Консултации с адвокат

• 132 459
  • 1 105
  •   2
Отговори
# 810
  • В градината...
Зависи как сте се договорили. По принцип на следващата инстанция се образува ново дело и се дължи нов хонорар /често е по-нисък от този по първоинстанционното дело/.

# 811
Зависи как сте се договорили. По принцип на следващата инстанция се образува ново дело и се дължи нов хонорар /често е по-нисък от този по първоинстанционното дело/.

Винаги съм си мислела , че е обратното . Blush
Благодаря , perunika !

# 812
  • В градината...
Как обратното - да е по-висок ли? Няма логика.

# 813
Да , да е по-висок .
Мислех , че на всяка следваща инстанция делата са по-скъпи .
Хонорарите , де .

# 814
Принципно за въззивна е по-нисък от първа инстанция, но за касация аз лично съм си определила колкото въззивна, защото не всеки адвокат може да подписва касационна жалба!

# 815
При обжалване на съдебно решение дължи ли се нов хонорар на адвоката или се счита като продължение на същото дело?!?
Принципно, хонорарът е за 1 инстанция.

# 816
Здравейте, много ви моля да ми отговорите или ако има подобен въпрос на моя да ми дадете линк, защото търсих, но нищо не онкрих по моя проблем.Въпросът ми е следният:
1.след пореден скандал с бащата на детето ми, с който живеем на сем начала(без брак), той в пристъп на агресия меповали на земята,без да ме удря, само ме стискаше(защото знае че ако ме удари, ще извикам полиция), след това аз в пристъп на гняв и за защита взех една чаша за чай иго ударих отзад по главата, но пък поточе кръв, защото го уцелих с ръба на чашата.Сега той отиде да си вади медицинско кано ме заплашва, че ще ме изхвърли със съдия изпълнител, от неговото жилище и ще ми вземе детето.
Искам да кажа че ме еэудрял, дори и пред детето, блъска и чупи в пристъп на яд, като е много нервен
просто такъв му е характера.Обижда, крещи през детето, не се съобразявя въобще.Аз веднъж съм звъняля в АНОНИМУС с молбата да ни приютят за 2-3 дни, но казаха че редът не е такъв.Той спря да зползва физ насилие с/у мен, от няколко мес насам, защото го е снрах да ве си взема детето, отногава насам е само психическо-обиди, крещене, скандали, истерии, пред дететовъпреки молбите ми за се караме на др място.
Та всъщност искам да попитам, възможно ли е да ми вземат детето и да ме изхвърлят на улицата?
Моля ви онговорете ми. Аз мога ли да направя вещо да се защитя мен и детето си?
Благодаря ви предварително!,

# 817
Здравейте, много ви моля да ми отговорите или ако има подобен въпрос на моя да ми дадете линк, защото търсих, но нищо не онкрих по моя проблем.Въпросът ми е следният:
1.след пореден скандал с бащата на детето ми, с който живеем на сем начала(без брак), той в пристъп на агресия меповали на земята,без да ме удря, само ме стискаше(защото знае че ако ме удари, ще извикам полиция), след това аз в пристъп на гняв и за защита взех една чаша за чай иго ударих отзад по главата, но пък поточе кръв, защото го уцелих с ръба на чашата.Сега той отиде да си вади медицинско кано ме заплашва, че ще ме изхвърли със съдия изпълнител, от неговото жилище и ще ми вземе детето.
Искам да кажа че ме еэудрял, дори и пред детето, блъска и чупи в пристъп на яд, като е много нервен
просто такъв му е характера.Обижда, крещи през детето, не се съобразявя въобще.Аз веднъж съм звъняля в АНОНИМУС с молбата да ни приютят за 2-3 дни, но казаха че редът не е такъв.Той спря да зползва физ насилие с/у мен, от няколко мес насам, защото го е снрах да ве си взема детето, отногава насам е само психическо-обиди, крещене, скандали, истерии, пред дететовъпреки молбите ми за се караме на др място.
Та всъщност искам да попитам, възможно ли е да ми вземат детето и да ме изхвърлят на улицата?
Моля ви онговорете ми. Аз мога ли да направя вещо да се защитя мен и детето си?
Благодаря ви предварително!,
Извади си медицинско, щом те е стискал, вероятно има синини, може да има охлузвания, ожулвания... все неща, които съдебния лекар ще види. При този психически тормоз е можело да потърсиш защита по закона за защита от домашното насилие! В интерес на истината в момента, той може да потърси закрила... и тогава има реален шанс да те отстранят от жилището, освен ако не успееш да докажеш самозащита и системен тормоз... Общо взето, може да звуча грубо, но търпението ти към него може да ти изиграе лоша шега...

# 818
Ами да, но той все се кълнеше , че това е за последно, и аз заради детето, да живее и с двамата си родители съм търпяла.Нямам синини, той мн внимава в това отношение напоследък.А не съм търсила защита точво заради тия негови уверения че всичко ще се оправи, и главно заради детето.

# 819

Бог да ми е на помощ Praynig

# 820
Виж сега, ще го кажа точно и ясно - мислиш ли, че това е нормална среда в която да израсне детето ти?! Защото аз не мисля така, имало ли е веднъж, ще има пак! Казвам ти го като адвокат с 10 години стаж и като човек, който е имал връзка с насилник... в момента, в който посегна ми видя гърба! Който иска да търпи, аз не бих! Хубаво, лошо - имаш дете, стягай се, вземай си живота в ръце и не допускай детето ти подсъзнателно да приеме за нормален този модел за поведение!

# 821
Ами, и аз стигнах до този извод, но дали не е късно вече?Аз сама съм си я гледала до момента, добра майка съм, лесно мога да го докажа. Детето е свиквало само с мен, а той работи по цял ден, 7дни в седмицата, не можеда я гледа, няма роднини на близо     , мога ли отсега нататък нещо да направя, ?????
Той дори е ходил на психолог заради характеропатията си, че не можел да създаде норм връзка,
благодаря ви, ако има какво да направя др, моля кажете ми          изо

# 822
Може просто да си вземеш детето и да го напуснеш! Направи го така, че да не се чудиш какво ще правиш в следващите месеци, т.е. събери си пари (ако можеш да разчиташ на родителите си, тогава няма какво да го мислиш). Подреди си живота, защото това малко същество има нужда от сигурност и спокойна семейна среда!

# 823
Мога ли да го направя, при условие че той ще си вади медицинско и иска да се съдим, за правата на детето.
?
Аз също мисля до подам жалба за системен тормоз, към а косвено и към детето защото то е свидетел.
Мисля и да се консултирам с адвокат.
Дали имам шанс да защитя себе си и детенцето ми?Тя ми е живота.
Благодаря още веднъж, лека вечер

# 824
Съдът не обследва твоите отношения с бащата, а връзката родител дете и кой, как полага грижи за детето! С две думи, това, че с баща и се "биете" и той е "набит" не е основание да му присъдят родителските права. Оценява се родителския капацитет!

Общи условия

Активация на акаунт