За грубото отношение към чуждите деца....

• 10 046
  • 222
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Самоцитирам се за 112. Болднатото не изразява ли мнението ми по въпроса?

Когато разказах на мъжа ми, той реагира много зле и ми каза, че е трябвало да звънна на 112 и да се оплача от тормоз върху детето. Какво ли им пука на 112 за някакви си спорове на битово ниво.

# 211
  • София
  Самоцитирам се:
Orhid, темата е интерсна,
Нямам нищо против теб. Просто исках да си изясня някои подробности и за това ти задавах въпроси.

# 212
  • София
Анджали - аз писах за възпитанието, разбира се, че е въпрос на възпитание дали ще направиш забележката  кротко, но категорично или ще се разкрещиш Wink
Въпрос на характер вече е дали ще си мълчиш и ще се свиеш като охлюв или ще си отвориш изобщо устата...но веднъж отворил я какво излиза от там си е само възпитание Wink

# 213
Moje bi  babata e izbrala to4no tvoeto dete zahtoto neinoto vny4e e varvialo sled tvoeto dete i sa si igraeli zaedno i zatova to go e otneslo,a drygite deca sa bili po nastrana.Ne opravdavam babata v nikakav sly4ai tova govori za neia mnogo loho.Ne e stanalo nihto 4e 3god. ti dete e vzelo kofi4kata na tvoeto ili 4e se e preredilo na parzalkata,mojeje da my kaje 4ovehki da iz4aka da se ka4i neinoto vny4e i to ako naistena nastoiava da go izblaska za da se ka4i a ne kakto kazvah 4e prosto e stignalo parvo.

# 214
Ох...тъкмо си мислех скоро,че като си идвам за лятото трябва да си намеря лютив спрей срещу бездомни и агресивни кучета, а то май трябва да ходиш приготвен за бой с луди баби по площадките...Тъжно!

# 215
  • София
 Най-добре да направят приюти и за бабите и да ги "прибират" там след определена възраст.

# 216
Спокойно kartinka не стана ли ясно от темата ,че това все пак е изключение ,а не правило .

# 217
  • София
Най-добре да направят приюти и за бабите и да ги "прибират" там след определена възраст.
Не, просто децата да не се отглеждат от бабите, а да им се дават да да им се порадват. Знам, че някои родотели са принудени от обстоятелствата, но понякога се злоупотребява направо - често виждам баби, които едва ходят и трудно си "събират" акъла, а от тях се очаква целодневно да опазват и възпитават невръстното внуче.

# 218
Баба е много относително понятие.Моята майка има съученичка,която има дете с 1 месец по-малко от моето.
От къде на къде нашата баба ще е по-изкуфяла от нейната връстничка,която е майка?!

# 219
  • София
Е, ясно е че бабите са различни, но мисля, че родителите са тези, който трябва да си гледа децата. И тогава няма да има толкова изнервени баби. Моите бабаи са много търпеливи с децата ми, но предполагам, ако трябваше да ги гледат всеки ден, нямаше да е така.

# 220
Зависи...
Аз познавам много сприхави и изнервени майки.

# 221
  • София
Зависи...
Аз познавам много сприхави и изнервени майки.

Но поне те са сами са решили, че искат да имат дете, а бабите, на които им зачисляват внучето, обикновено не ги питат искат ли, могат ли... На една позната редовно й оставят поне едно от четрите внучета. Жената постоянно се оплаква, но никой не я пита... И познайте дали не е нервна и не ги навиква постояно.

# 222
Не всеки има умение,търпение и желание да отглежда деца,независимо дали става дума за собствени деца или за внуци.Това не го коментирам.
Но понеже аз самата никак не обичам да попадам в подобни ситуации все съм близо до сина ми и ако прави нещо,което намирам за нередно,навреме се намесвам.Надявам се никога да не ми се случва да се окажа в момент на ръкопашен бой с когото и да било.

Много съжалявам за всички,дето гледат деца/та /си/ и приемат това като наказание.

Общи условия

Активация на акаунт