

# 1 388
А хич не чакам даже, вече се консултирах с хирург. Но той абсцеса като се дренира сам той какво да направи повече по въпроса не знам. Вижда дупка след него и казва това е фистула. Можеше антибиотик да даде, но не е давал.
На мен изписа ципрофлоксацин. Съжалявам за теб, лош късмет и ти като мен. Ма какво да се прави! Sad

# 1 389
Има ли пациенти на д-р Мая Балабанова в Плевен? Мисля да сменя Матев или поне да поискам още едно мнение и чета хубави неща за нея. Някой?

# 1 390
Има ли пациенти на д-р Мая Балабанова в Плевен? Мисля да сменя Матев или поне да поискам още едно мнение и чета хубави неща за нея. Някой?

За Плевен съм чувал че доктор Юлиян Рабчев е добър, макар че не знам конкретно с анални фисури дали се занимава.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 18:47 от Last Ronin

# 1 391
Понеже, доколкото разбрах (бях малко ошашавена) преди мазането сутрин и вечер с дилтиаземовия крем, ми казаха да правя промивки със смрадлика, но се чудех дали след промивката се измива с вода, или направо се подсушава и маже с крема. Вие как процедирахте?

# 1 392
Аз мия,доктора каза,че няма проблем.Както го чустваш ти.Работата на отварата е докато си правиш седнали бани,после няма значение.
Понеже, доколкото разбрах (бях малко ошашавена) преди мазането сутрин и вечер с дилтиаземовия крем, ми казаха да правя промивки със смрадлика, но се чудех дали след промивката се измива с вода, или направо се подсушава и маже с крема. Вие как процедирахте?

# 1 393
Nod 32 ти още с фисура ли се разхождаш?

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 14:14 от mimi.7299

# 1 394
Благодаря за отговорите. Само последно да попитам, на опаковката на смрадликата пише за бани да се използва 50 g от билката, която да ври 20 минути в 2 л вода. Обаче тя цялата опаковка е 50g и ми се вижда много, дали правилно го правя?

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 13:07 от nod32

Общи условия

Активация на акаунт