Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 120
  • 707
  •   1
Отговори
# 285
Точно вие ми трябвате в момента....Не знам дали съм питала ама ми го няма мозъка, затова тискувам и пак ще питам... Когато си подавам документите за удължаване на болничния от ТЕЛК, това означава ли,е ще ми определят инвалидност?? Не знам дали ме разбирате.. Мисълта ми е,че не искам да ми определят инвалидност..имам си причини..

От ТЕЛК можеш да ползваш 180 дни.

# 286
Няма да ти дадат инвалидност,а ще ти дадат 2 месеца болничен.На мен не ми дадоха болничен,защото съм само с мастектомия,без лъчетерапия.

# 287
# 288
Много се радвам,че няма да ми дават инвалидност!! Преди си мислех да мина по тоя път, но сега ще ми пречи това, отколкото да ми помага..Така си мисля..

# 289
  • София
Здравейте, момичета!
И аз вчера ходих в ТЕЛК. Казаха ми, ако не получа съобщение по пощата, след 20-тина дни да отида и да проверя какво става. Дадоха ми да попълня една молба и ми отбелязаха "първично освидетелстване".  newsm78Болничния ми свършва на 12-ти юли и се чудя дали след това да не си пусна платения отпуск, нали все сме с едни заеми...  ThinkingЗащото в ТЕЛК не стана дума за болничен... Що се отнася до инвалидността, хирургът, който ме прати на ТЕЛК ми каза, че няма да ме инвалидизират, защото съм била още млада /какъв комплимент!/.
Ще видим какво ще стане и ще пиша за онези, на които ТЕЛК предстои. Предполагам, че резултатът зависи и от диагнозата и от степента /стадият/ на заболяването?!?!

До скоро, с пожелание за един ведър, усмихнат летен ден на прохлада!    bouquet

# 290
  • София
Здравейте момичета,
един въпрос към тези които са минали през продължаване на ТЕЛК

Септември месец ми изтича ТЕЛК за 3 години,според Вас кога ще получа писмо за продължаване до 5 -та година?

Понеже съм със сменен адрес не знам как да си получа писмото

Мола Ви помагайте  bye

# 291
  • София
Провери в ТЕЛКа, където си се явявала предишния път. Оттам трябва да получиш писмото.
Може и да си го вземеш сама.

# 292
криси 55, и моя ТЕЛК е до 1 август /3 години/ и чакам писмото, но като знам какви са завеяни, днес им пуснах имейл да им напомня, ...защото и на мен ми напомниха от работата...

Ще чакам до 20 юли, ако нямам писмо ще  отида да си го търся на място. ХулиHug

# 293
  • у нас - на брега на морето
Отворили сте дума точно, каквото ме вълнува и мен. Вчера ходих да питам, какви документи са необходими, че касиерката ме пита и иска да ги приготви навреме. Чаках до 8.50 и помолих да ми отговорят на въпроса, че закъснявах за работа. Но уважаемите служителки ми казаха, че приемът на хора им започвал в 9.00 часа и да напусна стаята. Днес отидох и на въпроса ми отговориха: "Ще получите писмо и там ще е написано, какво трябва." Попитах, кога ще получа, защото ТЕЛК-а ми  за 2 год. изтича  на 1.09., а отговорът беше: "Не знаем. Сега е отпускарско време." Ето така СЛУЖАТ служителките, сложени там да обслужват хора със заболявания и да се налага да отсъстваш от работа за толкова "ценната" информация. Просто съм бясна!!!
Zara53 , не се поддавай на такива комплименти, ами ходи и си търси правото. Така или иначе, след като ти свършат болничните, ще ти изплатят отпуската, ако не можеш да си я вземеш. За пенсионирането също не е вярно, защото можеш да си пенсионер по болест и да си ходиш на работа. Минимумът е 170 лв. при над 72%. Пък както казваха момичетата във форума, колкото и да са, е все нещо. Ако пък си пенсионерка имаш право на добавка към пенсията. Баща ми така получи  34 лв. добавка, но за съжаление само няколко месеца /мир на душата му/.

# 294
Привет, дами! Гледам, за ТЕЛК си хортувате.
Преди 17 години, като ми изрязаха шийката на матката не се трудоустроих, ама сега ме е страх да не остана без решение на ТЕЛК, щото това ми е единствения доход.
Така и не разбрах защо някои ги викат на 3 год., а други те на 2 или 1 год. На мен за две комисии 2010 и 2012 ми отнеха 30%.
Имам и други претенции към ТЕЛК - унизително отношения, чакане, насмешка и т. н. , но няма да коментирам.
Без пари толкоз.

# 295
  • В царството на игрите:)
Здравейте, първият ми ТЕЛК беше за 1 година и когато наближи края и, за моя изненада получих писмо с покана да се явя отново. Дадоха ми три години - 60%.
Криси, тъй като Еми също имаше проблема "сменен адрес", тя ходи до Онкодиспансера, за да се обади. Не ми е казвала да има някакъв проблем.
Зара, аз съм също на мнение, че нещо те успиват с това "Млада си!". Ти си бъди млада, ама не се отказвай от ТЕЛКА Mr. Green Аз бях на 36 и струва ми се, също бях млада Laughing
Амазанче, съчувствам ти скъпа, но чак ми става смешно като си представя физиономията на тази сестра hahahaМного са важни, мама му стара, пък и къде си тръгнала в това отпускарско време?
Днес след много, много треперене отидох да ми видят гърдите и коремните органи. Всичко било ок и доктора каза да спра да хленча, а да изчезвам. Изпарих се от кабинета като дим Mr. Green
Пожелавам си и ви пожелавам все хубави резултати!
Мимилина, благодаря ти за прекрасните думи! Благодаря ти Sunglasses

# 296
  • София
Миленче, според мен хирурга /от Студ.пол./, която ми изготви документа за ТЕЛК може и просто не е наясно с инвалидизирането. Аз какво да кажа, имам заем и без доходи не мога да го погасявам, а няма да допусна това. Мъжа ми ме успокоява, че ще ме финансира, но смятам докато мърдам да се справям с финансовите си проблеми, а и с другите.
Ще Ви държа мили момичета в течение, просто за информация на онези, които по програма вървят след мен.

Спокойна вечер на всички и до скоро! Stop Hug Hug

# 297
  • Пловдив
Моят ТЕЛК изтича през Декември и скоро ще си търся наредбата да видя умниците, с колко % ще ме резнат. Днес в Пловдив човек е починал докато е чакал на опашката в ТЕЛК да му приемат документите. Дано този тъжен случай  да по стресне малко служителите на ТЕЛК, че иначе някой скоро време ще влезе с калашника. Толкова много фалшиви инвалиди има, че заради тях горим ние, дето си имаме диагнози.

Миленка, радвам се, че резултатите са ОК. Hug Hug Hug Спри да се притесняваш!

# 298
  • Варна
Здравейте! Една седмица съм без нет, защото обикаляме горите и сега не мога да насмогна с четенето! Мили мои обичам Ваааа. Simple Smile Миленска, браво на теб ! Все такива резултати да те спохождат. А как е Пеперудка? Всичко е минало успешно, нали?

# 299
А как е Пеперудка? Всичко е минало успешно, нали?

В момента е на масата! Стиснете по едно палче! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт