Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 171
  • 707
  •   1
Отговори
# 330
margi4 , добре дошла, и от мен!  Hug baby_neutral Човек се чувства добре където са близките му, независимо в кой край на света си!

Хайде, успешно възстановяване на Пеперудка! Чакаме хубави новини!  Hug baby_neutral

Момичета, още нямам писмо от ТЕЛК, а стария е до 1 август  Mr. Green #2gunfire Утре отивам да си го търся...

Много здраве и весело изкарване на горещата седмица! Поне така прогнозират метеоролозите...

# 331
  • Варна
Скъпа margi4 , добре си ни дошла у дома  Simple Smile За носталгията - не тъжи, тя няма и да се върне при тези наши битови обстоятелства.
Девойки, чакаме с нетърпение Пеперудка да се включи, нали?
Soni_66, отивай да си търсиш писмото - станала е грешка. Аз моето го получих 3 месеца предварително  newsm78 при сменен адрес и лична карта междувременно. Нашите тук от Далечния Изток са се разработили като машини - нали започват отпуските ...

# 332
Здравейте, момичета:)
радвам се, че ви има.
Извинете ме , че нахлувам в темата ви с въпроси, но след като изчетох две от предишните теми и се информирах за куп неща, които ме интересуваха, определено смятам, че тук им е мястото на моите питания
Оперираха майка ми. В момента чакаме резултати и назначаване на лечение. Това което ме интересува най- вече е как от хистологията се определя дали има далечни метастази и още някой  беше споменал, че хирургът, след като "отвори", преценява дали да маха ЛВ, колко или дали да реже цялата гърда и това зависело от агресивността на тумора. Аз бях останала с впечатлвне, че агресивността се определя от изследването на отстранения материал след операцията. Мога ли да смятам, че след като на мама са отстранили 10 ЛВ, тумурът не е много агресивен или ....

# 333
  • София
Привет unna!
Ще се опитам да ти отговоря на въпросите ти с уговорката, че отговора ми не е професионален, а само от това което съм чела като информация и от това което съм задавала като въпроси към лекуващия ме доктор. От хистологията не може да се прецени дали има далечни метастази. Хистологията показва единствено и само качеството на образуванието- дали е злокачествено или доброкачествено. Хирурга определя колко лимфни възли да премахне и подложи също на хистология използвайки своя опит на професионалист. Колко и до къде да обхваща обема на операцията се преценява от бързото изследване което се прави по време на операцията. Хирурга изчаква в операционната това спешно изследване и когато стане готово, а то става в порядъка на 15-20 минути преценява дали операцията да е частична или пълна. Далечните метастази се установяват с допълнителни изследвания. Агресивността на тумора пък се установява също с едно допълнително изследване след операцията, което определя плана за лечение.  Броя на отстранените лв няма нищо общо със степента на агресивност на тумора. На първа страница можеш да прочетеш още информация относно диагнозата записана в епикризата. Успешно лечение желая на твоята майка! Дано да съм ти била полезна!

# 334
Маргич,благодаря за бързия отговор!
Усещам как ще гръмна от притеснение.  Някак си ми се иска да вярвам, че всичко е хванато навреме, но знам, че докато не излязат резултатите от нищо не може се правят категорични изводи. Също се притеснявам, че не бяха назначени други изследвания като сцинтиграфия или рентгенография на бял дроб.

Поздрави на всички тук пишещи
  bouquet

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 20:36 от unna

# 335
  • София
Мила unna,
Аз повече не се сещам какво мога да ти кажа по отношение на рентгенографията и сцинтиграфията. Ще има достатъчно години напред да ги прави редовно. Вярвям ти, че си притеснена, но това не може да помогне много. По- добре се въоръжи с позитивизъм и положителни мисли, че всичко ще е наред и се опитай непрекъснато да ги показваш на мама. Така тя ще чувства в твое лице подкрепата и ще бъде по-спокойна и по-силна. Казвам ти го от собствен опит.
Искам нещо много важно да кажа, защото знам, че ще го прочетат и някои от момичетата на които им е отстранена цялата гърда, а пък има и с две (обичам те Хули Wink - всички те са оперирани навреме и вече са здрави и се радват на живота си. Така,  че   обема на операцията също не е свързан със степента и агресивността на тумора. Всички се надяваме, че сме направили и правим това което е постигнала медицината в 21ви век. Всички вярваме в това, че ще победим неканения гост! Ще се молим лечението при твоята майка да е също тъй успешно, както и нашето. Още веднъж желая успех мила и стискам палци! Praynig

# 336
Маргич, тъкмо си редактирах последния пост- явно по същото време докато и ти си писала, защото и аз видях колко тъпо звучи.

