Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 204
  • 707
  •   1
Отговори
# 405
  • В царството на игрите:)
Да, и аз свързах изтрития пост на Зара с моя пост, но може и да е било нещо друго...Не знам newsm78

# 406
Здравейте. Мина почти месец след операцията на майка ми. В момента събираме мнения за лъчетерапия в Хасково. Дочуваме противоречиви мнения. Но диспансета е междуобластен и в него се лекуват и пациентите от Кърджали.
Дават ни съвети за Пловдив, за Стара Загора. Някой може ли по-конкретно да сподели мнение за Хасково или другите два града.

# 407
Kris777,в групата имаме момиче от Хасково.Надявам се да се включи скорои да ти разкаже! Peace

Лоръън,ади сестро,появи се да помогнеш на девойчето!  bouquet

# 408
Kris777, аз също се лекувам в Хасково. Апаратът е нов,...от около 5-6 години, ако не се лъжа...какво те притеснява? Лекарите и сестрите от отделението се държат мило...аз минах преди 3 години...лъчетерапията и химията, разбира се...

# 409
Наша братовчедка даде пример за жена, която се е лекувала там и много е пострадала, дори май е починала от облъчване. Но това не знам дали е сигурно или е нещо преувеличено.
Някъде в нета четох, че може да се облъчва с различни апарати в зависимост от конкретния случай и дали е лява или дясна гърда, защото лявата е близо до сърцето.
Soni_66  Знаеш ли дали облъчването на гърда се прави само на новия апарат.
Доколкото разбирам нямаш оплаквания от отделението (лекари, сестри, терапия). Ако има нещо специфично, което е добре да знаем моля те, сподели го тук или на лично съобщение. Предварително благодаря.

# 410
Kris777,  в Хасково има само един апарат за лъчетерапия - новият /старият вече е излязъл от строя/.
Да, има различни апарати...сигурно говориш за линеен ускорител /това го има само в София/...при нас няма такива екстри.
Аз съм облъчвана на лява гърда,...все още нямам никакви оплаквания...

# 411
  • София
Девойки и баби  Hug Hug

Стресната съм, защото калцият ми е увеличен  Sad с цяла единица - 3.48. Това май е от Летрозола или ми има нещо на бъбреците  newsm78. Иначе ТМ е 12 - да кажем ОК!

Много, ама много съм радостна от случайната среща с една Раковинка /наблягам на главното Р/  Grinning

Ако не ми бяха загубили картона, ако не бях отишла да го издирвам, нямаше да се осъществи този най-малко очакван, но желан контакт  Grinning Няма житейски случайности, има космически закономерности  Laughing

# 412
  • пловдив
Крис  Hug не че се радвам да те видя и в тази тема... На майка и правиха лъчето преди 5 години на стария апарат в Пловдив. Нямаше никакви проблеми. Пудреше се с бебешка пудра, пазеше си "рисунките" .... даже извади и "късмет" да не чака дълго за ред. От септември 2011г резнаха лентичката на нов апарат, много по качествен, но как стои въпроса с графиците не знам  Thinking Мога  да отскоча и да проверя.  Peace

# 413
Здравейте, аз преключих лъчетерапията преди 3 месеца в Пловдив , апаратите са два линеен ускорител, като единия както каза  антом е чисто нов включен в употреба в края на миналата   година, това е което знам.

# 414
  • Пловдив
Аз в момента ходя на лъчетерапия в Пловдив. Когато отидох да се записвам ми дадоха дата след около месец, но може би изчисляваха да е 40 дни след операцията. Мога да видя телефона и да направите справка за графика. Аз съм на новия апарат. Ако мога да помогна нещо - питай. Сега ходя всеки ден.
Момичета, моля за помощ. На 1-ва сртаница има препоръчан крем Bepanthol . Кога и къде трябва да мажа?
/Тотална хистероктомия и са ме разчертали под пъпа и на хълбоците, но ме пратиха да си купя едни немски лепенки, които залепиха отгоре/.

# 415
Русалка  Hugздравей отново сред нас.Да ти кажа аз през  почивните дни  по време на лъчето  се мажех с домашно приготвен мехлем от невен и мас, въпреки убеденоста   и на проф Янева , че ще изгоря сериозно защото съм била доста бяла приключих терапията без изгаряния, това от моя опит

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 22:02 от desert rosee

# 416
Ох, ново двайсет с тая лъчетерапия... то от сега ми е много суха кожата в тази област, а какво ще правя като почна лъчето  ooooh!  Не съм мислила с какво да го мажа, а и белега ми е един чувствителен..цялата област там е много чувствителна, все още изтръпнала..Нормално ли е да е така?

# 417
Съвсем нормално е Каролка, не се притеснявай.За лъчето  баба само детска пудра ползваше, нали с внуците  бяхме на един акъл:) Като се има впредид, че ме облъчваха на стария апарат/доктора каза - 50 години го ползваме, никой не се е оплакал/ и че съм мноооого бяла и изнежена, кожата ми е като пергамент - нямах никакви поражения. Всичко е строго индивидуално, така, че споко - всичко ще е наред Peace

# 418
И аз не съм имала изгаряния от лъчето.Не съм бяла и изнежена,но все пак...
Нищо не съм мазала мястото.Къпех го само с вода,без сапуни и др.препарати.
Накрая,когато приключих терапията ,от болницата си ми дадоха някакъв крем да се мажа,но име не помня.А и не съм го ползвала! Peace
И стига се вайкахте! Вие химиите издържахте,сега за лъчето рИветИ!
Това ви е най-малкия проблем-нито боли,нито сърби! Като ходите по солариуми не рИветИ,нали?! То лъчето е същата работа! Mr. Green

# 419
  • пловдив
Сисссс може би са ти изписали Контратубекс - на майка това изписаха, но и на нея не и са наложи, бебешката пудра си и беше напълно достатъчна .
Каролка, нормално е кожата там да ти е много чувствителна. Затова и лъчето не го правят веднага, чак след 40 дни, даже си спомням, че майка я преглеждаха контролно преди лъчето за да преценят доколко е укрепнала кожата и тогава разрешиха облъчването.
Rusalka:) този крем го е препоръчала Айез Седай - цитирам

Re: Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-15
« #85 Съб., 17 Окт. 2009, 19:46 »
....
Освен лаптопа на щерката, вземи си и сокоизстисквачката.  Stuck Out Tongue Winking Eye
Всеки ден си правех сок от моркови. Никакви изгаряния. Даже лакарите ме гледаха и се чудеха как е възможно...
Миене на гърдата само с вода и попиване с мека кърпа (както бебетата  Party)
Мен ми бяха дали да се мажа само с Bepanthol - мед. крем за изгаряне...
След това не съм правила нищо...  никакви грижи....

Не пише кога и как го е ползвала, но ако искаш и драсни въпросче на ЛС и питай
ето ти линк към профила и
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=2783

Общи условия

Активация на акаунт