За грубото отношение към чуждите деца....

• 10 039
  • 222
  •   1
Отговори
# 15
  • В Космоса
Ох, направо се изприщвам вече като си помисля, че след известно време ще трябва да я водя по разни площадки. Като чета из форума какво става по тях, тръпки ме побиват.

# 16
  • София
Аз после разказах и на моята свекърва, тя се вбеси и каза, че щяла добре да се оправи с нея по пенсионерски.  Обаче нейните конфронтации по детските площадки са същите като на тази, после детенце ми обяснява какво точно и на кой точно се  е скарала баба й.

В случая обаче имаше тенденция - аз преглътнах невинната случка с кофичката за пясък, все едно нищо не е станало, но жената не спря да следи дъщеря ми и да се възползва от всеки повод да й кресне, ВЪПРЕКИ моето присъствие. И когато влязохме в конфликт, по-интересното е, че никой, ама никой от присъстващите, въпреки че се познаваме и въпреки явната несправедливост, не си отвори устата да ме подкрепи.

# 17
Защото едва ли намират смисъл да се намесват в чужди конфликти и да се бутат между шамарите. Ако е за разтърваването ви  Crazy, вече ще е друго сигурно.
Деца нямам все още, но понеже няма из парковете алеи за без дечиня си се рея  и понякога и по детски площадки кацам. Grinning Ставала съм свидетел на случки подобни, но докато е просто спор не намирам за уместно да се меся взимайки страна в чужд конфликт, независимо какви умозаключения си правя.

# 18
  • София
Не позволявам на никого да повишава тон на сина ми, камо ли да го удари. Имам нисък праг на поносимост.  Mr. Green

Нямам против да му пипат играчките, стига самият той да ги дава. Понякога дава, обаче понякога не. И в такъв момент, не мога да приема заради чуждо дете, моят син да се разстройва.
Естествено не се разправям с чуждите деца, а просто моля майките им да направят нужното.

# 19
  • Вън от пространство и време
О, четейки темата се върнах назад в годините когато синът ми беше на 2. Един ден в кварталната градинка се появи момченце на неговата възраст с интересно камионче от тези дето се отбутват с крачета за да се карат. Естествено моят син се лепна за него, но бабата го издърпа грубо от ръцете му с думите: 'Чужди играчки не се пипат!" (нейното дете въобще не протестираше). През цялото време камиончето седеше до краката й без никой да го пипа. Успях да обясня на моето дете че не всичко може да се пипа и разглежда и той се заигра с друго. В един от следващите дни ние си изкарахме наша оригинална играчка пак тип "флинстоун", която по принцип си беше атракция за децата по градинките. Давахме на всички деца да я карат, но когато въпросното дете дойде да я поиска го пратих при баба му да я пита дали може да пипа чужди играчки. Тя ми хвърли убийствен поглед, хвана внучето си за ръка и си тръгнаха. Повече не се появиха в градинката, а и ние скоро си сменихме жилището.

# 20
Форест Гъмп, аз на твое място бих дала играчката на детето. И заради детето и заради бабата.

# 21
  • Вън от пространство и време
Форест Гъмп, аз на твое място бих дала играчката на детето. И заради детето и заради бабата.

О, така е - стана ми жал за детето, но аз уважавам порядките в чуждите семейства и когато някой ми каже "Чужди играчки не се пипат! това означава ние да не пипаме техните и те да не пипат нашите. Ако бях дала играчката на детето значеше точно да се противопоставя на волята на бабата, поне аз така го разбирам.

# 22
Не е редно да се крещи на чужди деца.
Но аз  без да крещя съм правила забележки и то доста строги- веднъж децата от махалата играеха на много странна игра-момчетата замерваха с камъни момичетата, които стояха сърдити до стената, но не протестираха.Не съм крещяла, но им казах няколко приказки.

Втори случай- вече водех дете по площадките- моят син и още няколко малки деца се пързалят, а три "деца" в тийн- вързарст  се излягаха върху пързалката и си подхвърляха някакви колички нагоре-надолу.И там се намесих и буквално ги изгоних.

Но когато преценя, че синът ми върши действие, което може да се възприеме като неприемливо или е недостатъчно приемливо в моите очи, бързам да изпреваря със забележката, предпочитам аз да коригирам.

Като цяло няма конфликти, но ние в радиус от 3-4минути пеш имаме три градинки с детски площадки, достатъчно място има за всеки.