Благодаря ти още веднъж за подкрепата!!!

# 337
  • Хасково
Здравейте, момичета! Забравили сме в хладилника една почти пълна кутия от хранителната добавка Авемар, останала от дядо ми. Срока на годност е бил до февруари 2012, но както казах е била само в хладилника, а е и на сашета, така че едва ли и има нещо. Ако някой иска нека да ми пише на лични(от Хасково съм, така че ще ми бъде по-удобно да я дам на някой от региона лично, защото не знам какво  става с доставката в тези жеги Simple Smile

# 338
  • София
ЗДРАВЕйте, раковинки, пипируди ...  Hug Hug Hug

Искам да ви пожелая усмихнат ден, макар че моя започна така  Mr. Green
Днес трябваше да си взема кръвните изследвания и ТМ, но ми вървя като по вода, течаща наобратно  Grinning
В диспансера кабинетът на моята дофторица бе здраво заключен - тя в отпуск до 6-ти, а заместващата я - в болнични. И като капак - картонът ми не може да бъде открит  Shocked

Не, няма да се притеснявам - всичко ще е ОК! Въпреки че съвсем не е ОК здравеопазването ни  #2gunfire
 Е, помрънках си и ми олекна  Grinning

# 339
  • София
Здравейте момичета,
Споко, мама Меца, и моя картон не беше открит, дадоха ми някакъв телефон на който да позвъня. Трябваше да мина на комисия за хормони! Ша гу намерят, както би казала Сиси!!! Joy Joy Joy Може би, обаче друг път! Joy Joy Joy

Лятото е страхотно, нали! Обожавам го. Не зная как се движите Вие по тези улици, но аз много трудно си намирам сянка из комплексите и съм помургавяла - ръцете и краката, дано не си докарам проблеми, не че вече си нямам! newsm78

Нещо като перушина ми беше поникнала на главата, снощи я остригах, защото продължава да капе и сега се чувствам чисто нова!
Отчетох се!
Хубав ден, момичета!  Hug Hug newsm51

# 340
Мой ред е да се оплача...ами на кого другиго, ако не на вас, мили мои дружки...
Отивам аз до ТЕЛК-а, рано-рано...срещам шефа /нали ми е градски/, но се прави, че не ме познава ...каза да изчакам...човека си пуши цигарата...как да си прекъсне удоволствието.
И аз отивам да чакам. През това време една сестра ме пита какво чакам. Обяснявам и на нея накратко, че чакам писмото...Тя проверява и казва, че писмото ще бъде изпратено с обратна разписка... Mr. Green не можело да си го получа на ръка #2gunfire и до 15 август ще бъда извикана...
да но на 1 август изтича ...3 месеца пак без пари / не че са много, но от тях си плащам тока/...

Ето и аз ви се отчетох, но не го вземайте под внимание!  Hug

Успешен ден на всички! baby_neutral

# 341
  • София
Soni_66, нашите са административни, което ще рече бели кахъри! Да си останем само с тях, а другото да ни е наред  newsm10

# 342
Здравейте момичета,
Споко, мама Меца, и моя картон не беше открит, дадоха ми някакъв телефон на който да позвъня. Трябваше да мина на комисия за хормони! Ша гу намерят, както би казала Сиси!!! Joy Joy Joy Може би, обаче друг път! Joy Joy Joy

И моят го бяха затрили един път! Търсиха го къде ли не! И познайте къде го намериха! на перваза в сестринската стая,затрупан с използвани чашки от кафе и други такива буклуци!
Е,от тогава картон в онкото НЕ ОС-ТА-ВЯМ! За нищо на света! Naughty

Сега очаквам и Пеперудка да драсне ред-два,че да се успокоя напълно!

# 343
  • София
Сисанке, много ме успокои Grinning
И аз нямаше да го оставя, ама трябваше да мине на комисия ! Нищо чудно, докторицата като се е поболяла, да си лежи на бюрото й и въобще да не е стигнал до комисия. И така до 6-ти да събира праха, а аз да му мисля как са ми изследванията и най вече ТМ.

Хайде, Пеперудке, чакаме те  newsm10

# 344
  • пловдив
Шшшшшшшшшт за медсестрите или хубаво ...или ще вземе да влезе и....
http://pozitivno.in.ua/wp-content//medsestra.jpg
 Joy
Всички чакаме Пеперудка и  fingerscrossed Praynig  
Soni_66 тук вече се събра елитен стрелкови отбор / с калашников както се оказа/ свиркай и идваме да стреляме и ние  Wink

Общи условия

Активация на акаунт