Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 132

• 50 773
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Ммомичета знаете ли кога ще излезе в нета 79 серия с превод.Нямам търпение вече  Party

# 136
Красотата и силата на чувствата в една връзка ,хармонията между две души,намерили се сред болката и тъгата,открили истината са своята любов и силата ,която меже да ти даде,това е историята на Керим и Фатмагюл.Твърде дълго се бориха,твърде дълго се търсиха,преминаха през мрака и студа на земния ад... е,в крайна сметка най-красивото и велико човешко чувство победи...А създаването и раздането на нов живот,какво по хубаво от това-ново начало,ново бъдеще.Дете създадено от любовта на две сърца,едно цяло от две красиви души.Символ на непреходното в една връзка...Красиво,нежно цвете,полято със сълзите на баща си,дарено със силата на обичта и непреклония характер на майка си...Ако е вярно древната истина,че ако се роди момиче ,любовта на жената е по-силна и боговете са дали своята благословия за това в лицето на една дъщеря,значи Фатма обича повече от Керим,но едва ли...Чувставата са им взаимни...Красива любов,която успя да заличи раните на времето и неправдата...Каква е вината на Фатмагюл?...”На всеки според делата му”,е казано в Библията,така е и с положителните и отрицателние герои в тази история...Малко е объркано,но такива мисли се въртят е главата ми..И на мен ще ми липсва сериала и героите в него...

# 137
Момичета исках да споделя с вас нещо смешно  Laughing
Скрит текст:
Тур операторите  вече се възползват от безплатна реклама
http://bg.kolektiva.net/travel/turcija-kaya-prestige-cesme.html? … aid=4e53546f91977

# 138
# 139
# 140

Ц, няма общо със светената вода- не символизира светена вода.Това е вода с аромат на лимон. Ползват го за освежаване. Когато ти стане лошо, също си слагат на ръцете и го вдъхват, продава се във всеки един магазин за хранителни стоки в Турция.

Дори не е вода, а силен спирт с отровен лимонов аромат. Точно, както си казала - използват го за освежаване, когато ти стане лошо, за почистване на ръце и т.н. В нашия офис постоянно се подмятат такива шишенца, защото често се пътува до Турция. На мен лично ми действа  Sick

Ако има нещо, което определено да куца в ПР-а на този сериал, това са обясненията за чужденците. Вярно е, че сериалът е предназначен за турската публика, но създателите му не може да не се забелязали, че се гледа (и се купува) от много фенове (и телевизии), които не изповядват исляма. Можеха да пуснат малко инфо поне по стените на фейса. Така хем реклама за тях, хем и ние да научим нещо ново, хем напълно да проумеем творческите им замисли Simple Smile

За конкретното нещо за мазане (освежаване както казваш ти):  Имах съученички навремето - етнически туркини.  По време на техния байрам носеха в училище страхотни баклави (отядохме си, много вкусни) и такова нещо, с което си миеха ръцете.

Струва ми се, че в серията снощи имаше повече символика от това, тримата просто да се освежат.
Не ми се рови много, Гуги както винаги има 100000 отговора за всичко. Това например:
Скрит текст:
Аптес – ритуално измиване на ръцете и краката преди молитва.

Няма значение де, Е и М така и така четат бг-мамите, да си вземат бележка и да обясняват някъде символиката на детайлите (религиозни, етнически, фолклорни и пр) в бъдещите си проекти, специално за иноверците Simple Smile

п.п. Ако четете задълбочено поред всеки коментар (подчертавам поред) направо ще паднете. Получава се страхотен колаж Laughing
Всеки си говори каквото му дошло на ума, те така...вие Енгин - аз религия.
Следващият, моля!

# 141
Иначе те нали приключиха снимки вече, така че искам да видя доста интервюта. Онова с египетската журналистка, много го чакам да излезе, нямам представа кога ще го пуснат...
Искам да видя и клипче , интервюта от партито за края на сериала, както видяхме от юви сезон.  Но най-вече ми се иска да има интервюта, интересно ми е какво ще споделят Енгин и Берен за героите, за сюжета, за заснемането на сериала и тн.
Много обичам в холивудките филми като пускат след това  зад кадър филм за съответната продукция с интервюта с актьори, режисьори, сценаристи, дават сцени зад кадър и тн. Но май няма такава практика при турците???  newsm78 newsm78 newsm78

# 142
Славена smile3501
Много силно и много точно разказа историята им .
Вече хлипам пред компа и колежките чак и м дожаля за мен Cry

# 143
  • София
Slawena, много хубаво казано! smile3501 Днес всички сме много емоционални, момичетата написаха превъзходни неща, май започнахме голямото сбогуване, цяла седмица ли ще е така?   newsm45

# 144
  • София
Дейзи,аз се надявам че темичката ще е жива доста  дълго,точно защото очаквам да ни затрупат сега с интервюта.На това се надявам,пък да видим...

Славенка,прекрасен пост! Hug
Черно коте, също  Hug!
Изобщо много емоционални постове чета! Hug
Аз няма да крия,най-много ще ми липсва Енгин, вече даже ми липсва  Cry Cry Cry!

п.п. Ако четете задълбочено поред всеки коментар (подчертавам поред) направо ще паднете. Получава се страхотен колаж Laughing
Всеки си говори каквото му дошло на ума, те така...вие Енгин - аз религия.
Следващият, моля!

Joy Joy Joy Joy Joy
Следващият, моля! Wink

# 145
Slawena,  Прекрасно написано.   bouquet Бръкна ми в душата с този пост. Наистина много ще ми липсва сериала...много, много...

# 146
Славенко,вече тотално се разхлипах-това беше черешката на тортата newsm45 newsm45 newsm45
Още нещо важно-когато се прибираха от делото(точно преди пожара),Керим благодари на Емре,че ги е взел от летището по това време.Но Фатма искала да отидат в Ълдър,затова се забавили.Емре изкоментира,че всички са гледали делото и Фатмагюл много хубави думи е казала Peace

# 147
Фатмагюл написа книга за нейната история, ние трябва да се съберем и да напишем книга за това как се чувстваме, гледайки този филм. Доста добра ще се получи по мое му. Днес наистина всеки си пише това, което му е на сърце и клавиатура, но това е емоцията, която ни владее от снощната серия, представям си след последната какво ще бъде Simple Smile

# 148
  • София
Аз няма да крия,най-много ще ми липсва Енгин, вече даже ми липсва  Cry Cry Cry!
А на мен ще ми липсва много и общуването с вас, момичета!   love001 Направо не ми се мисли как ще се чувствувам... newsm45 ще ми липсва и Енгин,разбира се, вече даже ми липсва  smile3514

# 149

Едвам ме нави!  Wink  newsm10

Slawena, Черна Котка Бял Котарак, спрете се бе хора! Ще ми се развали грима.  
 smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт