Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 205
  • 707
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте!!

Знам,че лъчето ще го направят след няколко дни, но не знам след колко и колко дни подред ще ми е, затова мисля да се пробвам да питам днес, пък дано ми кажат... Другото, което ме интересува, сега на последната ми химия какви изследвания ще ми правят  newsm78 Аз честно ви казвам съм в дълбоко информационно затъмнение и никой нищо не ми казва за състоянието ми, не ми пускат никакви изследвания,освен кръв и ЕКГ.. Чудя се, аз ли съм толкова незаинтересована ( а не,че не ме интересува има ли полза от всичко това) или така трябва да е.. Много ще ме е яд ако след тая двойна доза химия няма ефект.. Стискайте палци днес да получа леко просветление  Mr. Green

# 421
  • В царството на игрите:)
Карола, нагревките обикновено са 25 и се правят всеки работен ден.
По време на цялата химия, преди вливка се пускат кръвни изследвания и ЕКГ. Така е при всички, така, че и на теб ти правят това.
Айде до скоро!

# 422
Имам яснота Simple Smile Сега ще ми пуснат ЕКГ,кръв и снимка на бял дроб, почивам 3 седмици след химията и след това 40 дни лъче...Скенер засега Ц!

# 423
Имам яснота Simple Smile Сега ще ми пуснат ЕКГ,кръв и снимка на бял дроб, почивам 3 седмици след химията и след това 40 дни лъче...Скенер засега Ц!

Скенер правят,когато има нужда. Когато правят профилактичните месечни прегледи и изследвания не се прави скенер! Peace

# 424
Просто скенера не се покрива от ЗК. И засега всякакво облъчване ми стига..Може би към октомври ще се замисля, нека свърша с лъчето преди това...

Имам питане отновно продължаването на болничния от ТЕЛК.. Имам болничен от редовните 180 дни до средата на август. Остават ми след това още 17 дни до запълване на бройката...Мога ли да си подам по-рано документите към ТЕЛК-а, защото мисля, че доооста ще ме забавят тепърва да почвам да подготвям документите средата на следващия месец, когато ми изтече сегашният болничен и оставащите 17 дни  newsm78

# 425
Здравейте!
Да се похваля. Получих писмото от ТЕЛК! Най-после Grinning На 08.08. ме викат в "изповедалнята", същият ден се навършват 4 години от операцията...
Сега тръгвам по задачите....,събиране на документацията, освен това и протокола изтече....

Лек ден на всички!

# 426
Здравейте, момичета,
да ви попитам чули ли сте какво се прави при събиране на лимфа в кухина в гърдата след операцията?
Не става въпрос за отичането на ръката, а за усложнение след операция, което може би се премахва чрез втора операция?
Знаете ли къде мога да се образовам по въпроса?

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 16:50 от unna

# 427
  • у нас - на брега на морето
Здравейте! Аз отдавна не съм ви чела, а са се случили толкова много неща!
unna , ако е за същото, което разбирам, след операцията можеш да имаш застой на лимфа и трябва да се прави пункция със спринцовка всеки ден при хирурга. Не е страшно, но трябва да се източва, защото ако застои може да се инфектира. Така ми го бяха обяснили на мен.
milmich , спокойно и наистина трябва да ти леят куршум. В такива случаи е добре да се направят по три предни кълбета, да пиеш 9 глътки вода и да се изпишаш. Ако може да те повесят с главата надолу за 1 минута е добре, както правим на децата, но и кълбетата вършат добра работа. Старите хора казват, че се прави върху трохите в кухнята преди да се вдигне трапезата. Аз също всеки ден карам по 5-6 км до работа и обратно и мен са ме залайвали кучета, но тъй като карам по един и същ маршрут, вече ме познават. Преди няколко години едно куче беше нападнало мъжа ми и го събори от колелото. Беше се изподрал целия по ръце, крака и корем. Най-важно е да се самоуспокояваш. Моренцето ще ти се отрази отлично!  love001
Аз имам въпрос, който не е за темата, но това ми е на дневен ред. Може ли да ми посочите, къде да намеря квартира в София, но да е по-евтина от хотелите? Ще влизам с малкия в болницата /Педиатрията на ген. "Гурко" №11/, а таткото ще трябва да си подслони главата за вечер. Ще е достатъчна само една стая и легло. Вероятно ще ни приемат на 6 или 7 август.
Поздрави, Hug и   love001 на всиииички!!!

# 428
Амазонка, благодаря ти за отговора,
майка ми ще се радва да ти помогне , преди малко говорих с нея.
Каза, че уреждат хостели за чужденци: 10 лв. на легло , 20 лв. , ако иска да е сам в стая. Най- евтините хотели били по 40 лв.
Ако искаш пиши на личния за тел.

# 429
  • у нас - на брега на морето
unna , благодаря за съдействието! Ще го имам в предвид.
Каролка, скенер правят и безплатно от онкото, но ако преценят, че има нещо за дооглеждане. Опазил Бог да не се налага.
Пеперудка, чакаме включването ти!

# 430
Лоръъъъън, къде си? Трябваш ми? Няма те нито на скайп, нито във Фейса, а и тук те няма...

# 431
  • Пловдив
Слънчеви момичета, благодаря ви   bouquet
Аз ще си мажа кремчето, пък каквото стане  Simple Smile
Има нещо променено с предпазните мерки при лъчето. Сега,  с тези лепенки, рисунките са предпазени от изтриване и пудра не се слага. Явно са новост, защото моята приятелка преди няколко месеца се пудреше и аз й подсилвах с маркер рисунките. Днес една жена каза, че предпазвали и от изгаряне  Rolling Eyes

Kriss777, ето малко инфо за новия апарат в Пловдив. Телефона на клиниката е 032/ 27 87 43. Ако нещо друго ти трябва - пиши.

# 432
  • Пловдив
Каролка, болничните от ТЕЛК се пишат веднага. От Онкологията ме изпратиха с писмо и веднага ми ги написаха трябва да си носиш амбулаторния картон, за да впишат болничния.

# 433
  • пловдив
Лоръъъъън, къде си? Трябваш ми? Няма те нито на скайп, нито във Фейса, а и тук те няма...
Последно писа, че е абитуриентка и и е простено заради повечкото задачки, но може да е забегнала да си почине от тях, защото от 29 юни не е влизала в бг мамма  Laughing

# 434
  • В царството на игрите:)
Здравейте, момичета,
да ви попитам чули ли сте какво се прави при събиране на лимфа в кухина в гърдата след операцията?
Не става въпрос за отичането на ръката, а за усложнение след операция, което може би се премахва чрез втора операция?
Знаете ли къде мога да се образовам по въпроса?
Привет Unna, аз събирах такава лимфа, защото бюста ми бил голям и се събирала повече лимфа. Правеха ми точно това, което е описала Амазонка! Няма страшно. Просто дренажа ми седя доста по - дълго от обичайното. Peace
Амазонче, предложението на Unna е много добро, защото аз хотел в Сф и за 40 лв. не намерих като търсих за една приятелка.
Вярно, че Лорън не се е мяркала, но и много други се губят..Явно лятото ги е подгонило с пълна пара Mr. GreenТова е хубаво и дано да е така и да няма проблеми Peace

Общи условия

Активация на акаунт