# 23
Навремето си мечтаех за една утопична детска площадка, на която всите грижовни матерници и техните отроци дружно се придържат към няколкото простички правила за нормално поведение на двуноги с мозък, независимо от възрастта и личните им щения:

- чужди неща не се пипат никога и по никакъв повод, освен с позволение;
- на люлка се люлееш с часове, само ако няма други деца, но ако има, мислиш и за тях;
- на пързалка се пързаля по същество, винаги в седнало положение и след като ти дойде редът;
- пясъкът се употреблява единствено с изкопни и замъкоизградителни цели и никога не напуска пясъчника, особено в посока други животни и хора;
- не се хвърля, не се бута, не се обижда, не се спъва и прочее.

За съжаление, такава площадка не срещнах и поради туй площадките влязоха в списъка ми с Антиместа. Все ще се намери някоя крехка душа, която смята себе си или своето потомство за някакво вселенско изключение от гореизброените обязаности, но в същото време не желае да си устрои ексклузивна площадка в частния двор.  Ама те мънинки били, не разбирали дечицата, мигар било престъпление една такава малка сладка душичка да вземе чужда играчица, да ухапе чужда бузчица, да потропка с кални краченца на люлчицата или да хвърли малко пясъче в нечия косичка... Да, тъжна работа са те, площадките, но лошото е, че силно наподобяват по атмосфера и градините, и пазарите, и театрите, и жилищните блокове и всички останали общи реалии, на които би следвало да се прилагат вече споменатите съображения, а пък не се.

По конкретните болежки на конкретната авторка не мога да взема отношение, защото темата е едностранчива. Мерна ми се пред очите някакъв цитат на злата баба, включващ словата "всеки ден", пък в увода не прочетох описание на ежедневието, а само на един кратък негов отрязък, та така... нищо ново под слънцето.

# 24
crazy chick, и аз си мечтая за такава площадка и колкото и рядко да ходим, ходя с огромно нежелание. Ходя, само заради детето - да се развива като социален индивид. А ти каква алтернатива намери?

# 25
crazy chick, и аз си мечтая за такава площадка и колкото и рядко да ходим, ходя с огромно нежелание. Ходя, само заради детето - да се развива като социален индивид. А ти каква алтернатива намери?

Никаква. Посещавахме непопулярни площадки по непопулярно време, но рядко; събирахме се с конкретни деца по поляни, дворове или детски центрове и така. Водехме ги често и из парковете с платени атракции, тъй като там ако не друго, то поне парите създават относителен ред (колкото и да е жалко).

Наистина не смятам, че сме ги ощетили с неходенето по площадки (и ясли), нито вярвам, че това има връзка със социалните дарби впоследствие.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 22:39 от crazy chick

# 26
Да не става въпрос за парка в Младост 2, от там избягах заради една подобна кукувица, както я описваш направо е същата.

# 27
  • София
Навремето си мечтаех за една утопична детска площадка, на която всите грижовни матерници и техните отроци дружно се придържат към няколкото простички правила за нормално поведение на двуноги с мозък, независимо от възрастта и личните им щения:

- чужди неща не се пипат никога и по никакъв повод, освен с позволение;

- на люлка се люлееш с часове, само ако няма други деца, но ако има, мислиш и за тях;
- на пързалка се пързаля по същество, винаги в седнало положение и след като ти дойде редът;
- пясъкът се употреблява единствено с изкопни и замъкоизградителни цели и никога не напуска пясъчника, особено в посока други животни и хора;
- не се хвърля, не се бута, не се обижда, не се спъва и прочее.

crazy chick, разбира се, че не се пипат чужди неща, обаче едно 2-3-годишно едва ли осъзнава защо не може да протегне ръчичка към нещо, привлякло интереса му за секунди, въпреки че си му обяснил многократно. Трябва ли да я убия, защото е посегнала, преди да се намеся?
Както и да е, явно аз не съм си възпитала детето, както ми беше казано от 'перфектната' баба.

THE_dilian, става въпрос за площадка в Западен парк.

# 28
Е, как ще срещнеш такива площадки, като ума ми не побира как да обясниш на едно 1-2 годишно дете, че въпреки огромния интерес, не трябва да пипа дадена чужда играчка.
Абе ей такива неща не мога да разбера, сакън някой да не пипне кофичката за 3 лв.  Tired

# 29
  • София
Абе ей такива неща не мога да разбера, сакън някой да не пипне кофичката за 3 лв.  Tired

Изобщо не става въпрос за цена на дадена играчка.
Аз затова дадох пример със сина ми, който е на настроения. Понякога дава, понякога много се дразни и не иска да му се пипат играчките.

Общи условия

Активация на акаунт